Přetáčení x plazení - co dřív?

1674
6.5.13 20:11

přetáčení x plazení - co dřív?

Ahoj, chtěla bych se zeptat, co by mělo miminko zvládat dřív, přetáčení na bříško nebo plazení? Dceři jsou za týden 4m (korigovaně 3m) a ještě se nepřetáčí. Na bříšku je ale ráda, pase hezky a snaží se natahovat a plazit za hračkou. Mám jí v tom podporovat? Diky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
6.5.13 20:13

@randr u každého dítka to bude jiné. Mě se malá začala přetáčet kolem 3,5 měsíců, ze zad na bříško, zpátky jí to nešlo ještě asi měsíc. Pokud se malá snaží sama a nijak jí nepomáháš, tak ji samozřejmě nech ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
6.5.13 20:14

Malá se třeba vůbec neplazila. Valela sudy, takže se dostala kam potřebovala a pak pérovala a rovnou lezla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
6.5.13 20:14

Ja myslim, ze to neni o tom, co „by mela“, ale co na jeji telo prijde samo. Pokud se ji na brisku libi a ma motivaci se plazit, pak si najde i motivaci k tomu, aby se na to brisko sama dostala, protoze vi, ze na konci snahy bude ta hracka. Nas malej se musel nejdriv postavit, aby se naucil sedet. Z kleku mu to neslo, ale ze stoje ano.

• Citovat
  • Upravit
1674
6.5.13 20:18

Ok, tak jí nechám, ať se zkouší plazit. :) a k přetáčení se má motivovat jen hračkou ne? Nijak nepomáhat fyzicky nebo tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
6.5.13 20:21

Jo a taky se snaží zvedat do sedu, kdykoli jí chytnu za ručičky, tak se snaží přitahovat nebo kdykoli je ve vyvýšené poloze (hodně ublinkává) tak rve hlavu a ramínka nahoru. Jestli jsem to pochoila dobřez knih, tak to se podporovat nemá, sedat si má až když je na všech čtyřech a leze, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
6.5.13 20:27
@randr píše:
Jo a taky se snaží zvedat do sedu, kdykoli jí chytnu za ručičky, tak se snaží přitahovat nebo kdykoli je ve vyvýšené poloze (hodně ublinkává) tak rve hlavu a ramínka nahoru. Jestli jsem to pochoila dobřez knih, tak to se podporovat nemá, sedat si má až když je na všech čtyřech a leze, ne?

jj přesně tak, v tomhle ji nijak nepodporuj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
6.5.13 20:27

@randr přesně tak. Ale je to náročný, protože jsou zvědavý a ječí, že nevidí! Za sezení se považuje, když se tam dostane úplně sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
7.5.13 06:54

Plazení není vůbec důležité, takže dítě by mělo pást, pak se přetáčet a pak pérovat na kolínkách, plazení vůbec není podmínkou, spousta dětí se ani neplazí. Mě se syn nejdřív přetáčel - na bříško ve 3 měsících, pak se začal v 5 měsících plazit dozadu, v 6 měsících přetáčet zpět na záda a v 7 měsících plazit dopředu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí