Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Děvčata, jaká by byla vaše reakce, kdyby jste byly například někde na oslavě (to je jedno kde, třeba i doma
a vaše 2,5měa. dítě bylo u někoho v náručí (zde to bylo konkrétně u tchyně), všichni se dobře baví a mimčo najednou hysterický pláč, počkala jsem asi 6min a když stále brečel, tak jsem za ní šla, že si ho vezmu a ona mi 2× řekla, že ne, že v pohodě. A až když jsem důrazně řekla, že ho prostě chci, tsk mi ho dala. Připadala jsem si jako malá holka. Nikdy se mi to u nikoho jinýho nestalo
Přece když miminko takhle brečí, tak mi přijde normální, aby bylo u mamči… Od té doby na to myslím, jestli to nebylo drzý nebo tak, ale fakt mi tozvedlo tlak…hádat se nechci…
@dani24687 U takhle malého bych se zachovala stejně. Jen vím, že ta moje by mi miminko dala hned ![]()
@dani24687 To je hezký… To chci taky!!
U nás je to totiž naprosto na opak. Jakmile začne u někoho békat, šup a už ho mám v náručí ![]()
Bez diskuze, když začne plakat a neutiší se tak cca po minutce, vrátit mamince, to je normální…ale chápu tě, taky mám…řeknu to slušně…divnou tchýni ![]()
Necekala jsem ani minutu, pokud jsem teda byla dostupna ![]()
Prijde mi to normalni, brecici kojence vzdycky vracim jejich matkam hned.
@dani24687 tak to já bych se stejně nezachovala. já bych u tchyně stepovala tak asi po 30 vteřinách, že ho chci zpátky ![]()
…taky bych nevydrzela… a kecy typu „ze budu mit mamanka“ davno vypoustim - co je komu do toho ![]()
Tak já hodinky nesledovala, bylo to cca, dojedla jsem, viděla jsem, že jž s ním i stojí a houpá, takže jsem šla a ona 2× řekla, že ne…
nechápu vůbec, jak někdo může říct, že ti ho nedá… ![]()
@dani24687 - tak já bych nečekala ani minutu. Pokud by miminko z ničeho nic spustilo pláč, automaticky bych ho brala do své náruče. Babičky jsou tak ode mě zvyklé (i když to u prvního taky zkoušely, ale stejně ho neutišily).
A nezdá se mi v pořádku, že ti tchýně nechce dát tvoje vlastní brečící miminko
. Nic bych jí už podruhé neřekla, jen jednou. A pak bych jí miminko začala brát z náruče - pokud by se ohradila, tak bych řekla, že mě před tím asi neslyšela nebo špatně rozuměla. Je dospělá a svéprávná, předpokládám, tak snad jí to stačí říct jednou
.
@Milli no v tu chvíli jsem si moc svéprávně nepřipadala
Je teda fakt, že jak jsem se vrátila s ním ke stolu, tak všichni valili oči, co to jako bylo ![]()
Tak to mě „vracej“ i skoro tříletý dvojčata, když začnou brečet
. A ohledně malého miminka, rozhodně k mamince
.
U nás to bylo vždycky tak, že pokud malý začal brečet, tak ho všichni lifrovali zpátky ke mně bez otálení
Občas se našel nějaký jedinec, který se ho snažil utišit, ale tak do minuty, pokud nepřestal, byl stejně u mě ![]()