5,5 měsíce - co všechno má umět?

259
6.5.13 07:55

5,5 měsíce - co všechno má umět ????

Ahoj holky! ;-)
já vím, že děti se nemají porovnávat a každé dítě je individuál.. ale stejně by mě zajímalo, co všechno vaše děťátka umí nebo uměly v 5-6 měsících? Teď jsem zrovna viděla video, kde si už 5,5měsíční klouček stoupal na nožičky.. to je asi extrém, ne? A to tam ještě maminka připsala, že už to dělá asi měsíc, viz odkaz : http://www.youtube.com/watch?…
Naše 5,5měsíční beruška se ještě ani neumí přetočit, ale na bok se v poho přetáčí, hodně se směje, ale ne nahlas, pasení koníčku taky nezvládá úplně ukázkově, sice se snaží, ale nevydrží dlouho na bříšku. Jinak si myslím, že je úplně v pohodě a vše je v pořádku, možná bude trochu línější..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
MartickaNela
6.5.13 07:59

Ahoj malé bylo 6 měsíců ted přetáčet se tedy umí už dlouho, když ji položím na určité místo tak ji najdu o 2 metry jinde, snaží se už na kolínka a v kočárku si sama sedne. Ale každej říká, že je malinko dopředu tak :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
558
6.5.13 08:00

Neboj, všechny děti k tomu dozrají :-). Moje dcera bude mít za 19 dní 7 měsíců a je to tak maximálně 14 dní možná ani ne, co se začala přetáčet na bříško. Zatím jen na jednu stranu, ale už se snaží i na druhou. Žádné dítě není tabulkové, takže určitě na nic nespěchat. Jsou maminky, které děti třeba záměrně posazují nebo staví brzo na nožičky, ale tohle by se již dělat nemělo. Děti potom díky tomu mohou mít problémy s páteří apod..Myslím si, že tvoje dcerka je naprosto v normě.. Moje Sofie ještě ani ve 4 měsících nepásla koně. Vždycky když jsem ji dala dala na břicho, jen roztáhla ruce a řvala..Došla k tomu postupně sama..:-) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartickaNela
6.5.13 08:02

Jinak ten chlapeček je opravdu hustej :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
25123
6.5.13 08:04

Ahojky, jo máš pravdu děti se nemaj srovnávat, jelikož každý sme neopakovatelný originál a je to tak dobře :pankac:

jestli to chceš ale vědět, tak moji kluci v půl roce seděli sami a starší v 10-ti a mladší v 9-ti měsících sami chodili (nikdo je záměrně neposazoval ani nevytahoval na nožičky!) dodneška jsou oba pořádný divoši :mrgreen: já mám dokanale vytříbený rychlý reakce, jelikož fakt musim mít oči i na zadku :lol: ale nedala bych je za nic na světě :srdce:

neboj tvoje malá je uplně v pohodě ;)

tady je dobrej přehled co tak všeobecně děti na každý měsíc umí:
 http://www.maminkam.cz/…vyvoj-ditete

Příspěvek upraven 06.05.13 v 08:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
6.5.13 08:06

@kochaa jo měla jsem takovj extrém doma, který si v 5 měs. stoupl a v půlroce obcházel nábytek. Ale na to vůbec nekoukej… půlroční miminko většinou leží a max se přetočí. A za mě buď ráda :D já musela mít oči i na zadku a miminka jsem si moc neužila :D Nekoukej na ostatní, a buď ráda že máš spokojené a zdravé dítko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
6.5.13 08:12

Malá v půl roce lezla a uměla sklouznout ze sedačky a stát u ní. V deseti běhala. Já bych to neřešila, ostatní děti chodily třeba o půl roku později, ale teď už mluví ve větách.. To ta naše ani slovo.. Každý je šikovný jinak, časem se srovnají..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
6.5.13 08:13

@kochaa v 5,5 měsíci malá pásla, smála se, jedla ze lžičky, držela si a zvedala hračky. Nepřetáčela se, neplazila, nelezla a ani omylem si nestoupala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
6.5.13 08:14

Dcera se zacala otacet presne v 6. mesici, byla trochu linejsi. Lezt v deseti, stavet se zacala asi trochu driv.

syn se otocil ve tretim mesici, v sestem se zacal plazit a do mesice nasledovalo lezeni a staveni se. Kdybych ho ted natocila a napsala tam, ze ma 5 mesicu, tak mi to klidne uveri, pac je malinkej :nevim:

takze buhvi jak to s tim chlapeckem na videu je, nekterym maminkam dela dobre, kdyz je jeho dite v necem napred. Ale asi to je mozne, ale tolik takovejch rychliku taky neni, taky to neni zadna vyhra mit doma takove torpedou, se slzo v oku vzpominam na svou bramburku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartickaNela
6.5.13 08:16

@suik
To mě by to nikdo nevěřil, naše Nela vypadá v půl roce, snad jako roční :D

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
6.5.13 08:19

Nas si v pul roce umel zavazat tkanicky :)

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
6.5.13 08:20

@ncc1701 a ta moje dokonce rozvázat :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
6.5.13 08:21

@gabriela82 Klobouk dolu pred takovymi detmi :)

• Citovat
  • Upravit
25123
6.5.13 08:37
@Mišuna píše:
Syn umel v pul roce lezet na zadech, pit, smat se a spat. Dneska (6) me zkousi z toho kolik ma Uran mesicu a jak vypada Velky pes. Takze klidek. :mrgreen:

hele nemáš doma toho našeho, Jiříkovi bylo v lednu devět, jeho nejoblíbenější činnost je sudoku, šmoulové a cokoli o vesmíru…takže nahráváme na čt2 Vesmír pro něj a dává mi fundované vědecké přednášky :D nedávný zatmění měsíce sem měla i s odborným výkladem..už ted´ říká, že chce být astrofyzik…různé pokusy jsou také oblíbená činnost…logický myšlení má na svůj věk neskutečný a já jen doufám, že mu to vydrží…jelikož to, že dnes ho to baví, neznamená, že ho to bude bavit i za deset, dvacet let…a že se tomu oboru bude opravdu věnovat :)

jé a omlouvám se, že sem se trochu pochlubila :oops: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
6.5.13 08:51

Náš prcek má čerstvě 6 měsíců a už si sám sedá. Přetáčí se ze všech stran, nezajímají ho hračky, ale to co má dospělej, papá skoro všechno co mu dám, pokouší se lést, ale do předu mu to nejde, jen dozadu. On je trochu ďáblík no. Se děsim dne, kdy ho uvidim stát. Jen lahev si ne a ne držet. Je pohodlnej. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí