Usíná jen při kojení

36
5.5.13 20:38

usíná jen při kojení

Zdravím všechny maminky. Chtěla bych vás poprosit o radu. Mám osmi měsíčního chlapečka. Posledních pár dní má problémy s usínáním, podaří se mi ho uspat jen při kojení. Což nejde dělat pořád… Můžete mi poradit, jak ho to odnaučit, pokud možno bez pláče? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
5.5.13 20:45

A tebe to obtěžuje? Malá usíná těsně po kojení.. Je ji rok a půl. Nakojim, vezmu prso, pohladim, řeknu spinkej, chvíli na mě mžoura a spi.. Nerostou mu třeba zuby? Třeba se jen uklidňuje? Má dudlik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
5.5.13 20:45

@Elena Z. bez pláče asi těžko :nevim: U nás tohle začalo kolem 6 měsíců a trvalo 3 měsíce, než jsem se odhodlala to ukončit. Malá si na to zvykla natolik, že se mi budila i 10× za noc, abych ji uspala u prsa. Když jí bylo 9 měsíců, prostě jsem prso před spaním nedala, dostala jíst půl hodiny před spaním a po vykoupání jsem ji dala do postýlky, byla jsem s ní v ložnici, hladila ji, tišila…10 minut plakala a pak usnula. Za hodinu se to opakovalo a pak spala v kuse 5 hodin, což jsem pár měsíců nezažila. Druhý den to bylo podobné a třetí den už usnula sama bez pláče a vzbudila se až ráno. Pomohla nám i knížka „Každé dítě může dobře spát“, doporučuji ;)
Nerostou malému zoubky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
5.5.13 20:50

No ne že by mě to obtěžovalo, ale třeba hrozně rád spinkal venku v kočárku, teď to nejde, protože nemůže usnout. A je mi divný, že neumí usnout sám, opravdu jen při tom kojení. Dudlík má, ale radši má prso :D A zoubky mu rostou, možná to bude tím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
5.5.13 20:51

Do roka usínal při kojení. ale až v 15 měsících se to zlomilo tak že ho po nakrmení dám do postýlky a on usne bez pláče (musím být v místnosti)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
5.5.13 20:55

@Elena Z. u nás tohle začalo právě růstem zubů, malá se u prsa uklidňovala a pak to skončilo jak jsem psala. Kdyby to bylo jen o uspávání, tak to neřeším ale vstávat dlouhodobě tolikrát za noc, to prostě nešlo. Zkusila bych před spaním máznou dásně Calgelem a uvidíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
5.5.13 20:58

Malý se taky hrozně zlepšilo spani okolo toho 15tého měsíce. Bez řevu začala spát celou noc. Teď se budí jen pii nemoci. Usíná v prsa i přes den, ale usne i v kočárku.. Ale jak už je starší, tak ji vadí venkovní zvuky. Doma teď spi lépe. Dnes 2,5hodiny a to jsem ji pak už musela vzbudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
5.5.13 20:58

@Verca1989 V noci se budí tak 4×, takže to není až tak hrozný. Ale nevím, jak ho naučit usínat samotného přes den, to taky potřebuje prso, aby mohl spinkat. A zoubky mu rostou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
5.5.13 21:02

@Elena Z. já jak jsem přestala uspávat u prsa večer, tak jsem stejně pokračovala i přes den a za pár dní nebyl problém. Malá buď hned usne a nebo si chvilku hraje a usne později ale nepláče. Záleží na tobě, jak moc ti to vadí, mě by uspávání nevadilo ale že se mi kvůli tomu malá tolikrát budila, to už jsem řešit musela :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
5.5.13 21:09

@gabriela82 přesně. můj se v noci od porodu do 14 měsíců budil minimálně 3× denně a ať jsem dělala cokoliv tak prostě déle nespal a po 3 hodinách byl vzhůru. v 15 měsících se ze dne na den naučil sám spát celou noc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
5.5.13 21:18

@paola white u nás ve skupině stejně starých nikdo nenechal vyřvat a některé spaly dobře dřív, ale většina se zlepšila právě kolem toho patnáctého. Asi je to nějaký zlomový věk :mrgreen: Máme tam teda dva urpuťáky co asi nikdy spát nebudou, ale ani jeden nebyl dlouhodobě kojenej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
5.5.13 21:23
@Elena Z. píše:
No ne že by mě to obtěžovalo, ale třeba hrozně rád spinkal venku v kočárku, teď to nejde, protože nemůže usnout. A je mi divný, že neumí usnout sám, opravdu jen při tom kojení. Dudlík má, ale radši má prso :D A zoubky mu rostou, možná to bude tím…

jestli rostou zuby, tak bych to moc neřešila, většinou bývají děti na prsu víc. Jsem strávila teď s miminem noc skoro nonstop na prsu a dneska na mě bafnul druhej zub :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
5.5.13 21:28

Tak já mám podobný problém, 15-ti měsíční dcera taky usíná jen u kojení což by mě až tak nevadilo, protože spinká krásně ve dne i v noci, ale jelikož čekám další dítko tak se obávám, aby to nebyl problém do budoucna. Jinak bych to ani neřešila. Přeci jen mi asi později bude dělat potíže ji právě přenést do postýlky. Párkrát jsem ji přes den zkoušela dát v době spaní do postýlky, ale vydrží tam brečet tak dlouho dokud nepřijdu a nevezmu si ji a pak usne během minuty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
5.5.13 21:46

Já teda večer uspávám u prsa a budí se v noci jednou. Zatim, doufám, že jí to vydrží :roll: přes den, ale u prsa uspávat odmítám, protože to bych se nemohla nikam hnout :zed: takže uspávám ve vaku a pak si dám na klín polštář a na něm spí. Když jí ám do postýlky, je za 5 minut vzhůru. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
5.5.13 22:25

@gabriela82 kdyby mi tohle někdo řekl před půl rokem tak bych si ušetřila hodně trápení :roll: no s dalším budu moudřejší
@irwisch taky čekám druhé a syn se pomalu odstavuje, takže myslím, že do porodu to bude vyřešené. jinak na to komplikované chování přes den se mi ohromně osvědčilo spaní v kočárku. normálně ho dám doma do kočáru pár minut vozím tam a zpět a pak nechám u otevřeného okna. v postýlce je hned vzůru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí