8měsíční mimi se nepřetáčí

228
4.5.13 22:21

8 měsíční mimi se nepřetáčí

Holky, mám dotaz, dneska je našemu malému 8 měsíců a pořád jen leží na zádíčkách, jen hodně občas se otočí na bok, ale tak divně že zakloní hlavičku aby třeba na mě viděl, toť vše. Když si hraje na zemi na dece a má kolem hračky a třeba na nějakou nemůže dosáhnout, ta si jí raději nevezme a jen kouká po místnosti. A i když ho dám na bříško tak hezky pase koníky, začal dělat takové jakoby letadlo (nevím jak to popsat) prostě leží na bříšku a najednou zvedne ručičky a nožičky a jakoby dělá latadýlko a nebo když chce na kolínka, tak položí hlavičku. Nevidím u něj ani žádnou snahu jako že by se chtěl nějak hýbat (otáční bříško - záda) Bojím se aby nebyl nějak opožděný, jinak je to šikulka, má moc rád knížky, říkanky i písničky, je to takovej smíšek jen ten pohyb je pro něj dost problém. Možná je to i tím, že váží téměř 9 kilo, byl veliký už když se narodil.
Nevíte jak mu pomoct? Třeba nějaké cvičení, nebo tak něco?? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7743
4.5.13 22:24

Co na to pediatr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
4.5.13 22:25

A co na to doktorka? Měli byste teď někdy mít 8m prohlídku, ne? Mně už se tohle moc nezdá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
4.5.13 22:26

@korunkaa
Dr. na 6-měsíční kontrole se neptala na točení? To se mají děti bežně naučit mezi 4.-6. měsícem :think:
Buď mu dej čas, nebo řekni dr. o doporučení na rehabilitace, tam ti cviky přesně poradí, popis po netu není vhodný, špatné cvičení je horší než žádné cvičení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
4.5.13 22:26

Tak pretacet by se uz fakt mel…co na to rika pediatr? Pomohlo by nejake cviceni, bud rehabilitace, nebo posilovani brisnich svalu.

urcite porad motivuj hrackou, jestli se dostane na bok, muzes mu lehce pomoct nakrocit nozkou a zatlacit na raminko.

podporovat zvedani nozek - vhodny je na to mensi mic, nebo ho mit na kline - na kolenou zadeckem a motivovat nejakou hrackou aby zvedl jak nozicky, tak telicko - jako takovou sklapovacku, tim taky posili brisni svalstvo.

tak spravne noseni je dulezite - super je zadeckem oprit o bricho, jednu ruku na hrudnicku, druhou pod zadeckem - muzes ho i dat od sebe jestli ho na tech rukou uneses a jakoby „hopsat“ vzduchem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
4.5.13 22:30

Chce to odborníka, neurologa. I to zaklonění hlavičky při poloze na boku není ideální. Může být jen líný, ale i tak potřebuje pomoc, aby se motivoval kupředu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
4.5.13 22:32

Určitě probrat s doktorkou, ať napíše doporučení na rehabilitaci. to ti musí ukázat, to ti tu nemůžeme popisovat, to by jsi mu moc nepomohla. o tě musí naučit. le být bych to rozhodně nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.5.13 22:35

Nám doktorka u prvního doporučovala jemně válet sudy třeba po posteli. Letadlo někdo říká, že je v pořádku, někdo, že ne, četla jsem vysvětlení, že tím děti posilují mezilopatkové svaly, první to dělal (otočka v 7m), druhý ne (otočka v necelých 4m), prvorozený byl lehce hypotonický, tak to možná plynulo z toho.
A je fakt, že rpvorozený o nohy moc zájem neměl :think: Takže takhle od boku bych tipla hypotonii, pokud se na boky točí zřídka, tak bych šla nechat vyšetřit a asi budete cvičit vojtovku - čím dřív se začne cvičit, tím líp, větší dítě se mnohem hůř nutí do těch poloh, protože už nějakou sílu má i tak, takže neodkládat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
4.5.13 22:35

Nesmí se prohýbat do luku, pokud to udělá a hlavu zakloní hned ho stul do klubíčka, nechávej ho co nejcvíc na bříšku, aby si posílil zádové svaly a mohl se otočit a rozvíjet v dalším pohybu. Mělo by to zabrat celkem rychle, jinak pediatr a rehabilitace, neurolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22011
4.5.13 22:38
@korunkaa píše:
Nevíte jak mu pomoct? Třeba nějaké cvičení, nebo tak něco?? Děkuji

Jak mu pomoct, to Ti musí říct odborník. Především je potřeba zjistit, PROČ se nepřetáčí.

Osmiměsíční dítě by se přetáčet mělo - to už nelze odbýt nějakým „každé dítě není tabulkové“.

Tohle je potřeba konzultovat s pediatrem, ne na internetu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wra
1914
4.5.13 22:39

Náš malej se začal přetáčet asi v sedmi, ale jsme pod dohledem fyzioterapeutky, ktera mi řekla, ze pokud se otoci na bok, tak z fyziologickêho hlediska se umí otočit i na bříško. Řekla mi tenkrát že to normálně nesnáší, ale ze prcek je fakt linej ;-) no a taky teď v necelých 8 měsících má 11 kg, a to je prý taky duvod. Konzultuj to s dr, pošle tě někam na vyšetření, potažmo na cvičení, a budeš v pohodě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
4.5.13 22:52

K dr. jdeme tenhle týden, právě jsem na to zvědavá co mi řekne. Mě se to právě taky moc nelíbí, že to ještě neumí :nevim: ale právě je to první mimi takže s tím nemám žádné zkušenosti a tak nějak se chci připravit na to co nás bude čekat :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
4.5.13 23:08
@korunkaa píše:
K dr. jdeme tenhle týden, právě jsem na to zvědavá co mi řekne. Mě se to právě taky moc nelíbí, že to ještě neumí :nevim: ale právě je to první mimi takže s tím nemám žádné zkušenosti a tak nějak se chci připravit na to co nás bude čekat :,(

no nic hrozného vás nečeká. Všechno se dá řešit a na nepřetáčení se snad neumírá ;) Ale nějaký problém tam nejspíš bude. Já mám doma lenocha, ale přetáčela se i tak celkem v normě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
4.5.13 23:33

@korunkaa vem si ho na postel, parkrat mu to ukaz a pak mu parkrat pomoz. Dej kolem nej veci, ktere nesmi. Me pomohl telefon, ubrousky vlhcene a tak podobne. Jeden den se pretocila 11× s moji pomoci a druhy den uz trenovala sama.
Pretocila se tyden pred osmimesicni kontrolou. V 9ti mesicich plazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
5.5.13 00:22

Predne bych to konzultovala s Dr. Prece jen v 8 mesicich uz by se pretacet mel. A pak bych ho misto na postel vrzla na zem. Na cviceni je postel je moc mekka. Existuji jednoduche cviky, ktere by ti mela doktorka ukazat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí