Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
dcra ma 12měsíců a 5 dní..
Dneska byla na hlidani u tchýně, no když jsem si pro ni večer přijela.. tak mi tchýně říká dívej jak už ťapka krásně a jak se ji to libi.. skoro celý den chodili po bytě, pak venku, a pořád ji vodila za ruce.. je sice pravda, že ji vodila pěkně ruce byly před ni v urovni asi prsíček..
obchazi nabytek doma, ale takto jsem ji nikdy nevodila..
jenže ji se to tak libi, že by ted tak chtěla chodit pořád.. když si k ní čapnu tak mě chytne za ruku a pak třeba za vlasy a tahne dopředu jako, že chce jit.. ![]()
můžu tak s ní chodit??
za jednu ruku nejde.. musi se držet za obě..
Ženy co s tím.. když jsem ji večer nechtěla vodit, byla dost vztekla.. a když jsem šli kousek.. tak pískala..
Pořiď jí aktivní chodítko, oba kluci mi takto chodili, přišli si na to teda sami, první chodil s židlí, druhý s židlí a pak aktivním chodítkem.
Malá taky chtěla pořád, u nás to vyřešilo, že zjistila, že může stejně dobře tapkat za kocarkem. Nesmís se dat ![]()
Ja bych se nedala a vydrzela to hejkani - brzo pozna, ze ty vodit nebudes (jako me by praskly zada) a nabidla neco na tlaceni - idealne to aktivni choditko.
Jako styl vodění nevadí. dítě nemá ruce nahoru a nevisí, ale já bych to nedělala. ne kvůli dítěti, ale kvůli sobě. celý den zapřáhnutá v předklonu no to by mi upadli záda! koupila bych aktivní chodítko nebo bych nechala dítě jeho osudu.
Můj syn začal chodit ve roce a 12 dnech. nechala bych holčičku krůček od sebe a motivovala jí aby se pustila. ona brzo zjistí že to jde samo a už tě nebude potřebovat jako oporu ![]()
Jojo chodítko máme.. ale to ji moc nebere.. to už se raději chytne kočárku a tlačí..
ale nebaví ji to tak jako to vodění..
navíc i když jde za tím kočárkem, tak ma hrudníček víc dopředu.. jako, že nejde rovně.. ale to asi nejde, že.. když něco tlačí před sebou..
Obě děti jsem tak vodila a žádnou újmu jsme neutrpěli
Podotýkám že ruce před sebou, ne že by viseli. Jedná se o pár týdnů a pokud nemáš vyloženě nějaký zdravotní problém se zádama, nevidím důvod, proč by tě to mělo zmrzačit
Prostě občas vezli chodítko, občas tlačili židli, občas jsem je vedla, občas zkoušeli sami kolem nábytku… S hrudníčkem dopředu chodí podle mě každý začínající chodec - však ono se to srovná
Jde o to, abys ji netahala jinak, než by to dělala sama (jak když třeba tlačí ten kočárek).
@Angua píše:
Obě děti jsem tak vodila a žádnou újmu jsme neutrpěliPodotýkám že ruce před sebou, ne že by viseli. Jedná se o pár týdnů a pokud nemáš vyloženě nějaký zdravotní problém se zádama, nevidím důvod, proč by tě to mělo zmrzačit
Prostě občas vezli chodítko, občas tlačili židli, občas jsem je vedla, občas zkoušeli sami kolem nábytku… S hrudníčkem dopředu chodí podle mě každý začínající chodec - však ono se to srovná
Jde o to, abys ji netahala jinak, než by to dělala sama (jak když třeba tlačí ten kočárek).
a jak dlouho jste vodili, než se pak pustila??
ja jsem slyšela, že když se vodí děti se pak nechtěji pustit..
taky ti chodili tak strašně rychle?
První dceru jsem vodila a taky žádná újma-no ono je to 15 let ![]()
Syna asi budu taky vodit, znám se, nedodržuji skoro žádná doporučení ![]()
Zkus vést za jednu ruku. Nemá šanci se pověsit, zárověň jde, ale tebe nebolí záda… ![]()
@veruka85 píše:
a jak dlouho jste vodili, než se pak pustila??
ja jsem slyšela, že když se vodí děti se pak nechtěji pustit..
taky ti chodili tak strašně rychle?
Pokud chodí rychle, tak bych řekla, že visí. Zkus tu jednu ruku, aby musela držet rovnováhu a byla trochu odkázaná na sebe ![]()
@KPKristy píše:
Zkus vést za jednu ruku. Nemá šanci se pověsit, zárověň jde, ale tebe nebolí záda…
pravě, že když jsem to zkoušela za jednu ruku tak nechla a spadla na 4!!! pak když se zase postavilia tak chtěla prostě obě..
ale za ruce nevisi ma je před sebou
@KPKristy píše:
Pokud chodí rychle, tak bych řekla, že visí. Zkus tu jednu ruku, aby musela držet rovnováhu a byla trochu odkázaná na sebe
uvidím co bude zítra.. kdyžtak ji fakt vodit nebudu.. at si chodi za kočárkem..
za jednu ruku prostě nechce.. a když ji třeba za pas a jdeme.. taky nechce.. boji se