Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
HOlky, malá byla ráno pokaděná, utřela jsem a pak jsem jí ještě vytírala pipku, koukla jsem se na ubrousek a byl hodně slabounce jakoby od krve, je možné, že jsem jí někjak poranila, nebo že jsem jí tu pipku více roztáhla? snažila jsem se teda opatrně, ale byla špinavá
utírala jsem jí přímo u dírky, když byla čistá, tak ještě asi dvakrát jsem takovou maličkou čmouhu setřela a pak už tedy nic ![]()
A neměla jen k jídlu červenou řepu. Já se taky takhle jednou vyděsila
@tremca Měla mrkvičku, ale nepřišlo mi to takové jako to hovínko právě
to už mě napadlo.
Určitě jsi jí neporanila, spíš bych řekla, že to byl zbytek stolice.. Já malý od narození umývám po tekoucí vodou - lépe se to vymeje a ušetříš si spoustu šoků.. Někdy to zaleze všude.. A trochu roztahovat se má, kvůli případným srůstům, takže opravdu nemyslím, že bys jí něco udělala..
Na druhou stranu pokud by to byla krev, tak spíš v moči? Pak by to mohl být zánět močáku či ledvin, ale to by se určitě projevilo i horečkama, takže klid.. Sleduj plínky, bude to ok ![]()
@gabriela82 Díky moc, budu se modlit, že to bylo kousek bobku ![]()
Hele, já mám dvě dcery, a ta starší když byla mimino, tak se mi stalo to samé. letěla jsme k doktorce, ta ji prohlídla, a zdělila mi zprávu. Dětská menstruace.
. bývá to malilnko krve, né jako klasická MS. prý je to vlivem hormonů ještě z matčina těla… což se mi dodnes zdá blbost…
Ale už se to nikdy neopakovalo…
@elluan a kolik jí bylo? malé je za dva dny šest měsíců.
Vím, že to říkali v porodnici, ale myslíš že by se to stalo i takto dýl?
@cezet Už si teda moc nepamatuju, ale mám dojem, že ji bylo kolem 5 měsíců…bylo to mé první dítě a byla jsem úplně vystresovaná, co se stalo… a té krve bylo fakt trošku, žádná katastrofa…
Jo a ještě mi MUDra tenkrát říkala, že se to stává častěji u plně kojených holčiček…ale i u nekojených, ale to méně..
@elluan Děkuji moc, no tak to snad bude ok, prdelka moje malá ![]()
@elluan zrovna nedávno jsem tohle téma řešila s mojí mamkou. Prý sem to měla také jako malá + mi i vytékalo něco jako mlíko z bradavek ( bylo mi cca 4-5 měsíců). Dr. tehdy mamině řekla že je to vlivem hormonů a pokud by se to opakovalo ve větším množství měla by přestat kojit, ale taky se to stalo jen jednou ![]()
Jasně že tam může být trhlinka. Na hrázi třeba. Tyhle větší nálože je dobré umýt pod kohoutkem, pucovat ubrouskem je nic moc, představ si to u sebe. Každopádně to asi nebude nějaká katastrofa, to by se holčička ozyvala.
@wej_a Jojo,i ta tekutina z bradavek holkám vytíkala, jen nemvymačkávat a nechat tak, může se tam utvořit i nějaká buka, ale prý je to taky v pořádku. dřív jsem to nevěděla stresovala a s každou,,volovinou,,letěla k doktorce.
Ale alespoň jsme pak byla v klidu…holt první dítě,,,teď při třetím už jsem v klidu..
![]()
@elluan jooo já taky teďkom stresuju s každou prkotinou
___ tak snad taky zklidním někdy v budoucnu při druhém ![]()
@wej_a Podle mě lepší stresovat, než něco zanedbat. Ať si každý myslí co chce, my chceme mít zdravé děti-dítě…že ano..