Pobrekává před spaním

1289
3.5.13 11:02

Pobrekava pred spanim

Ahoj, je tu nekolik diskusi na toto tema, ja vim, ale bohuzel mi v nich uz nikdo neodepsal :/ tak se omlouvam za dalsi.. Mam synka, kteremu ted byly tri mesice. Doted byl s usinanim vpohode (nekdy vecer pobrekaval, aleto je normalni), ale ted par dni je hrozne neklidnej pred kazdym spanim, a to hlavne pres den. Nakrmim, hrajem si, pak zacne privirat ocka, a zivat – do te doby se smeje, vsechno ok – a pak ho tedy polozim do postele k nam, aby mohl usnout a nebyl pretazenej a z niceho nic zacne pobrekavat a sit sebou a je neklidnej takovej. je videt jak by spat chtel, ale nemuze zabrat. rukama moc nemrska, jako, ze by ho to budilo. Nevim cim to tak najednou je jeslti ho neco netrapi. Mel zanet spojivek v ocicku minuly tyden, tak jsem myslela, ze kdyz zavira ocka, treba ho to poboliva, ale ted uz to vypada dobre (sice porad dokapavame tobrex, ale uz mu z ocka netece) takze si myslim, ze zdravotnim problemem to neni..) dudlik ani za nic nechce tak ho uspi leda kdyz ho necham samotneho, zapnu vysavac (to prestane brecet) a nebo kdyz mu dam cucnout z prsu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
3.5.13 11:22

No tak sama jsi napsala dva zpusoby jak usne bez brecni, tak je praktikuj. Druhemu jsem poustela lux do 5m, pak to samo od sebe prestalo fungovat, ale proluxovali jsme klidne 5h v kuse, aby spal, nebo nad ranem, to jsem i ja spala pri zapnutem luxu, jinak bych nespala vubec.
U prsa uspavam naprosto bezne, u maleho miminka mi to prijde naprosto prirozene.
Podotykam, ze starsi kluci usinaji naprosto normalne sami, dam pusu a jdu, ve svych postylkach, takze teorie o romazlencich, ktere pak clovek nevykybluje z postele, z meho pohledu nejsou postavene na realnych zakladech.
Pro me je dite do pul roku hajene, pak zacinam jemne usmernovat, mezi 6-8m byvaji mnohem pristupnejsi stehovani z postle, odnaucovani usinani u prsa atd jak jako tkovy mali prdosi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
3.5.13 11:22

Ahoj, já když vidim, že je malá protivná a mne si kukadla, tak jí prsknu do postele, natáhnu nějakou hračku s dětskou melodií a dam jí na dudlík cca 5kapiček espumisanu, to jí většinou zabere, nebo nad ní musim stát a chrastit chrastítkem tak, aby na něj viděla, ale nedošáhla, když nezabere ani to, tak zkusim dát trochu mlíčka, páč je strašnej nenažranec a když ani to nepomůže, tak jí prostě necham vyřvat a ona potom usne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
3.5.13 11:41

Mne slo spis o to, ze najednou z niceho nic to proste zacal delat, jakoby ho necotrapilo. Jestli je to jen tim, ze nemuze usnout tak mu rada pomuzu bud luxem (tyy jo tos musela mit vysmejceno doma, 5hodin luxovat :D mne to nikdy neda a kdyz uz ten vysavac bezi, tak s nim aspon neco luxuju :D ) nebo prsem..skoda, ze nechce ten dudlik no, to by to asi ulehcilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
3.5.13 11:49

Jo marenko, a ten espumizan davas proc??ze ji chutna nebo kvuli prdikum? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
3.5.13 12:15

@mattez původně sem ho dávala kvůli prdíkům, teď už jí netrápí, tak ho dávam na dudlík místo medu (má to stejnej účinek a nekazí to zuby) :mrgreen: ale fakt jenom když na ní vidim, že je vyloženě protivná a neví jak zabrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
3.5.13 12:47

@mařenkaa tak ale ty mas starsi, ne? ve 3 mesich nechat vyrvat asi neni dobry napad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1940
3.5.13 12:51

@mattez já prsem uspávám dodnes když mu nejde zabrat (8 měsíců) a nevidím v tom problém, jsem ráda že máme aspoň něco na co se můžu vždy spolehnout. To že do teď hezky spinkal a usínal nic neznamená, my jsme to měli podobně, jako malej usínal a spal hezky, pak se to trochu začlo kazit, pak různý období kdy horší a lepší. Před 14 dny měl období kdy mě do prsa začal kousat vzteky že nemůže usnout, ale už ho to taky přešlo. Espumisan bych zbytečně nedávala přeci jen je to chemie, to radši to prso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
3.5.13 12:52

Je jí půl roku, ale ve třech měsících jsem to udělala párkrát taky, ono když nechce ležet, nechce se chovat, nechce jíst, nechce si hrát, tak to občas jinak nejde a nechci, aby si zvykala, že kdykoliv si zabrečí, tak někdo přiběhne, pár takovejch mamin znam a nemůžou si dojít ani na záchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
3.5.13 12:56

@mařenkaa ja ho nechat, tak se zadusi, bo natahuje vic a vic az se dusi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
3.5.13 13:02

To je normální, už si plně uvědomuje že po něm chceš aby spal, ale on si che třeba ještě hrát(ikdyby měl na „hubu“padnout :lol: ),takže se prostě brání spánku, je to takový první pokus o vzdor :palec: časem to přejde a nebo najdeš chvíli kdy bude dost utahaný na spaní ale ne přetažený :palec: uspávej jak uznáš za vhodné(prso atd) a vydrž :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
3.5.13 13:03

Nějak nevím, na co se ptáš? vždyt víš co s ním, tak mu ten vysavač pust, naše malá se při něm taky uklidnovala…jinak bývala před spaním též neklidná, pomohlo mi uspat v zavinovačce (zavinuji dodnes a to nám je skoro 5měsíců, jen na noc tedy :-D)pak když jsem jí dala do postýlky, tak se už tak nebudila…a jestli tě můžu uklidnit, dnes usíná téměř sama, jen jí tou zavinovačkou jakoby přikryji(celá už se tam nevejde :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
3.5.13 13:06

@dani24687 no, každý to dítko to má jinak, jako kdyby nějak hodně vyváděla, tak jí samozřejmě taky nenecham, ale u nás to naštěstí funguje, měly sice období, kdy už jsem se připravovala, že jí pokapu studenou vodou, protože i v náručí pořád řvala až skoro modrala, ale to už jí přešlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
3.5.13 13:13

Jeeeeeeeeezis chudiiik, studenou vodou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
3.5.13 13:14

@mařenkaa taky obcas premyslim, co budu delat, kdyby mel problem se nadechnout :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí