Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Zdravím!
Chtěla jse se zeptat, zda máte někdo ( a jaké) zkušenosti s tímto babyvakem - jeho přednosti,nedostatky.Upřednostňuji vak před šátkem.díky za odpovědi.
řeknu ti to takto, příchodem šátku do naší rodiny přestaly večerní kolikové záchvaty
Když L* rostly zuby a bya taková uplakaná, tak šup s ní do vaku a byla spokojená.
A nevýhoda? Když ti dítě „těžkne“, tak tím že je to na jedno rameno, tak z toho po delší době bolí záda (na to je pak zase lepší šátek..)
ahoj, Terezce se v babyvaku líbilo, pokaždé tam usla, ale je fatkt, že jak byla těžší tak ty zády a hlavně rameno občas bolelo.
Já jsem si na první dítko pořídila Babyvak od Pechů, ale mockrát jsem jej nevyužila a to hned z několika důvodů. Nejdřív jsem musela Aničce dávat abdukční plenku, takže jsem měla pocit, že by se jí ještě víc zařezávala do nožiček, kdybych ji měla takhle na pevno, potom mi připadal zrovna tento vak hodně mohutný, tak se mi v něm skoro ztrácela a pak tím, že se narodila na jaře, tak přes léto jsem jí nechala rozvalovat v kočáře, protože hřát jí ještě v třicetistupňovém vedru vlastním tělem mi přišlo děsné
a to ani nemluvím o tom, že jsem se tím víc potila i já . . . zkrátka babyvak je fajn, když člověk potřebuje oběhnout pár úřadů a nebo ztišit bolavé bříško mimča, ale nějaké super pohodlí nečekej, alespoň u mě to tak nefungovalo
. Teď na druhé mimčo jej používám stejně málokdy jako u prvního, protože mi prostě připadá lepší zvykat miminko spinkat v klidu než jej neustále „kolébat“, pak už se to špatně odnaučuje
.
ja byla s vakem maximalne spokojena. Starsi trpela na prdiky, jedine ve vaku se zklidnila. Maly byl sice pohodar, ale obcas ho taky neco potrapilo, takze vak byl spolehlive misto na uklidneni. Taky jsem vak pouzivala, kdyz jsem treba chodila s odpadky, nebo kdyz jsem potrebovala rychle na urade neco vyridit, tak jsem z auta vybehla jen s baby vakem.Pravda samozrejme je, ze pri vetsi hmotnosti mimka ti muze pretezovat rameno. Ale rozhodne mi pro novorozence a maleho kojence pripadal o moc lepsi a prirozenejsi nez satek. Kdyz jsem videla mamky, jak nosi na stojaka 2mesicni ditko v satku, tak jsem si rikala, ze ty zada zkratka trpet musi. Jo ajeste maly ma svalovou hypotonii a aby jsme nepretezovali zadove a sijove svaly, tak jsem ho stejne nemohla v nicem jinem nosit, jen ve vaku. Satek ani klokanka nebyly vyhovujici
Ahoj,
poslala jsem SZ (pro Adusum). Nebo pokud by chtěl baby vak koupit někdo jiný, tak ho nabízím v modro-bílé kostce. Holky už odrostly, tak už ho nevyužiju.
Halka
I nám se moc moc osvědčil!!! Ještě teď když má Andulka špatnou náladu, tak ji do něj vrznu a pomuchláme se při práci. Mám dokonce dva, jeden jsme dostali, druhý koupili, tak kdyby si měla zájem o zelenou káro kostičku, je originál zabalený a fotkama na nošení a za levno tak se ozvi. Nebo kdokoliv. Majka.
Taky se hlásím
Matýskovi jsem ho koupila až když mu byly 4 měsíce, ale už si na něj nezvyknul, zato Šimon by v něm byl nejradši celej den. Není schopen jinak spát než ve vaku. Chodím s ním takhle i na záchod, na oběd do restaurace, prostě kamkoliv. V sedě se to ještě dá, vestoje je to už horší, váží přes 6 kg. Doporučuju! I když teda ve vedrech nic moc…
Ahoj,
používala jsem ho hodně a často téměř od narození dcery - tak první 4 měsíce - i doma, krásně v něm malá chrněla a venku to bylo také fajn, dalo se jít a komkoliv a vše i vyřídit. Větší dítka v něm můžou být i v jiných polohách, zkoušel jsem i šátek, ale v něm malá nechtěla být - nemá ráda být moc „svázaná“ (už od narození) ![]()
adusum píše:
Zdravím!
Chtěla jse se zeptat, zda máte někdo ( a jaké) zkušenosti s tímto babyvakem - jeho přednosti,nedostatky.Upřednostňuji vak před šátkem.díky za odpovědi.
Záleží, na co ho chceš. Na přenášení po venku bych ho nebrala. Na uklidnění, uspávání a vyprdění je ale skvělý a v tomto případě plní stejnou službu jako šátek (a to upozorňuji, že jsem šátkový maniak a svůj babyvak od Pechů jsem už prodala).
Tak moje zkušenost: na začátku super na rychlé přenášení dítka např. z auta k doktorce nebo i domů - mnohem lepší než vláčet autosedačku. Se šátkem by se mi vázat u auta nechtělo. Moc jsme ho využili i později, když malý chodil více méně sám a vyráželi jsme třeba do města autobusem bez kočárku, jen někdy potřeboval poponést, je to velký rozdíl držet 10ti kilové dítě na ruce a po:,–(it ho do vaku. Fakt doporučuju.
Díky moc vám všem za odpovědi. Šátek jsem nechtěla kvůli vázání.Vak bych chtěla využívat hlavně při nákupech nebo prostě tam,kde je problém s manipulací kočárku.Samozřejmě tím kočárek nahrazovat nechci,ale znáte to…jít z druhého patra do suterénu,odemknout,vyjet s kočárem…atd.Občas člověk potřebuje jen tak vyběhnout bez kočárku narychlo.Takže díky za vaše postřehy.Doufám,že budu také spokojená.
Ahoj maminy,
právě se rozohduju co pro naší princeznu ( 4 měsíce koupit ) jestli je lepší klokanka nebo babyvak.Chci to jak na doma tak třeba na nákupy-přijde mi to jednodušší než se sedačkou,jelikož máme 3 roční ďáblici,tak se to dá asi líp zvládnout.
Tak stále nevím jestli klokanku či babyvak-co vám přijde lepší?Přijde mi jak jste psali,že babyvak je nejlepší nadoma na to vyprdění a uspání ale na nákupy asi lepší klokanka,ne?poradíte?Děkujiiiiiiiiiiiii
Zdravím ![]()
Tak mám doma babyvak a teda vůbec nevím, jak tam to miminko dát, aby neměl nožičky na šikmo, aby byl v dobré poloze. Celkově se mě zdá, že v tom plave a vůbec to není pevný. Zkoušela jsem si to různě utáhnout ale výsledek nic moc. Jsem docela zklamaná. Kde ještě můžu dělat chybu? Děkuji ![]()
Já jsem asi blbá nebo nešikovná, ale nikdy jsem se nenaučila dát do babyvaku miminko tak, aby tam nebylo divně zakroucené jak paragraf. Připadalo mi, že tam nemá žádnou pořádnou oporu, že je to, jako bych ho hodila jen tak do pytle od brambor. Já jsem se teda vymlouvala na to, že je babyvak šitý na průměrnou matku a já jsem lehce podprůměrná
, tak proto mi to nejde správně utáhnout. Nakonec jsem ho používala, až když dcera seděla, tak jsem si ji vždycky uvázala sedící na bok, ale to už tolik nevyžadovala chování, takže jsem ho využila jen párkrát. Pro mě vyhozené peníze, no můj problém, měla jsem si to vyzkoušet někde v obchodě.
Zkus s tím jít někam do obchodu, kde se specializují na látkové pleny, šátky a nosítka, tam bývají schopné prodavačky a třeba ti poradí a ukážou ti, jak na to.