Bacil v kojeneckém mléce

Anonymní
23.6.13 11:04

Bacil v kojeneckém mléce.

Dobrý den maminky, porodila jsem dceru před 24dny ve 32tt. Tak je ještě v inkubátoru. Odsávám pro dceru mlíčko, ale musí jít nejdříve na rozbor a tam zjistily, že je tam bacil, když sjme s eptala jak se tam mohl vzít, tak mi řekli že nevědi. Tak mlíčko dceři dát nemohly a že mám přinést za 4 dny nově na rozbor. Volala jsem to kamarádce, ta sice s tímhle zkušenosti nemá, ale řekla mi, že si myslí, že to může být ve spermatu. S přítelem když nemůžeme sex, tak mu ráda dopřeji, a sperma jsem spolkla. Omloiuvám se, že to píši tak otevřeně, ale ráda bych slyšela váš názor a nechala si poradt. Od té doby, tedy jsme orální sex neměli, a v mléku po druhém vyšetření byl aky malí bacil, ale ten neublíží miminku, tak že mohu nosit mlíčko pro dceru. Tak mám depku, zda to bylo z toho sperma nebo ne, doktroka říkala, že mohl být bacil na bradavce nebo rukou. pak jsme dodrzovala i gygieni a bylo to ok. Píšu to k vůli tomu, zda mohu ten oralni sec na dale provozovat nebo uplbe vyradit. Mám ztrach nechci dceři ublížit a budu na ni brát ohled, ale zase partner je chápavej, ale prostě mu chci taky dobřát. Jaký je váš názor? Mockrát děkuji za pochopení a příjemnou diskuzi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
47759
23.6.13 11:08

Podle mě je to blbost, mit bacil v mléce ze spermatu :nevim:
Spíš bych to viděla na tu bradavku, nebo z rukou při odsávání mléka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
23.6.13 11:10

O tom jsem ještě teda neslyšela, ráda si přečtu názory

• Citovat
  • Upravit
7974
23.6.13 11:22

Nepíšeš, jaká breberka je to přesně, ale první, co bych překontrolovala a brutálně umyla a sterilizovala, je všechno kolem odsávačky. Odsávačka, lahvičky. Pokud někde lahvička stává delší dobu, tak to vycídit i tam. Něco může bydlet na pokožce, takže jak na prsou, tak třeba ze špatně umytých rukou. No a jako bonus, můžeš být přenašeč. Tobě nic není, ale v těle a pak i v mléce, můžeš danou breberku mít. To sperma je totální kokotina. Většina bacilů střet se slinami a pak žaludeční šťávou nedá a ty, co dají, si většinou libují v žaludku a dál do těla lezou jen zřídka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
23.6.13 11:39

Podle mě je daleko pravděpodobnější verze zdravotníků, totiž že ke kontaminaci došlo zvenku - nádobí, odsávačka, ruce nebo kůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.13 11:39

Omlouvám se, říkali nazvali to jako: N (EN) bakter. Jinak hygienu důkladnou dodržuji, ruce si meji intibakterialnim mydlem, vše řádně sterilizuji, Tak jak mi řekli v nemocnici. Předtím, jsem si asi pořádně neumila bradavku nebo nevím, ale teď je tam jiný bacil, tedy aspon říkají bacil ale nezvali to jako vitamín. :/ Tak to špatné neni. Právě mě vyděsila známá doktorka když jsem ji řekla n bakter, tak, že si s kolegama myslí, že je to z toho, já ji potvrdila, že jsme orální sex měli. Od té toby nic a při opakování to bylo ok. Tak právě nevím a proto píši. Děcký lékaři, říkali, že nevědi z čeho to maminky mají, nedá se to určit. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7974
23.6.13 12:01

Enterobakterie jsou většinou z vnějšího znečistění (žijí v trávícím traktu). Můžou být i ve špatně vyčištěné vodě, pokud si položila skleničku na talíř nebo prkénko, kde se předtím dělala z neomytou zeleninou, na pracovním stole v kuchyni. Nebo ze špatně umytých rukou. Prostě musíš být zatím při odsávání opravdu až hystericky čistotná. Klidně všechno, kde pokládáš odsávačku, otři nejdřív nějakým desinfekčním sajrajtem. Neukládej jí nikam k nádobí. Nespoléhej se jen na omytí vodou a opravdu zatím vyvářej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
23.6.13 12:24

Souhlasim s @kotyk
vis kolik denne zkonzumujes bakterii? moooore… bakterie jsou naprosto vsude, na vsem, ceho se dotknes jsou jich neskutecna kvanta :) nechtej vedet, co vse bys nasla mikrobiologickym rozborem otisku prstu :) urcite bych se zamerila na jeste duslednejsi hygienu - sterilizace lahvicek, hygienu rukou atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
23.6.13 12:29

Jo a ještě, přikrývej lahvičku a části odsávačky, ať se na ně nedostane hmyz jako mouchy a tak. Stačí třeba vyžehlená čistá utěrka, pokud to máš někde venku. Až bude mimčo větší, už tolik blbnout nebudeš muset, ale zatím bych neriskovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová