Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Podle mě je to blbost, mit bacil v mléce ze spermatu ![]()
Spíš bych to viděla na tu bradavku, nebo z rukou při odsávání mléka ![]()
Nepíšeš, jaká breberka je to přesně, ale první, co bych překontrolovala a brutálně umyla a sterilizovala, je všechno kolem odsávačky. Odsávačka, lahvičky. Pokud někde lahvička stává delší dobu, tak to vycídit i tam. Něco může bydlet na pokožce, takže jak na prsou, tak třeba ze špatně umytých rukou. No a jako bonus, můžeš být přenašeč. Tobě nic není, ale v těle a pak i v mléce, můžeš danou breberku mít. To sperma je totální kokotina. Většina bacilů střet se slinami a pak žaludeční šťávou nedá a ty, co dají, si většinou libují v žaludku a dál do těla lezou jen zřídka.
Podle mě je daleko pravděpodobnější verze zdravotníků, totiž že ke kontaminaci došlo zvenku - nádobí, odsávačka, ruce nebo kůže.
Omlouvám se, říkali nazvali to jako: N (EN) bakter. Jinak hygienu důkladnou dodržuji, ruce si meji intibakterialnim mydlem, vše řádně sterilizuji, Tak jak mi řekli v nemocnici. Předtím, jsem si asi pořádně neumila bradavku nebo nevím, ale teď je tam jiný bacil, tedy aspon říkají bacil ale nezvali to jako vitamín. :/ Tak to špatné neni. Právě mě vyděsila známá doktorka když jsem ji řekla n bakter, tak, že si s kolegama myslí, že je to z toho, já ji potvrdila, že jsme orální sex měli. Od té toby nic a při opakování to bylo ok. Tak právě nevím a proto píši. Děcký lékaři, říkali, že nevědi z čeho to maminky mají, nedá se to určit. ![]()
Enterobakterie jsou většinou z vnějšího znečistění (žijí v trávícím traktu). Můžou být i ve špatně vyčištěné vodě, pokud si položila skleničku na talíř nebo prkénko, kde se předtím dělala z neomytou zeleninou, na pracovním stole v kuchyni. Nebo ze špatně umytých rukou. Prostě musíš být zatím při odsávání opravdu až hystericky čistotná. Klidně všechno, kde pokládáš odsávačku, otři nejdřív nějakým desinfekčním sajrajtem. Neukládej jí nikam k nádobí. Nespoléhej se jen na omytí vodou a opravdu zatím vyvářej.
Souhlasim s @kotyk
vis kolik denne zkonzumujes bakterii? moooore… bakterie jsou naprosto vsude, na vsem, ceho se dotknes jsou jich neskutecna kvanta
nechtej vedet, co vse bys nasla mikrobiologickym rozborem otisku prstu
urcite bych se zamerila na jeste duslednejsi hygienu - sterilizace lahvicek, hygienu rukou atd.
Jo a ještě, přikrývej lahvičku a části odsávačky, ať se na ně nedostane hmyz jako mouchy a tak. Stačí třeba vyžehlená čistá utěrka, pokud to máš někde venku. Až bude mimčo větší, už tolik blbnout nebudeš muset, ale zatím bych neriskovala.
Dobrý den maminky, porodila jsem dceru před 24dny ve 32tt. Tak je ještě v inkubátoru. Odsávám pro dceru mlíčko, ale musí jít nejdříve na rozbor a tam zjistily, že je tam bacil, když sjme s eptala jak se tam mohl vzít, tak mi řekli že nevědi. Tak mlíčko dceři dát nemohly a že mám přinést za 4 dny nově na rozbor. Volala jsem to kamarádce, ta sice s tímhle zkušenosti nemá, ale řekla mi, že si myslí, že to může být ve spermatu. S přítelem když nemůžeme sex, tak mu ráda dopřeji, a sperma jsem spolkla. Omloiuvám se, že to píši tak otevřeně, ale ráda bych slyšela váš názor a nechala si poradt. Od té doby, tedy jsme orální sex neměli, a v mléku po druhém vyšetření byl aky malí bacil, ale ten neublíží miminku, tak že mohu nosit mlíčko pro dceru. Tak mám depku, zda to bylo z toho sperma nebo ne, doktroka říkala, že mohl být bacil na bradavce nebo rukou. pak jsme dodrzovala i gygieni a bylo to ok. Píšu to k vůli tomu, zda mohu ten oralni sec na dale provozovat nebo uplbe vyradit. Mám ztrach nechci dceři ublížit a budu na ni brát ohled, ale zase partner je chápavej, ale prostě mu chci taky dobřát. Jaký je váš názor? Mockrát děkuji za pochopení a příjemnou diskuzi.