Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
**att : Sunnyside **
no to víš, že ne … už tu slídím, kde mají Fare ![]()
Sunnyside píše:Raduš.ka44 píše:Klenba se přirozeně tvaruje do cca tří let, pak už by měly nosit klenuté podrážky…Meluzina08 píše:Děti nepotřebují klenuté bačkory a boty, mají mít rovnou podrážku, klenba chodidla se vyvine přirozeně sama. Ovšem nevím, do jakého věku toto doporučení platí…
já právě koupila ty klasické, jako jsme nosily do školky snad ještě my (u Bati mají teď akci á 89Kč), a najednou jsem si nebyla jistá, jestli jsou ok. moc se mi nelíbí ta gumová podrážka a uvnitř není žádný oblouček na klenbu … nevadí to ??
Já tedy nevím,ale mám bačkůrky befado a to na tu klembu tam je.
Jestli má náběh na ploché nožky, tak bych vůbec neváhala…
Třeba pro holky se hrozně nedoporučují v létě balerínky kvůli rovné stélce, nevidím rozdíl mezi tím a plochou bačkorou, navíc v těch bačkorkách budou trávit x hodin pět dní v týdnu.
Chápu to u botek pro menší děti, které mají ještě takové ty otylé nohy
, těm tvarovaná stélka do botiček nepatří.
Sunnny píše:
Já tedy nevím,ale mám bačkůrky befado a to na tu klembu tam je.
Tak v tom případě bych je klidně koupila, já měla v ruce krásnou holčičí bačkůrku, jakoby balerínku a ta byla plochá jako fošna.
Malé děti nepotřebují obuv s klenbou, do cca 4-5-ti let. Viz. např. http://www.budulinek.eu/faq/314/ nebo diskuze z jara https://www.emimino.cz/…-2let-71199/ .
Také jsem měla dříve dilema (s klenbou či bez), zvlášť při výběru prvních bot pro dítko, ale nyní jsem již více v obraze a řídím se dle výše uvedených informací v odkaze. ![]()
holky díky … moc jste mi teda neporadily,jsem vlastně stejně na rozpacích jako když jsem zakládala tuto diskuzi, ale super
dobrou ![]()
Za mě teda Befado,malýmu neroste moc rychle noha a tyhle bačkorky mu vydrží i půl roku,než mu vyroste noha
Vypadají stále jako nové.Ty obyč stojí za starou bačkoru
Buď se rozlepí,nebo se vytáhne ta guma,guma praskne atd…Ty Fare vypadjí taky fajn,ale jsou jěště o maličko dražší
Takže když si spočítám každý měsíc nově obyč za 129kč tak Befado za 239kč jsou jěště dost laciné
![]()
U nás ve školce mají děti třeba crocsy,nebo takový ty semišový sešmajdaný bačkory ![]()
verenika píše:
Za mě teda Befado,malýmu neroste moc rychle noha a tyhle bačkorky mu vydrží i půl roku,než mu vyroste nohaVypadají stále jako nové.Ty obyč stojí za starou bačkoru
Buď se rozlepí,nebo se vytáhne ta guma,guma praskne atd…Ty Fare vypadjí taky fajn,ale jsou jěště o maličko dražší
Takže když si spočítám každý měsíc nově obyč za 129kč tak Befado za 239kč jsou jěště dost laciné
![]()
U nás ve školce mají děti třeba crocsy,nebo takový ty semišový sešmajdaný bačkory
Malej nosí crocsy na doma, plánuju je i do školky, jestli je tam bude moct mít. Co je na tom špatného?
Raduš.ka44 píše:verenika píše:Malej nosí crocsy na doma, plánuju je i do školky, jestli je tam bude moct mít. Co je na tom špatného?
Za mě teda Befado,malýmu neroste moc rychle noha a tyhle bačkorky mu vydrží i půl roku,než mu vyroste nohaVypadají stále jako nové.Ty obyč stojí za starou bačkoru
![]()
U nás ve školce mají děti třeba crocsy,nebo takový ty semišový sešmajdaný bačkory
Nepřidjou mi moc vhodné na nošení celý den.Vůbec nedrží nohu,potí se v to noha -je to můj názor ![]()
Anežka zatím měla ty normální bačkůrky celý rok a nijak vytahané nebyly. Ale vím, že existují minimálně dvoje, které vypadají (i stojí) stejně a přitom ty druhé bych nekoupila. Jsou užší a hůř sedí. Nevím, jestli je to zaručený rozdíl, ale aspoň u nás se liší těmi gumičkami.
verenika píše:Raduš.ka44 píše:Nepřidjou mi moc vhodné na nošení celý den.Vůbec nedrží nohu,potí se v to noha -je to můj názorverenika píše:Malej nosí crocsy na doma, plánuju je i do školky, jestli je tam bude moct mít. Co je na tom špatného?
![]()
Potí? Právě že noha pěkně větrá. Robíno do nich teda nosí ponožky a noha se mu nepotí, narozdíl od botasek. A že nedrží nohu? Však podle názoru jedné skupiny odpborníků má mít noha volnost. Já byla s RObínkem u ortopeda a nohy se mu vyvíjí naprosto normálně, i když nosí crocsy a nízké botasky.
Ale samozřejmě tvůj názor ti tím vyvrátit nechci. ![]()
Raduš.ka44 píše:Meluzina08 píše:Děti nepotřebují klenuté bačkory a boty, mají mít rovnou podrážku, klenba chodidla se vyvine přirozeně sama. Ovšem nevím, do jakého věku toto doporučení platí…
já právě koupila ty klasické, jako jsme nosily do školky snad ještě my (u Bati mají teď akci á 89Kč), a najednou jsem si nebyla jistá, jestli jsou ok. moc se mi nelíbí ta gumová podrážka a uvnitř není žádný oblouček na klenbu … nevadí to ??
No, tak přesně toto mi říkala bývalá dětská doktorka
.
A proto má můj syn (7 let) problémy s plochými nohami a jaksi se mu „bortí“ klenba. Já blbá změnila dětskou doktorku až nedávno a ta mě se synem hned hnala na podologii. Teď musí nosit speciální vložky, do školy koupit sandále od Essi nebo Sante a na běhání také. Dcerka (4 roky) má náběh také, takže mám zatím zkusit ty zdravotní botky a po půl roce případně vložky. Ani jeden mi nesmí chodit na kobercích bez zdr. obuvy, a naboso mohou jen na trávě či kamíncích…
A klenba se prý vyvíjí do 2 - 3 let, v případě problému je nutné to řešit co nejdříve…
tak já koupila synovi fare a on je odmítá nosit.takže je máme doma nepoužité a můžu si je akorát vystavit.je to velikost 27 kdybyste někdo chtěl
Ahoj maminky,
dcera nastupuje poprvé do naší vesnické školky, včera jsem ji koupila cenově dražší bačkurky značky DPK s růžovou podrážkou a dneska mi tchýně tvrdí, že do školky musí mít jen bílou. Máte s tím někdo zkušenost? děkuji