Bačkůrky do školky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
27
16.8.11 20:45

**att : Sunnyside **
no to víš, že ne … už tu slídím, kde mají Fare :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
16.8.11 20:47
náš malej má právě náběh na ploché nožky … a tři mu zrovna byly … takže přeci jen raději s klenbou ??
Sunnyside píše:
Raduš.ka44 píše:
Meluzina08 píše:
já právě koupila ty klasické, jako jsme nosily do školky snad ještě my (u Bati mají teď akci á 89Kč), a najednou jsem si nebyla jistá, jestli jsou ok. moc se mi nelíbí ta gumová podrážka a uvnitř není žádný oblouček na klenbu … nevadí to ??
Děti nepotřebují klenuté bačkory a boty, mají mít rovnou podrážku, klenba chodidla se vyvine přirozeně sama. Ovšem nevím, do jakého věku toto doporučení platí… :nevim:
Klenba se přirozeně tvaruje do cca tří let, pak už by měly nosit klenuté podrážky…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
16.8.11 20:58

Já tedy nevím,ale mám bačkůrky befado a to na tu klembu tam je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
16.8.11 21:01

Jestli má náběh na ploché nožky, tak bych vůbec neváhala…

Třeba pro holky se hrozně nedoporučují v létě balerínky kvůli rovné stélce, nevidím rozdíl mezi tím a plochou bačkorou, navíc v těch bačkorkách budou trávit x hodin pět dní v týdnu.

Chápu to u botek pro menší děti, které mají ještě takové ty otylé nohy :mrgreen: , těm tvarovaná stélka do botiček nepatří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
16.8.11 21:03
Sunnny píše:
Já tedy nevím,ale mám bačkůrky befado a to na tu klembu tam je.

Tak v tom případě bych je klidně koupila, já měla v ruce krásnou holčičí bačkůrku, jakoby balerínku a ta byla plochá jako fošna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
16.8.11 21:10

Malé děti nepotřebují obuv s klenbou, do cca 4-5-ti let. Viz. např. http://www.budulinek.eu/faq/314/ nebo diskuze z jara https://www.emimino.cz/…-2let-71199/ .
Také jsem měla dříve dilema (s klenbou či bez), zvlášť při výběru prvních bot pro dítko, ale nyní jsem již více v obraze a řídím se dle výše uvedených informací v odkaze. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
16.8.11 21:20

holky díky … moc jste mi teda neporadily,jsem vlastně stejně na rozpacích jako když jsem zakládala tuto diskuzi, ale super :wink: dobrou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
17.8.11 01:09

Za mě teda Befado,malýmu neroste moc rychle noha a tyhle bačkorky mu vydrží i půl roku,než mu vyroste noha :palec: Vypadají stále jako nové.Ty obyč stojí za starou bačkoru :lol: Buď se rozlepí,nebo se vytáhne ta guma,guma praskne atd…Ty Fare vypadjí taky fajn,ale jsou jěště o maličko dražší :wink: Takže když si spočítám každý měsíc nově obyč za 129kč tak Befado za 239kč jsou jěště dost laciné :wink: 8-)

U nás ve školce mají děti třeba crocsy,nebo takový ty semišový sešmajdaný bačkory :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
17.8.11 10:09
verenika píše:
Za mě teda Befado,malýmu neroste moc rychle noha a tyhle bačkorky mu vydrží i půl roku,než mu vyroste noha :palec: Vypadají stále jako nové.Ty obyč stojí za starou bačkoru :lol: Buď se rozlepí,nebo se vytáhne ta guma,guma praskne atd…Ty Fare vypadjí taky fajn,ale jsou jěště o maličko dražší :wink: Takže když si spočítám každý měsíc nově obyč za 129kč tak Befado za 239kč jsou jěště dost laciné :wink: 8-)U nás ve školce mají děti třeba crocsy,nebo takový ty semišový sešmajdaný bačkory :roll:

Malej nosí crocsy na doma, plánuju je i do školky, jestli je tam bude moct mít. Co je na tom špatného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
17.8.11 12:43
Raduš.ka44 píše:
verenika píše:
Za mě teda Befado,malýmu neroste moc rychle noha a tyhle bačkorky mu vydrží i půl roku,než mu vyroste noha :palec: Vypadají stále jako nové.Ty obyč stojí za starou bačkoru :lol: Buď se rozlepí,nebo se vytáhne ta guma,guma praskne atd…Ty Fare vypadjí taky fajn,ale jsou jěště o maličko dražší :wink: Takže když si spočítám každý měsíc nově obyč za 129kč tak Befado za 239kč jsou jěště dost laciné :wink: 8-)U nás ve školce mají děti třeba crocsy,nebo takový ty semišový sešmajdaný bačkory :roll:
Malej nosí crocsy na doma, plánuju je i do školky, jestli je tam bude moct mít. Co je na tom špatného?

Nepřidjou mi moc vhodné na nošení celý den.Vůbec nedrží nohu,potí se v to noha -je to můj názor :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
17.8.11 12:46

Anežka zatím měla ty normální bačkůrky celý rok a nijak vytahané nebyly. Ale vím, že existují minimálně dvoje, které vypadají (i stojí) stejně a přitom ty druhé bych nekoupila. Jsou užší a hůř sedí. Nevím, jestli je to zaručený rozdíl, ale aspoň u nás se liší těmi gumičkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
17.8.11 14:01
verenika píše:
Raduš.ka44 píše:
verenika píše:
Nepřidjou mi moc vhodné na nošení celý den.Vůbec nedrží nohu,potí se v to noha -je to můj názor :wink:

Potí? Právě že noha pěkně větrá. Robíno do nich teda nosí ponožky a noha se mu nepotí, narozdíl od botasek. A že nedrží nohu? Však podle názoru jedné skupiny odpborníků má mít noha volnost. Já byla s RObínkem u ortopeda a nohy se mu vyvíjí naprosto normálně, i když nosí crocsy a nízké botasky. :wink: Ale samozřejmě tvůj názor ti tím vyvrátit nechci. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
24.8.11 23:17
Raduš.ka44 píše:
Meluzina08 píše:
já právě koupila ty klasické, jako jsme nosily do školky snad ještě my (u Bati mají teď akci á 89Kč), a najednou jsem si nebyla jistá, jestli jsou ok. moc se mi nelíbí ta gumová podrážka a uvnitř není žádný oblouček na klenbu … nevadí to ??
Děti nepotřebují klenuté bačkory a boty, mají mít rovnou podrážku, klenba chodidla se vyvine přirozeně sama. Ovšem nevím, do jakého věku toto doporučení platí… :nevim:

No, tak přesně toto mi říkala bývalá dětská doktorka :cert: .
A proto má můj syn (7 let) problémy s plochými nohami a jaksi se mu „bortí“ klenba. Já blbá změnila dětskou doktorku až nedávno a ta mě se synem hned hnala na podologii. Teď musí nosit speciální vložky, do školy koupit sandále od Essi nebo Sante a na běhání také. Dcerka (4 roky) má náběh také, takže mám zatím zkusit ty zdravotní botky a po půl roce případně vložky. Ani jeden mi nesmí chodit na kobercích bez zdr. obuvy, a naboso mohou jen na trávě či kamíncích…
A klenba se prý vyvíjí do 2 - 3 let, v případě problému je nutné to řešit co nejdříve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9216
27.8.11 07:02

tak já koupila synovi fare a on je odmítá nosit.takže je máme doma nepoužité a můžu si je akorát vystavit.je to velikost 27 kdybyste někdo chtěl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
awi
49
28.8.15 15:36

Ahoj maminky,

dcera nastupuje poprvé do naší vesnické školky, včera jsem ji koupila cenově dražší bačkurky značky DPK s růžovou podrážkou a dneska mi tchýně tvrdí, že do školky musí mít jen bílou. Máte s tím někdo zkušenost? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková