Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahojky maminky!
Prosím, poraďte značku prvních bačkůrek, které by malý hned tak z nožky nesundal. Asi by také měly mít pevný opatek a pružnou podrážku, že?
Moc děkuji a přeji hezký den!
hofka píše:
Kožené kotníkové sandálky?
Ty máme a většinou jsou na suchý zip a to je na prd. Buď je hned sundá nebo se s nima „přilepí“ na koberec.
Já mám sandálky od Fare a jsou na takovou tu klasickou přezku, takže jen tak sundat nejdou, jsou to tyhle: http://www.mimibazar.cz/foto.php?…, akorát teda máme jinou barvu.
Záleží jak moc chodí asi.
Já dávám malé na doma kožené capačky Nolen, a někdy i na venek, ale malá zatím víc leze než chodí na delší vzdálenosti, ale zase skoro furt stojí u sedačky.
Jinak jsem jí koupila bačkory v RENO boty - taková klasické na šňůrky, udělám dva uzle a ještě si to nesundala.
Pokud ti jde vyloženě o klasické bačkůrky, tak my kupujeme tyto:
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Jiný odkaz jsem teď v rychlosti nenašla, ale kupujeme v místní speciálce s dětskou obuví.
Jsou na přezku a malý je doteď sám nezuje. Horší je, že je dělají jen do velikosti 27 a pak ty nazouvací, takže nám už zbývá jen jedna velikost
Nevím, jak staré máš dítko, ale moje děti by si klasické bačkůrky sundaly taky. Je to na nožičce nepříjemné. Osvědčily se mi celokožené capáčky (dřív jsme kupovali Liliputi, tohle je levnější
) - má to na patě gumičku, takže to hezky drží a natolik se to přizpůsobí noze, že jim to ani nevadí. Neklouže to…
nepoužívali jsme žádné, chodil a chodí bez bačkor, vyhli jsme se problému se sundaváním
Jinak si myslím že ti sundá každé ![]()
andela píše:
nepoužívali jsme žádné, chodil a chodí bez bačkor, vyhli jsme se problému se sundavánímJinak si myslím že ti sundá každé
po tvrdých podlahách je nezdravé chodit dlouhodobě naboso… Takže pokud máte koberec nebo lino, je to OK, ale třeba plovoučka a dlažba vadí. My teda taky skoro furt chodíme naboso ![]()
Jiný zapínání?
pampalin píše:hofka píše:Ty máme a většinou jsou na suchý zip a to je na prd. Buď je hned sundá nebo se s nima „přilepí“ na koberec.
Kožené kotníkové sandálky?
Amabilis77 píše:andela píše:po tvrdých podlahách je nezdravé chodit dlouhodobě naboso… Takže pokud máte koberec nebo lino, je to OK, ale třeba plovoučka a dlažba vadí. My teda taky skoro furt chodíme naboso
nepoužívali jsme žádné, chodil a chodí bez bačkor, vyhli jsme se problému se sundavánímJinak si myslím že ti sundá každé
No a copak dítě chodí pořád??
tu popoběhne, dřepne, tu to vezme po 4, chvíli stojí, chvíli sedí …
Já jsem za prvé boj s bačkorama vzdala právě proto že je sundaval, a když už, dala bych mu sandále, protože mi děsně vadí když má chudák pár hodin bačkory a spocené skoro mokré nohy
.
Teď se tomu teda už nevyhne, bo e školce větrací bačkory nemá no.
andela píše:Amabilis77 píše:No a copak dítě chodí pořád??andela píše:po tvrdých podlahách je nezdravé chodit dlouhodobě naboso… Takže pokud máte koberec nebo lino, je to OK, ale třeba plovoučka a dlažba vadí. My teda taky skoro furt chodíme naboso
tu popoběhne, dřepne, tu to vezme po 4, chvíli stojí, chvíli sedí …
Já jsem za prvé boj s bačkorama vzdala právě proto že je sundaval, a když už, dala bych mu sandále, protože mi děsně vadí když má chudák pár hodin bačkory a spocené skoro mokré nohy.
Teď se tomu teda už nevyhne, bo e školce větrací bačkory nemá no.
Proto pořizujem ty capáčky, ty dětem většinou nevadí
![]()
Amabilis, můžu se zeptat - ty dáváš dětem tyhle capáčky i když už jsou větší? Třeba rok a půl nebo dvouleté dítko? Mě se líbí
Jestli jsou ale vhodné ze zdravotního hlediska…? - já myslím, že je to jako by dítko chodilo naboso - takové lepší ponožky
, takže by to mělo být v pořádku…
Nevím, ale capáčky se moc nedoporučujou? A chůze naboso doma taky ne:-)
3HE píše:
Amabilis, můžu se zeptat - ty dáváš dětem tyhle capáčky i když už jsou větší? Třeba rok a půl nebo dvouleté dítko? Mě se líbíJestli jsou ale vhodné ze zdravotního hlediska…? - já myslím, že je to jako by dítko chodilo naboso - takové lepší ponožky
, takže by to mělo být v pořádku…
Reportáž Sama doma o výběru botiček. Docela zajímavé … http://samadoma.ceskatelevize.cz/article.asp?…