Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj holky,
prosím o radu : jaké máte pro prcky bačkůrky do školky ?? Takové ty klasické, nazouvací s bílou podrížkou nebo raději s klenbou, pevným kotníčkem většinou jsou na suchý zip ??
jé děkuji za tip … jen nevím, jestli malej zvládne přesku sám ![]()
Hlavně ať mají pevnou patu, rozhodně ne pantofle!!! A aby si je uměl obout sám, tkaničky a různý serepentle by mu dost stěžovaly život, takže za mě klíďo klasický bačkory, co jsme měli ve školce i my ![]()
jizvíková píše:
befado dělá pěkné s přezkou
Přesně ty jsem koupila dcerce, jednak jsou krásné, jednak jsou lehoučké, jednak si je lehce sama obuje i zuje a jednak jsou i pohodlné, prostě bačkůrky s velkým B a ani nejsou tak drahé ![]()
Kalsický bačkory na tenhle způsob, normálně koupený tady u nás v obuvi, stály 75Kč. Školka je má psané jako „ideální“ obuv.
Já po zkušenostech z let předešlých nechávám nákup bačkůrek až na září, páč předloni jsem jedny koupila (zrovna na ně byla akce a já byla ráda, že jsem ušetřila) a dcera pak byla smutná, když viděla, že „všechny děti“ mají stejné jako Maruška (holčička ze školky)
. Takže od loňska už to nechávám na ní, aby si vybrala podle toho, které mají „všechny děti“
(mch bývají to klasické bačkůrky, jde jen o vzor).
já právě koupila ty klasické, jako jsme nosily do školky snad ještě my (u Bati mají teď akci á 89Kč), a najednou jsem si nebyla jistá, jestli jsou ok. moc se mi nelíbí ta gumová podrážka a uvnitř není žádný oblouček na klenbu … nevadí to ??
Meluzina08 píše:
já právě koupila ty klasické, jako jsme nosily do školky snad ještě my (u Bati mají teď akci á 89Kč), a najednou jsem si nebyla jistá, jestli jsou ok. moc se mi nelíbí ta gumová podrážka a uvnitř není žádný oblouček na klenbu … nevadí to ??
Já si myslim, že na tu klenbu to nevadí. Na cvičení si je stejně vyzouvají a kolikrát si je i zují když si hrají na koberci. Nosili jsme je všichni a plochý nohy nemáme (teda aspoň ne kvůli bačkorám) ![]()
tak jo, nebudu hysterčit
koupila jsem ty klasické právě i s ohledem na to, že jsme je taky měli tak případně vyřeším posléze … no jo, jdem hold prvně do školky ![]()
Já právě kvůli té klenbě kupuju bačkory od Fare, jsou drahé, jedny stojí 260Kč, při dvou dětech nic moc teda
, ale vydrží všechno! Když na vánoční besídce vidím ty ostatní vyšmajdané bačkorky, je mi dětí líto. Třeba u nás všichni nakupují kdesi v Kauflandech nebo kde a bačkory po měsíci vypadají otřesně.
Synovi jsem koupila nízké na sucháč, má vysokou klenbu a ty klasické ho tlačí.
Takže za nás doporučuji tyto: http://shop.fare.cz/…robnosti.php?…
Na Befado jsem také koukala a vadí mi, že to nemá tvarovanou klenbu. Přeci jen ve školce v tom tráví celkem dost času.
Meluzina08 píše:
tak jo, nebudu hysterčitkoupila jsem ty klasické právě i s ohledem na to, že jsme je taky měli tak případně vyřeším posléze … no jo, jdem hold prvně do školky
Jsem ti moc nepomohla, což? ![]()
Meluzina08 píše:
Děti nepotřebují klenuté bačkory a boty, mají mít rovnou podrážku, klenba chodidla se vyvine přirozeně sama. Ovšem nevím, do jakého věku toto doporučení platí… ![]()
Raduš.ka44 píše:Meluzina08 píše:Děti nepotřebují klenuté bačkory a boty, mají mít rovnou podrážku, klenba chodidla se vyvine přirozeně sama. Ovšem nevím, do jakého věku toto doporučení platí…
Klenba se přirozeně tvaruje do cca tří let, pak už by měly nosit klenuté podrážky…