Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj, zajímá mě váš názor. Co by jste holky dávaly na děti raději, když už chodí. Sandálky nebo bačkůrky? A jaké? Malá už začala chodit sama a když jsme dnes byli omrknout botky, tak mi prodavačka tvrdila, že se musí nosit bačkůrky hned od prvního stoupnutí a sandálky jen na léto. No mám na to jiný názor, tak se zajímám dál
.
Rozhodne backurky … teda, s pevnou patou. Kupila som malej aj sandalky, ale maju patu volnu a nozicky v nich strasidelne podklzovali.
po koberci chodí bos, stejně hodně času tráví hraním si na zemi a to ani mě není v botách pohodlné. Když jde do koupelny, kde je dlažba, tak má bačkory s pevnou patou.
Tak mi máme na střídačku kotníčkovo manžestrákové papučky takové ty s tou kovovou přezkou máme s atestem žirafky a pak máme taky sandálky fáre co jsou na ven kožené kotníčkové a tak nějak to střídáme. Je pravda že v papučkách se jim lépe ohne nožička když si dřepnou a nebo u něčeho vstávají
tak zrovna nedávno tu byla diskuse na toto téma. Já, která jsem si myslela, že nejzdravější je chůze naboso jsem byla vyvedena z omylu. Takže jsem si něco na to téma načetla i od ortopedů a tam se doporučují nikoliv bačkůrky, takové ty klasické, ale sandálky nejvíce podobné těm botům, které se dávají na ven. Takže za mě teď sandálky.
Za me urcite sandalky, ale s pevnou patou a ohebnou podrazkou, nosime Superfitky a spokojenost maximalni: http://www.svetdetskeobuvi.cz/…-velikost-25
Ale samozrejme je to otazka financi, kdybych setrila kazdou korunku, tak se i papucky daji koupit celkem ok ![]()
ahoj, bačkůrky (sandálky) by se doma nosit měly, protože zpevní nožku a tlumí nárazy nožičky (je jedno, co máte doma za podlahy)…my nosíme bačkůrky Fare a jsem moc spokojená
…mají pevný opatek, drží nožičku, tlumí nárazy, jsou ohebné, mají tvarovanou vložku…podle mě by se daly nosit i ven jako kecky
… máme tenhle typ http://shop.fare.cz/…robnosti.php?…
no tak mi měli kotníkový santé co jsou na ven ted z nich vyrostl tak má befado bačkůrky na přezku a střídám s koženýma capáčkama tak půl na půl
Ahoj, na radu ortopeda nosí malá doma klasické sandálky, musí mít měkký ohyb pod prsty (v tom místě, co se ohýbá noha) a na kotníček, jako bonus v tom noha krásně větrá. Bačkůrky nebrat ![]()
u obou dětí pouze sandálky (teda do 3-4 let, a to kotníčkové s pevným kotníkem). starší už teda má bačkory Befado. staší mi i lehce vtáčela špičky a právě díky pořádným sandálkům se toho zbavila. ale i dál jí musím hlídat a kupovat fakt kvalitní boty.
bačkůrky nebrat. do 14 dnů jsou na vyhození, protože se „vyčvachtají“.