Bakalářská práce, jsem v koncích
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Bakalářská práce, jsem v koncích...
Hezký večer všem!
Mám týden na napsání bakalářky - ano, je to málo, hodně málo, ale já prostě všechno dělám na poslední chvíli. Ale o to nejde. Mám všechny potřebné materiály, obsah, nastudovanou úpravu (citace, parafráze atd.), dnes jsem chtěla začít psát, ale úplně jsem se zasekla. Jde o to, že mám v podstatě téma, ke kterému nemám co napsat nového, nebo ho doplnit o své vlastní úvahy. A tak má práce bude v podstatě jen citování, parafrázování a přepisování už napsaného. Můj vedoucí se mnou moc nekomunikuje, vše nechal na mě. Ale já mám teď strach, že to bude propadák.
Tak se tedy ptám, jak dalece má být bakalářská práce vlastní invencí (ve smyslu vlastních, popř. inovativních myšlenek)??? Já se jen potřebuji alibisticky ujistit, že práci můžu napsat jen s pomocí dostupné literatury.
Spolužáky neznám, vzhledem k tomu, že kvůli malé studuji indivindi, jinak bych se zeptala jich:-)
Za případné reakce díky!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Probůh, co máš za téma? Vždycky je nějaká praktická část, která je vlastní, jinak to nejde. Já psala BP o nakládání s odpady ve zdravotnictví. Taky jsem ještě po deseti stranách nevěděla, co mám jako vykoumat. Stačila jedna návštěva v dané nemocnici a to bylo materiálu!
- Citovat
- Upravit
Začala jsem samozřejmě teoretickou částí, abych se seznámila se všemi platnými právními předpisy pro danou problematiku.
S diplomkou jsem to měla horší, nakonec jsme museli měnit i cíl, který byl dávno zadán v systému. Sic tu se mnou nikdo nesouhlasil, ale u nás na fakultě se razilo pravidlo „cíl až na konec, nikdy nevíte, co vám z toho vyleze“
Podle místních nejde napsat cíl jako poslední - jde. Jen ho musíte změnit i v systému.
- Citovat
- Upravit
Do práce musíš vždy vnést něco nového, to k čemu jsi došla ty. Máš tam přece nějaký výzkum, praktickou část, ukázky, závěry,… něco, k čemu jsi došla jen ty sama?
Co máš za téma?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jake mas tema? BP a DP musi prece. obsahovat neco vlastniho? Vlastni zkusenost, informace, pruzkum nebo cokoliv, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anahry netusime, jake mas tema. Je jasne, ze pokud budes psat o valce v Afganistanu, tak tam bude asi dost maly prostor pro vlastni invenci, ale v technickych, ekonomickych, zdravotnickych oborech si to jaksi neumim predstavit bez prakticke casti, jak napsala @ncc1701 V prakticke casti jsem uz nemela zadnou citaci, jen nejake podnikove zdroje (obrazky, data, tabulky).
@ncc1701 a u DP s tim souhlasim, pojala jsem to stejne a vedouci (tuktuktuk) na to ochotne pristoupil, nikomu jsme to nerekli, a zatim porod (i kdyz ponekud tezky) probiha slibne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AniNevim
No vida, tak nejsem sama. Když jsem se o tom bavila tady na emiminu, tak mi každá napsala, že to nejde, že cíl je pevně danej.
Původně jsem měla psát o větrných elektrárnách a jejich vlivu na vnímání krajiny. Jenže se po osmdesáti stranách ukázalo, že dělám spíš rigorózní práci, tak jsme to museli utnout. Ale to zase neodpovídalo tématu. Tak jsme ho změnili. A s ním i cíl. Se mnou teda vedoucí práce komunikoval, scházeli jsme se obden, což dodnes nechápu, jak na mě mohl mít tolik času.
Cíl změnil, ale název už nešel. Zjistila jsem to v den odevzdání DP na studijním, takže mě ještě hnali k ajťákům, kde se zase ukázalo, že moje a jejich znalosti odborné angličtiny jsou natolik chatrné, že neumíme vytvořit opravdový překlad. Bylo veselo, ještěže je to za mnou. ![]()
- Citovat
- Upravit
@anahry vždy můžeš vzít 2 protichůdné názory autorů a pracovat s nimi - hledat vlastní cestu nebo se přikláněl k jednomu z nich. Každé téma JE zajímavé
A nechává i prostor pro úvahy… Ale chce to čas…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me tema je „Rozpoctova nekazen a jeji rizika v resortu ministerstva vnitra“. Praktickou cast vim, jak udelam, spis mi slo o tu teorii.. Ze v podstate tam ani neni co noveho napsat. Jinak diky za prispevky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V teoretické části toho moc nového nevymyslíš. Prostě jde o to zkombinovat informace z co nejvíce zdrojů. Tak přeji úspěch a hodně sil, týden je na dobrou práci opravdu dost málo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V teoretické části nikdo vlastní přínos neočekává, je to jen snůška faktů, na které přišli dávno před tebou ![]()
Hodně štěští a ať se dílo zdaří! ![]()
- Citovat
- Upravit
@lennca @ncc1701 Diky, to jsem v podstate chtela vedet. A co se tyce kvalita prace vs. cas, tak ja jsem si sbirala informace a pripravovala strukturu prace v podstate od zari, jen to ted potrebuji sepsat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anahry teoretická část je spíš takové shrnutí známého a citace chytrých, tím bych se nestresovala.
Tam od tebe asi nikdo nic inovativního neočekává. Pak budeš mít nějaké vlastní tabulky a grafy a ty okomnetuješ, shrneš, vyvodíš závěr. To bude tvůj přínos. Klid. Neděláš profesuraturu, ani nechceš aspirovat na nobelovku
U nás byly propadák jen diplomky, které měly hrubé nedostatky, že chyběly celé povinné kapitoly nebo byly plné gramatických hrubek. Takové ty fakt strašlivě odfláklé práce. Takže se neboj a hurá do toho a půl je hotovo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
...
Hlavní u bakalářky není něco objevit, na to kandidát nic moc neumí, ale dodržet štábní kulturu. Tj. mít dobře citace, napsat správně odkazy, dodržet počet požadovaných stran, mít popisky pod obrázky podle požadavků školy a tak. Když práce bude mít nějakou myšlenku, o to lépe, když bude mít myšlenku novou, byl to spíš zázrak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud děláš reserzi tak prostě shrn závěr. Např. Mám dostupné info, kde a kolik kodů snedlo jaký hmyz. A to same o ostatních ptacích. Závěr, kósum nejvíce chutnají tihle a tihle, narozdíl od špačka, který moc hmyz nechce… Zadání od kamarádky. Měla to na 30 stran, vše pouze z knih a ok. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit