Bakalářská práce, jsem v koncích

Napsat příspěvek
Velikost písma:
913
2.4.15 13:35

Ja bakalarku odevzdala v utery. napsala jsem si to po svym. Ucitel me nejak nezaujal. Sesla jsem se s nim jednou. Rek mie bych to mela prepsat :-). Ale ze nebude hodnotit obsah, ale jakjsem s nim spolupracovala. Takjsem zvedava, jak to dopadne :-). Nejspis ti nezbude nez to sepsat po svym :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9803
2.4.15 13:41

KOnzultace mailem jsou nahouby. On možná daný pedagog ani netuší, na co se ho vlastně ptáš. Jeden o koze, druhý o voze. Snažila bych se o osobní konzultaci. Nehledě na to, že asi nejsi sama, takže ho uhání řada dalších studentů a navíc nemá určitě na práci jen vaše bakalářky, které mu všichni naposílají na poslední chvíli a čekají, že on zahodí všechnu ostatní práci a obratem odpoví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
2.4.15 14:01

To zvládnete, stačí odhodlání :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
5.4.15 09:49

@achesa1 Gratuluji, tak už to máš hotové :kytka:
Já jsem ji původně také psala po svém, dokonce jsem si i zašla do knihovny, vypůjčila jsem si hotové bakalářky z dřívějších let a inspirovala se jimi, no ale on mi řekl, že ON to chce mít napsané jiným stylem a že vše, co jsem do té doby měla napsané, mám smazat. Takže hodně dlouhou dobu jsem musela pořád řešit EDIT: teoretickou část, u které se prostě nedokázal vyjádřit, jakým stylem ji teda chce mít napsanou. Kdyby už na začátku řekl, jak si ji teda představuje, takhle dlouho celou věc rozhodně neřeším a pravděpodobně bych měla dávno dopsáno. Prostě na palici :zed: Pořád samé přepisování a doufání, že takhle je to už dobře a takhle to chce. Na otázky v mailu neodpověděl, takže jsem s další poslanou částí doufala, že bude „dobře napsaná“. :nevim:

@Jahru píše:
KOnzultace mailem jsou nahouby. On možná daný pedagog ani netuší, na co se ho vlastně ptáš. Jeden o koze, druhý o voze.

Tak doufám, že když píšu konkrétní otázky, tak není úplný ***, aby mi nerozuměl. On mi ale neodpověděl na žádnou, kterou jsem za celou dobu napsala. A zas tolik jich nebylo, kolem 1 - 2 otázek na mail, vždy, když jsem mu posílala část bakalářky ke schválení.
A sama nejsem, to je pravda, ale tak si nemá brát tolik studentů, když pak nestíhá klasické učení/konzultace/poradenství. :roll:

Příspěvek upraven 06.04.15 v 14:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
6.4.15 12:49

Treba mi to vrati k prepracovani :-). Preju hodne stesti, asi lepsi to odevzdat nejak nez vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
6.4.15 14:19

@achesa1 Ani nevím, co se stane, kdybych to oficiálně do toho termínu v půlce dubna neodevzdala?
Zbývá mi napsat posledních pár stránek a finální úpravy, nějak jsem chytla motivaci a přes víkend s přestávkami psala a psala :) Takže do dneška to dopíšu a pošlu mu to :)
Ale mám strašné nervy z té komunikace s ním, která mě čeká :|

EDIT: Vše jsem stihla dopsat a upravit, večer jsem mu to poslala. Teď jen doufat v dobrou reakci, dala jsem si na tom záležet, snažila jsem se to psát tak, jak by si to mohl zhruba představovat. Děkuji všem, kteří mě „dokopali“ ke psaní, byla jsem fakt v zoufalé situaci (a hlavně náladě). :kytka: Sice tu byly i trochu rejpavé komentáře, ale i díky tomu jsem se přestala litovat a ke psaní se donutila :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
7.4.15 13:50

Nevim, nejkteri spoluzaci davali zadost o posunuti terminu. Nevim, jak to dopadlo. Zeptej se na studijnim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
7.4.15 13:50

Nevim, nejkteri spoluzaci davali zadost o posunuti terminu. Nevim, jak to dopadlo. Zeptej se na studijnim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
23.6.15 09:37

Nejsem vyloženě v koncích, jen nechci zakládat nové téma. Dopisuji nyní bakalářskou práci, a někde jsem vyčetla (až nyní), že je nevhodné používat při psaní 1. osobu j. č. Zajímal by mě pohled na věc od někoho, kdo tomu rozumí.. V praktické části totiž často píšu v 1. os. jč, např. „jak se zmiňuji v kapitole 8,.. bla bla..“, nebo „z uvažovaných variant bych jako optimální viděla bla bla..“ tak ted nevím jestli to přepsat do nějaké neutrální podoby nebo to tak nechat? předem díky za rady :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
23.6.15 09:44

@marmelada78 tak nejsem odborník a obhajovat svoji bakalářku teprve budu, nicméně nám ve škole na semináři vtloukali do hlavy, že máme používat zásadně autorský plurál, tedy první osobu množného čísla. ale zase kamarádka, která obhajovala na jiné škole, na mne koukala jak na magora, že prý oni normálně psali v první osobě jednotného a pohoda a o autorském plurálu tam nikdo ani nepípl… takže možná škola od školy? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.6.15 09:44

Já jí psala ve 3. osobě j. č…„autor se domnívá“. I ve škole nám říkali: hlavně nepiště v 1. osobě. Ale je možné, že to každá škola má jinak, my na to měli speciální příručku od školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
23.6.15 09:46

@marmelada78 normalne trpny rod…jak je zmineno, jako optimalni muze byt videna moznost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
23.6.15 09:50

@marmelada78 Nevím, jak v ČJ, psala jsem bc. práci ve francouzštině a tam toto pravidlo také existuje a nesmí se porušovat. Práce se musí napsat v tzv. „nous de modestie“ (do ČJ něco jako „zdvořilé my“). V praxi to vypadá asi takto: „Za cíl naší práce jsme si vybrali“, „V kapitole číslo 1 budeme“, „Došli jsme k závěrům“…, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
23.6.15 09:53
@marmelada78 píše:
Nejsem vyloženě v koncích, jen nechci zakládat nové téma. Dopisuji nyní bakalářskou práci, a někde jsem vyčetla (až nyní), že je nevhodné používat při psaní 1. osobu j. č. Zajímal by mě pohled na věc od někoho, kdo tomu rozumí.. V praktické části totiž často píšu v 1. os. jč, např. „jak se zmiňuji v kapitole 8,.. bla bla..“, nebo „z uvažovaných variant bych jako optimální viděla bla bla..“ tak ted nevím jestli to přepsat do nějaké neutrální podoby nebo to tak nechat? předem díky za rady :mrgreen:

Přepsala bych to. Ich-forma v odborném textu nepůsobí dobře.

Příspěvek upraven 23.06.15 v 09:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
23.6.15 09:53
@marmelada78 píše:
Nejsem vyloženě v koncích, jen nechci zakládat nové téma. Dopisuji nyní bakalářskou práci, a někde jsem vyčetla (až nyní), že je nevhodné používat při psaní 1. osobu j. č. Zajímal by mě pohled na věc od někoho, kdo tomu rozumí.. V praktické části totiž často píšu v 1. os. jč, např. „jak se zmiňuji v kapitole 8,.. bla bla..“, nebo „z uvažovaných variant bych jako optimální viděla bla bla..“ tak ted nevím jestli to přepsat do nějaké neutrální podoby nebo to tak nechat? předem díky za rady :mrgreen:

Na tento dotaz bych se zeptala vedoucího práce. Názory na toto téma se různí podle oborů (často i školitelů). V humanitních vědách se nejčastěji užívá množné číslo 1.os. V poslední době se však užívá 1. os jednotného čísla (není dle mne tak časté). Pokud píšu o obecných jevech do článku- užívám „my“. Pokud dojdu k vlastní výzkumné části užívám „já“. Ve výzkumu medicínském se zase užívá velmi často trpný rod. Což chápu, protože články tohoto typu jsou často statistické povahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze