Bakalářská práce, jsem v koncích

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6902
23.6.15 15:00

@marmelada78 Odvedla jsem několik desítek bakalářských a diplomových prací. Na naší škole je v pravidlech uvedeno, že první osoba jednotného čísla se nepoužívá.
Osobně doporučuji studentům první osobu množného čísla nebo trpný rod. (Jak jsme uvedli, jak bylo zmíněno.) Nelíbí se mi: „Jak autorka uvedla v části 5…“, ale to je osobní „nelíbí se“, nikoliv obecné pravidlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
25.6.15 09:14
@buggs píše:
Zdravím holky. Nabízím pomoc s bakalářskou či diplomovou prací. Pomáhám s tou formální úpravou textu jako je automatický obsah, zarovnání atd. Když tak mi pište :lol: :lol: :lol:

To je ale sranda! :roll: Možná když k tomu přestaneš tapetovat ty smajlíky, tak budeš působit seriozněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
28.6.15 08:56

Holky děkuji všem za příspěvky, s vedoucím práce jsme si to ujasnili, ale ted mi vyvstal další problém. Mám přílohy v pdf, ty přílohy potřebuji nahoře označit „Příloha č. 1“ atd. v tom pdf sice můžu formou jakési poznámky tohle napsat, i se to vytiskne, ale v tom pdf to pořád zůstává jako poznámka, tzn. není to tam jaksi „napevno“ jestli mi rozumíte :roll: Nemáte nějaký tip jak na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.19 15:21

Ahojky, jdu si pro radu. Právě dopisuji bakalářskou práci. Konkrétně mi už zbývá jen Diskuze a Závěr. Nějak jsem se tu blokla. Nevím, co dát do diskuze, abych nedala něco, co má být v závěru a naopak. Prostě mi nejde rozhodnout, co kam uvést. Myslela jsem, že budu psát jen Závěr, ale vedoucí mi řekl, že musím i diskuzi. :think:

• Citovat
  • Upravit
24995
8.4.19 15:38

za prvé, nevím co je diskuse v BP? :nevim: za druhé, podívej se na již obhájené BP na tvoji univerzitě, měli by být přístupné, s podobným tématem a tam se inspiruj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1388
8.4.19 18:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
9.4.19 07:26

Tak diskuze bývá rozprava nad tím jak si postupovala v rámci své práce, proč jsi tak postupovala, případně co tě vedlo k tomu, že jsi se pak vydala jiným směrem, co to přineslo, proč si myslíž že byly výsledky takové a ne jiné apod.. Závěr už je jen prakticky rekapitulace co už bylo napsáno a k čemu se došlo. Takhle jsem to alespon já psala před 2 lety ve své bakálářce. Ale strašně záleží na tom co jsi za obor, a univerzitu. Zeptej se svého vedoucího, co by si představoval, případně fakt mrkni do těch bakalářek ze stejné fakulty a katedry. Případně zkus najít přímo bakalářky od svého vedoucího

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16

Tak diskuze bývá rozprava nad tím jak si postupovala v rámci své práce, proč jsi tak postupovala, případně co tě vedlo k tomu, že jsi se pak vydala jiným směrem, co to přineslo, proč si myslíž že byly výsledky takové a ne jiné apod.. Závěr už je jen prakticky rekapitulace co už bylo napsáno a k čemu se došlo. Takhle jsem to alespon já psala před 2 lety ve své bakálářce. Ale strašně záleží na tom co jsi za obor, a univerzitu. Zeptej se svého vedoucího, co by si představoval, případně fakt mrkni do těch bakalářek ze stejné fakulty a katedry. Případně zkus najít přímo bakalářky od svého vedoucího

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
9.4.19 10:18
@lean25 píše:
Tak diskuze bývá rozprava nad tím jak si postupovala v rámci své práce, proč jsi tak postupovala, případně co tě vedlo k tomu, že jsi se pak vydala jiným směrem, co to přineslo, proč si myslíž že byly výsledky takové a ne jiné apod.. Závěr už je jen prakticky rekapitulace co už bylo napsáno a k čemu se došlo.

u nás chtěli porovnání s alespoň tuším čtyřmi zdroji. tedy v naší práci jsme zjistili to a to, což překvapivě bylo zcela odlišné od zjištění autora XY, které bylo takové a makové. příčina může být v použití různých metod zjišťování, protože… v otázce té a té jsme dospěli k takovému závěru, které je zcela totožné s prací autorů AB a EF, kteří k němu došli v rámci své práce věnující se problému… tedy ani ne tak popsat postupy práce, jako spíš porovnat výsledky s výsledky jiných autorů na stejné/obdobné téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze