Bakalářská práce, jsem v koncích
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@marmelada78 Jak píšou holky, psát odbornou práci v první osobě j. č. je nepřípustné, takže bych to předělala. Měl Tě teda na to upozornit vedoucí práce. Nikdy jsem nečetla odbornou monografii, kde by byla použita první os. j. č. Jinak přeju hodně štěstí s BP a u státnic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prvni osoba ne, pouziva se prvni osoba mnozneho cisla, max. trpny rod.
- Citovat
- Upravit
Tak už je to nějaký čas, co jsem bakalářku psala, ale v 1.os. j. č. to určitě nebylo. A vy jste na toto téma neměli nějaký odborný seminář, kde by vás seznámili s formální stránkou věci? A co vedoucí Tvé práce, proč Tě neupozornil? Bude třeba to předělat, ale takových je…Bude to jen formalita, někdo předělává celý obsah, i několikrát…
Hodně štěstí při obhajobě a u státnic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marmelada78 Jinak je jasný, že BP píšeš sama za sebe, a že má obsahovat Tvé názory, takže bych nepoužívala my, ale spíš se uchýlila k trpnému rodu - např. místo zmiňuju, jak již bylo zmíněno atp. Hlavně to sjednotit a ne aby tam bylo já, my a trpný rod. Dobrý by bylo, kdybys našla nějakou oběť, která by si to přečetla. Ono ho to totiž hned trkne. Když do toho člověk pořád kouká a čte to dokola, tak takovýhle chybky ani nevnímá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řeš to s vedoucím, každá katedra na to pohlíží jinak. Já psala v množném čísle a oponent pak řešil, jestli se na výzkumu podílel nějaký tým, když je to v množném čísle a proč to není uvedeno v metodologii. Takže je to fakt hodně individuální a řiď se doporučením vedoucího práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marmelada78 Rozhodně přepsat do „neutrálu“. „Jak bylo zmíněno v kapitole 8…“, "z uvažovaných variant se jako optimální nabízí bla bla..“ apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zeptej se radeji u Vas ve skole, ale v zasade vsechny 3 varianty jsou mozné:
1. osoba jednotného čísla, 1. osoba mnozneho cisla i ta „neutralni“ varianta. Drive nebylo moc zvykem psat za sebe, ted uz je to docela bezne. Na jakém oboru to pises? Muzu te uklidnit, ze jsem svoji disertaci psala jako „JA“, je to tvoje prace, takze skromnost stranou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyhrabala jsem ty naše skvosty. Oba jsme psali praktickou část závěrečné prace v 1.osobe množného cisla (pokud dosadime hodnotu x, ziskame…). Myslím si, ze je to stejne jako s citacemi ruzne škola od školy, u nás se dokonce v pozadavcich rozchází i fakulty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky moc děkuji, zkusím to teda přepsat, vedoucí práce to četl, nějaké připomínky měl, ale k tomuto zrovna nic neříkal. Narazila jsem na to náhodou někde na netu.
Ještě v té teoretické části je mi to jasné, ale v té praktické pořád moc nevím. jako trpný rod je fajn, ale když přicházím k nějakým závěrům které plynou z té praktické části a mám např. zvolit nejvhodnější variantu, tak moc nevím jak to napsat.
Takže místo: „na základě komparace blalba jsem dospěla k závěru…“ no prostě mi to nějak jiným způsobem nejde zformulovat.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marmelada78 píše:
Takže místo: „na základě komparace blalba jsem dospěla k závěru…“ no prostě mi to nějak jiným způsobem nejde zformulovat.![]()
![]()
Třeba „z komparace blabla vyplývá závěr, že…“?
Všechno se dá okecat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bersaba píše:
Třeba „z komparace blabla vyplývá závěr, že…“?
Všechno se dá okecat.
jojo díky, tak nejak jsem to začla přepisovat, akorát mám na jedné stránce 20× slovo vyplývá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marmelada78 Značit, znamenat, lze vyvodit závěr, lze konstatovat… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nas na prf je nepripustny jakykoliv osobne zajmovy postoj(kokalita byla vybrana, protoze tam jiz od detstvi jezdivam..
tohle je jako spatny priklad z prace..) vcetne ich formy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když už to chceš přepsat, tak jednodušší bude to množné číslo, ale já bych se s tím fakt netrápila!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Najdi si na netu vyhledávač synonym
třeba tady http://www.nechybujte.cz/…kych-synonym
- Citovat
- Upravit