Bakalářské vs magisterské studium
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Studovala jsem stejný obor a obtížnost byla srovnatelná. VUT.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lehčí určitě ne, šlo se prostě víc do hloubky, Bc byl takový základ bez kterého se na Mgr nedalo stavět. Studovala jsem stejny obor na stejné fakultě UK. Možná mě to víc bavilo, právě proto, že odpadly ty nudné základní předměty z Bc a objevila se nová témata, člověk si už nepřipadal tak hloupe a i vyučující měli jiný přístup. Na Bc byla velká úmrtnost, na Mgr se tolik lidí nedostavalo, zůstávalo takové to silne jádro.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bc. byl takový obecnější, magisterský pro mě už zajímavější. Lehčí mi přišel asi magisterský (protože součástí Bc. byly takové ty předměty, co na škole sloužily jako síto, kde se lidé vyhazovali - matika, deskriptiva… a pak ty „nudné“ technické, mě bavily spíš ty kreativní, kterých bylo víc na navazujícím studiu. Plus na navazujícím bylo více předmětů volitelných. takže jsem si samozřejmě vybrala ty, které mě zajímaly). Studovala jsem na stejné škole stejný obor - ono by to u mé školy ani jinak nešlo, jsem vystudovaná architektka
- Citovat
- Upravit
Tak za me naopak, Bc prakticky zamereny, Mgr spise vyssi teorie ke vsemu. Neco me bavilo vic na Mgr, neco na Bc. VSE, FFU, zdaneni.
- Citovat
- Upravit
Za mě bylo těžší bakalářské studium. Ale zase jsem si ho víc užila, byla to ta pravá studentská léta
zpětně bych si magisterské studium dala už dálkově a třeba na 3/4 úvazek k tomu pracovala. Měla jsem tedy samozřejmě i při denním studiu brigádu odpovídající minimálně polovičnímu úvazku, ale už bych volila spíš to dálkové a zkrácený HPP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je asi na každé škole jinak ![]()
Já jsem studovala VŠCHT a bakalář byl takový hodně obecný - byly tam obecné předměty jako matika, fyzika, fyzikální chemie, obecná chemie, základní laborky. A hodně lidí během prváku vypadlo, buď je to nebavilo, nebo jim nestačily kredity. Ve třeťáku si člověk najde, kde chce dělat bakalářku a chodí do laborky né moc intenzivně, protože je pořád hodně těch předmětů.
Na magisterském studiu už je to hodně o té diplomce, je i méně předmětů, ale jsou hodně odborné a je více času chodit do laboratoře, měřit, zpracovávat výsledky, psát atd.
Shrnutí: Bc. byl náročnější na to učení, ale časově to bylo lepší, byly i nějaké dny volna v týdnu. Magistr byl časově hodně náročný, opravdu od rána do večera v laboratoři…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj! Chtěla jsem se vás zeptat, jak hodnotíte rozdíl mezi bakalářským a magisterským studiem? Byl pro vás nMgr. obor lehčí oproti bc. nebo naopak? Jaké rozdíly jste v těchto dvou studiích spatřovali? Popřípadě kde jste studovali na bc a kde na mgr? Studovali jste na mgr jiný obor než na bc?