Dálkově MŠ nebo Uč. 1.st na ZŠ na OSU?

682
25.9.22 09:37

Dálkově MŠ nebo Uč. 1.st na ZŠ na OSU?

Chtěla bych se zeptat, jak náročné je dálkové studium na Ostravské fakultě u oborů Učitelka MŠ nebo Učitelství 1. stupně na ZŠ. Jsem na rodičovské dovolené a vypadá to, že ještě nějakou dobu budu, proto se studia celkem bojím, abych ho zvládla s 2 dětmi.
Hlavně mě zajímá náročnost studia - zda si zakládají na tom, aby se vypracovalo hodně seminárních práci, výkresů a celkově kolik cca času zaberou aktivity, které se netýkají čtení skript a učebnic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8881
25.9.22 10:46

Náročné to je. Mnoho uchazeček se ani nedostane. Šití loutky, tvorby soch, malování, učení se hry na hudební nástroj. Tělocvik, gymnastika, plavání, limity…proto to některé řeší soukromou školou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65677
25.9.22 10:47
@truelly píše:
Náročné to je. Mnoho uchazeček se ani nedostane. Šití loutky, tvorby soch, malování, učení se hry na hudební nástroj. Tělocvik, gymnastika, plavání, limity…proto to některé řeší soukromou školou.

navíc Ostravská byla vyhlášená těžkou matematikou, nevím, jestli se to už změnilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
25.9.22 10:47
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
25.9.22 19:43

@vokishka matematika mi nevadí, jednu VŠ už mám a paradoxně mě vysokoškolská matematika bavila více než na základce :D
Jde mi jen o ten čas navíc, který je potřeba strávit nad “úkoly” (seminární práce, výkresy, zda je potřeba i vymyslet a zahrát písničku na klavír a pod.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
25.9.22 19:50

@truelly a to se týká MŠ nebo ZŠ na Ostravské univerzitě?
Chtěli vyhotovit vždy něco do hodiny (tedy 1× týdně) nebo to stačilo pouze za semestr?
Na soukromou VŠ jít nechci. Já už jednu výšku mám a systém vzdělávání mi vyhovuje. Manžel je ze soukromé a těch seminárních prací, které musel napsat bylo šílené kvantum. Navíc na veřejné škole mám studium zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.22 20:10

Zacla jsem letos studium na ucitelku v MŠ, je to dost narocne, je nutna hra na klavir. Tu zacina spousta lidi od nuly. Telocvik, vytvarka, hudebka neni ani tak moc o tom jak krasny vykres udelas, ale o tom jak to dokazes predat detem. Hodne se hodnoti ucitelske sebereflexe a znalosti z techto oboru, jako je historie a celkove teorie. Obsahla je i pedagogika a psychologie, je toho hodne na cteni a uceni. Matematika zatim vypada jako jednodusi predmet stejne tak anglictina je jen o uceni slovicek k odbornym okruhum. Uz se pocita ze v aj mas uroven B1. Narovinu makam kazdy den, sedim za pianem a ctu doporucenou literaturu. Mame tady holky s miminky i vetsimi detmi, ktere porad tvrdi jak je toho hodne a nemaji cas(ne vsechny). Nikomu nic zleho nepreju, ale tesim se az bude po prvnim zkouskovem a zbavime se techto uplakanku. Diplomy se proste za ucast nerozdavaji. Urcite by nikdo z vas nechtel, aby ve skolce ucila vase dite ucitelka, ktera neumi hrat na klavir a nezna nic o detske psychice apod. Pokud si veris ze proste i s detmi najdes dost casu na samostudium, urcite do toho bez. Akorat prihlasky jsou vetsinou na jare a zacina se na podzim. Takze budes muset rok pockat, nez budes moct zacit, pokud se na nejakou ze skol dostanes.

• Citovat
  • Upravit
682
25.9.22 23:24
@Anonymní píše:
Zacla jsem letos studium na ucitelku v MŠ, je to dost narocne, je nutna hra na klavir. Tu zacina spousta lidi od nuly. Telocvik, vytvarka, hudebka neni ani tak moc o tom jak krasny vykres udelas, ale o tom jak to dokazes predat detem. Hodne se hodnoti ucitelske sebereflexe a znalosti z techto oboru, jako je historie a celkove teorie. Obsahla je i pedagogika a psychologie, je toho hodne na cteni a uceni. Matematika zatim vypada jako jednodusi predmet stejne tak anglictina je jen o uceni slovicek k odbornym okruhum. Uz se pocita ze v aj mas uroven B1. Narovinu makam kazdy den, sedim za pianem a ctu doporucenou literaturu. Mame tady holky s miminky i vetsimi detmi, ktere porad tvrdi jak je toho hodne a nemaji cas(ne vsechny). Nikomu nic zleho nepreju, ale tesim se az bude po prvnim zkouskovem a zbavime se techto uplakanku. Diplomy se proste za ucast nerozdavaji. Urcite by nikdo z vas nechtel, aby ve skolce ucila vase dite ucitelka, ktera neumi hrat na klavir a nezna nic o detske psychice apod. Pokud si veris ze proste i s detmi najdes dost casu na samostudium, urcite do toho bez. Akorat prihlasky jsou vetsinou na jare a zacina se na podzim. Takze budes muset rok pockat, nez budes moct zacit, pokud se na nejakou ze skol dostanes.

To, že diplom není zadarmo vím, jeden už mám, akorát z nepedagogického oboru. U matematiky, angličtiny, psychologie si dokážu odvodit, kolik mi cca zabere studium času, jen nevím, co čekat od výtvarky, dramatického oboru, tělocviku, hudebky a podobně. Můžu se zeptat, proč sedíte denně u piana? Jste začátečník, a proto se hře musíte více věnovat, nebo po vás toho tolik chtějí ve škole?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.22 23:57
@Ela333 píše:
To, že diplom není zadarmo vím, jeden už mám, akorát z nepedagogického oboru. U matematiky, angličtiny, psychologie si dokážu odvodit, kolik mi cca zabere studium času, jen nevím, co čekat od výtvarky, dramatického oboru, tělocviku, hudebky a podobně. Můžu se zeptat, proč sedíte denně u piana? Jste začátečník, a proto se hře musíte více věnovat, nebo po vás toho tolik chtějí ve škole?

Ano, jsem zacatecnik, ale to je vetsina z nas. Nechci to podcenit a navic me to bavi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze