Optometristka/oční optik
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Bakalářský obor optika optometrie, v Praze nebo v Brně, teda, tak to bylo, když studovala sestra.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Optometrie je na VŠ, v Brně pod lékařskou univerzitou a v Olomouci pod Přírodovědnou. Optik je sš nebo voška, třeba v Pardubicích lze dálkově. V optice může pracovat jen vystudovaný člověk (alespoň střední škola nebo výuční list optik), ale popravě řetězce mají málo lidí a berou lidí jen tak
ale třeba grand optical alespoň umožňuje a platí tu vosku. Dřív to tak alespoň bylo. pokud to myslíš vážně, dá se tam při práci nějak vypracovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebo se to nadrtit sama a pak udělat zkoušku dle NKS (u akreditované osoby). Obor Optik pro brylovou techniku se minuta, ze je ten pravý. https://www.narodnikvalifikace.cz/…ny-oboru-vse
Já tak delala certifikaci na lektora/ vzdělávání dospělých.
- Citovat
- Upravit
@thalasan píše:
Optometrie je na VŠ, v Brně pod lékařskou univerzitou a v Olomouci pod Přírodovědnou. Optik je sš nebo voška, třeba v Pardubicích lze dálkově. V optice může pracovat jen vystudovaný člověk (alespoň střední škola nebo výuční list optik), ale popravě řetězce mají málo lidí a berou lidí jen takale třeba grand optical alespoň umožňuje a platí tu vosku. Dřív to tak alespoň bylo. pokud to myslíš vážně, dá se tam při práci nějak vypracovat.
Zrovna grand optical ma v inzeratech ze neni nutne vzdelani a ze vse nauci, tak nevim co si pod tim ma clovek predstavit. Ze ho potom poslou delat voš? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dreamis píše:
Zrovna grand optical ma v inzeratech ze neni nutne vzdelani a ze vse nauci, tak nevim co si pod tim ma clovek predstavit. Ze ho potom poslou delat voš?
Většinou neposlou. V optice může pracovat pouze člověk se vzděláním nebo myslím práci 5 let, proběhla tam nějaká změna. Takže teoreticky by měli poslat dodělat školu. Ale v praxi zaučí tak pár dní až týdnů stylem prodej to nejdražší, takové musis mít výsledky a jede se. Pokud někdo chce, tak se školou problém není, dokonce se ten týden měsíčně i počítal do pracovní doby. Ale že by někoho vyloženě nutili to ne, pokud prodává a má výsledky, všichni mlčí a doufají, že nezdrhne
Je to zkušenost 5 let zpátky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zalezi taky, co bys v ty optice chtela delat. Optik toho muze delat min nez optimetrista.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@thalasan píše:
Většinou neposlou. V optice může pracovat pouze člověk se vzděláním nebo myslím práci 5 let, proběhla tam nějaká změna. Takže teoreticky by měli poslat dodělat školu. Ale v praxi zaučí tak pár dní až týdnů stylem prodej to nejdražší, takové musis mít výsledky a jede se. Pokud někdo chce, tak se školou problém není, dokonce se ten týden měsíčně i počítal do pracovní doby. Ale že by někoho vyloženě nutili to ne, pokud prodává a má výsledky, všichni mlčí a doufají, že nezdrhneJe to zkušenost 5 let zpátky.
Zajímavé, takže klasický,,prodavač hrnců´´ co jede na provize. To by mě nenapadlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dreamis píše:
Zajímavé, takže klasický,,prodavač hrnců´´ co jede na provize. To by mě nenapadlo.
Je to práce jen pro psychicky silné extroverty
já jsem si nestěžoval, práce mě bavila, bylo jasně dané za jakých podmínek budou premie, nikde nic nedávala bokem nebo s tebou nikdo nevy. jebal. Na prodejně ve větším městě to šlo samo a vydělalo se dost. Pokud ještě byl fajn kolektiv a vedoucí. Ale jako jo, je tam základ, procenta z prodeje, prémie za prodej multifokalu (musí být splněna nějaká procenta). Já jako optometrista jsme to měla víc na pohodu, větší podíl byl základ a prémie se mě tykali jen něco. Jinak se hlídá vše, průměrné ceny zakázky, prodej drobností, poměr multi, poměr samozavarvovacich, obslužnost, kdy se zaznamenají vstupy všech lidí do prodejny, kolik se prodá obyč skel, kolik tě h lepších. Vše se hlídá na prodejnu i na jednotlivce. Proto berou i bez vzdělání, spousta optiků tohle nemá zapotřebí
ale ve finále já jsem byla s prací spokojená, jsem relativně odolná, peníze dobrý, přímo na mě ten tlak nebyl tak velký, jen zdá každý den jsem končila v 18h, což s dětma nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V Brně je studium na SŠ anebo na VOŠ.
https://www.szsbrno.cz/…a/ocni-optik
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vystudovala jsem SŠ, obor bankovnictví a zajímalo by mě jak bych se mohla dostat k pozicím viz předmět dotazu? Stačí mi nějaký kurz nebo je potřeba VŠ? Děkuji