Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dáváme rovnou do pasu při registraci v hotelu. Ale proto, aby nás ubytovali rychle a s dobrým výhledem. Za větší pokoj budeš muset přitvrdit a taky nemusí byt k dispozici a prachy už neuvidíš
Hele, blbej dotaz: Pokud máte peníze na 5* all in - proč jste si to nezaplatili předem?
Jinak já bych to být Tebou asi zkusila, hodně záleží na obsazenosti hotelu atd. - i když teda v pětihvězdě úplně nevím, jestli to půjde. Určitě bych to řekla hned, před ubytováním. (Teda já bych neřekla, mně by to přišlo trapné a vychcané, ale…)
@Lotrinka píše:
Turecko, 5* all in, pres cestovku jsme vzali dvouluzkovy pokoj s pristylkami (deti 3+7 let). Jakou mate zkusenost s tim strcit pri checkinu 20eurovku a chtit treba family room (nez mit o 5 tisic drazsi zajezd). Funguje to? A dat to hned nebo vifet az jak ubytuji a pripadne potom pokoj vymenit s uplatkem? Dekuji
není nad české myšlení…
Za 20€ se každej na recepci přetrhne aby ti dal minimálně luxury room ![]()
Vždyť do Turecka to stojí pár šupů, to jste museli hodně dlouho šetřit.
@Lotrinka No zkusit to muzes, ale pochybuju.. Jestli jedete v hlavni sezone, tak to budou mit stejnak obsazeny. Nevim teda jak v Turecku, ale delala jsem na recepci a pokud nekdo chtel lepsi pokoj, nez mel zaplacený na voucher, tak se mu normalne dopocital příplatek podle ceniku CK.. Mohl by mi klidne strkat uplatku kolik chce a delat smutny oci, a i kdybych mu stokrat chtela vyhovet, tak bych si neobhajila vymenu pokoje za drazsi u managementu hotelu.
@Maminanamatersky Diky, to bude nejlepsi se normalne zeptat, zda je to mozne
Dekuji za zkusenost. Prave, ze je to jedna z dovolenych mimo sezonu, hotel asi narvany nebude… no i kdyz loni napr. v kvetnu treba bylo spooousty lidi. Asi pockame a uvidime, jak se to vyvrbi. Extra dulezite to pro nas neni a ja asi radsi neco hodim recepcnimu nez abych platila nekolikanasobek pres cestovku, prijde mi to efektivnejsi.
@Lotrinka no efektivnější to není, protože ti to nezaručuje ani lepší pokoj ani to, ze ty peníze ještě uvidíš ![]()
@Lotrinka píše:
@Maminanamatersky Diky, to bude nejlepsi se normalne zeptat, zda je to mozneDekuji za zkusenost. Prave, ze je to jedna z dovolenych mimo sezonu, hotel asi narvany nebude… no i kdyz loni napr. v kvetnu treba bylo spooousty lidi. Asi pockame a uvidime, jak se to vyvrbi. Extra dulezite to pro nas neni a ja asi radsi neco hodim recepcnimu nez abych platila nekolikanasobek pres cestovku, prijde mi to efektivnejsi.
A jsi si jistá, že ceníkové ceny na místě budou levnější než ty přes cestovku? Ono je dost možné, že budou chtít dopočítat cenu (jak píše někdo výše) a to dopočítání vás vyjde dráž, než přes cestovku dopředu. Taky si neumím představit, že recepční má v ruce takovou moc, že může bez vědomí managementu hotelu poskytnout výrazně dražší pokoj jen za bankovku vloženou do pasu ![]()
@Tichošlápek Asi jste necetla muj druhy prispevek, ze se zeptam na podminky otevrene
pak neni co ztratot… v nejakych recenzich je to naprosto bezne, sam hotel pri ubytovani nabizi lepsi pokoje za par desitek euro uplne jinde nez cestovka… prave ze bankovky v pasu mi prijdou az jako nevychovane a opravdu nic nezarucuji, je lepsi to resit vice otevrene, aby se clovek neceho dobral… ale asi se spis bude lepsi zamerit na cestovatelaka fora a ne sem.
@Lotrinka no píšeš tam, ze radši něco hodis recepčnímu. To nezní zrovna jako poptávka po kapacitě a doplacena volného většího pokoje
@Lotrinka píše:
@Maminanamatersky Diky, to bude nejlepsi se normalne zeptat, zda je to mozneDekuji za zkusenost. Prave, ze je to jedna z dovolenych mimo sezonu, hotel asi narvany nebude… no i kdyz loni napr. v kvetnu treba bylo spooousty lidi. Asi pockame a uvidime, jak se to vyvrbi. Extra dulezite to pro nas neni a ja asi radsi neco hodim recepcnimu nez abych platila nekolikanasobek pres cestovku, prijde mi to efektivnejsi.
Tak to by chtel kazdy takhle usetrit, bohuzel vsadim boty, ze ve většině hotelu, aspon tech vetsich, to tak nefunguje.. Za zeptani nic nedas no, ale jestli bude recepcni vrtet hlavou, ze to nejde, tak se na nej nemuzes zlobit. Celkem bezne lidi podplaceji a/nebo skemraji lepsi vyhled nebo polohu pokoje v hotelu podle preferenci. A kdyz je to mozne, tak se vyhovi. Ale tohle uz je teda za hranou.
@Tichošlápek píše:
@Lotrinka no efektivnější to není, protože ti to nezaručuje ani lepší pokoj ani to, ze ty peníze ještě uvidíš
Ale efektnější určitě 😂