Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Zdravim všechny maminky které zabalují své drobečky na noc do plínky.Chtěla bych se zeptat jak staré miminka ještě zabalujete?
je tak to jsi mě potěšila,Naší Káje je 5 měsíců a řikala jsem si jestli jí ještě můžu zabalovat,aby jí to třeba nějak nebránilo ve vývoji,ale koukám že je to blbost:-) Tak budu asi vesele balit dál ![]()
a nebylo to myšleno
Ano přesně tak to bylo myšleno,taky jsem si uvědomila že paní myslí druhou variantu. ![]()
@kacabinek píše:
Ano přesně tak to bylo myšleno,taky jsem si uvědomila že paní myslí druhou variantu.
tak zkus místo plínky na stažení vyzkoušet pytel na spaní, taky se nemůžou tak „mrskat“ a ten určitě neškodí, nebo se spíš zeptej dr, já fakt nevím, já pak používala ten pytel, opravdu mi v něm spala klidněji, asi cítila víc to bezpečí.. ![]()
Ten jsem zkoušela a to nám vůbec nepomáhá.Jakmile se mi malá v noci rozbalí tak se budí a nemůže usnout,chvíli zabere když jí držim za ručičku ale i to je jí málo.Zkoušela jsem jí to odnaučit,ale jen co jí před spanim nezabalim tak brečí a nemůže usnout
když to vyžaduje, tak bych jí to zatím nebrala, myslím, že to na noc tolik škodit nemůže, pokud přes den má dost „volnosti“ pohybu ![]()
@kacabinek píše:
Ano přesně tak to bylo myšleno,taky jsem si uvědomila že paní myslí druhou variantu.
Promiň, myslela jsem tu proti počurávání
. Já jsem své děti takto do pleny na stažení nebalila nikdy, spávaly celkem klidně už od narození. Já bych to tedy vyzkoušela jednou bez balení, pokud bude miminko klidné, už to určitě nebude třeba.
A co tak místo pleny dat klasickou zavinovacku a postupně uvolňovat pevnost zavinuti ?
Já synka stahovala do plenky hodně dlouho, určitě ty čtyři, pět měsíců. Zvyknul si na to, musela jsem ho pak stahovat i v kočárku, což byl v létě v horku docela problém, protože byl pořád zpocený.
Odbourali jsme to tak, že jednoho dne jsme ho nezabalili, on byl na nervy, mlátil se rukama do obličeje, pořád se tím budil, vždycky mu ručky vylítly, leknul se, vzbudil a následovalo půl hodiny řvaní a uspávání. A za dvacet minut nanovo. Ale vydrželi jsme, s manželem jsme si sedli každý z jedné strany postýlky a drželi mu zlehounka ruce. Pak už jen manžel, protože s pravou ručkou se mlátil asi o týden déle než s levou. Trvalo to tak 14 dní a zklidnil se.
Já neměla na to, nechat ho vyřvat, prostě jsme zvolili tenhle způsob a vyšlo to.
Někdo říká, že si prckové sami „řeknou“ třeba v 8 měsících a už balit nechtějí a snaží se z toho dostat (hlavně se v té době už otáčejí a nechce se jim jen ležet v postýlce na zádech), ale my cvičili vojtovku a rehabka nám to už dlouho vymlouvala, ať už ho nestahujeme.
Já jsem zavinovala do 7mi měsíců, pak už se přetáčel, jinak bych klidně zavinovala dál ![]()
My stahovali do 4,5 měsíce. Pak si synek jednoho dne „řekl“, že už prostě ne. Ale asi od 2 ěsíců spal přes den volně. Mně teda odmítl i spací pytel, protože ho hodně omezoval v pohybu.
Kamarádky syn tak spal do 8 měsíců. Jinak se doporučuje odnaučovat tak, že necháš jednu ručičku volnou a pak zkusíš i druhou.
My jsme odstranili zavinování minulý týden 5,5m. A je pravda, že usíná malinko hůř, ale pomohlo mi ji pohoupat v peřince jako přitisklou a v tom ji položit a peřinku podložit jako takový korýtko ve kterým leží. Se synem to šlo snáz.
Já syna zavinovala do „zázračné zavinovačky“ Red Castle asi do konce 5.měsíce.Pak se mu to evidentně přestalo líbit..
.Je pravda,že asi 14 dní trvalo,než si zvykl,že má ručky volné..