Jak odplenkovat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6895
29.5.12 10:50

Jak odplenkovat

Ahoj holky obracím se na vás pro radu, neboť už jsem totálně bezradná :,( :,( :,(
Mladší syn (26 měsíců) nechce čurat jinak než do plenky :cert: :cert:
Příklad z dneška…ráno jsem mu sundala plenku a šli jsme staršího odvést do školky, plenku neměl a nepočural se, ještě předtím vypil láhev kakaa, dopolende vypil 3 hrnečky čaje, posazovala jsem na nočník, nebo se spíš o to snažila, protože si sednout nechce…posadila jsem na záchod, řve…od 10 hod knourá, že chce plenku, říkam, mu nepotřebuješ, pojd vyčůráš se na nočník, nebo na záchod…ne… říkám, plenku budeš mít jen na spinkání. před chvilkou jsem mu dala polévku, tu snědl no a zase nočník a on že ne…tak jsem mu už musela dát plenku, šel spinkat, byl unavený a ještě než došel k postýlce, tak byla počůraná… :cert: :cert: :cert: :cert:
Prosím o radu, jak na něj, jsem fakt zoufala, to už jsem zrušila Huggies i Pampers, ale má uplně obyčejné, hnusné, igelitové z Kaufu a i to mu je jedno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5052
29.5.12 11:01

Co čůrat jako kluk ve stoje. Třeba se mi to zalíbí ;)
Já mám holčičku a prostě jsem sundala plíny ve dne. Ven jsem si vzala velký batoh náhradní boty,kalhotky,tepláky a doma jsem stáhla koberec. Trvalo to 8 dní a začala si říkat. Občas nehoda,ale už jen nehoda,že nedoběhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
29.5.12 11:03

Já bych na 14 dní zrušila veškeré odplínkovací snahy, dávala plínky a pak to zkusila znova.
Protože zjevně svěrač má dobrý, jen nechce… Třeba až přestane být nočník středobodem celého dne, přestane ho tak blokovat… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
29.5.12 11:05

@Blanka S
koberec už jsem taky zrušila…tak to zkusím se stoje…jak on se občas postaví, že jako čůrá,napodobuje bráchu a tatku, ale to je tak všechno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lady_KS
29.5.12 11:05

Ahoj, asi ti moc neporadím spíš se podělím o svoji zkušenost. Dcerku jsem celou dobu nemohla ani posadit vysvlečenou na nočník. Řev, vzpírání atd. Tak jsem to nechala být, a když měla 22 měsíců, sama přišla k nočníku ( tedy svlečená ), sedla si úplně v klidu a poprvé se vyčůrala. Jak já měla radost, další den tam přibyl i bobek, a od té doby už plínky neměla a nechtěla. Nechala jsem ji plínečku jen na noc, a to jsem také během týdne vypozorovala, že je do rána suchá, tak jsem odbourala i to a během jednoho týdne dcerka byla kompletně bez plín jak ve dne tak v noci a nikdy ani venku se nepočůrala a to jí za 2 měsíce budou 3 roky. Je pravda, že u holčiček je to jiné a kluci jsou línější, ale musí na to přijít sám. :)Podle mého násilím nic nezmůžeš a naopak se to jen zhorší.

• Citovat
  • Upravit
6895
29.5.12 11:06

@Pipet
tohle jsem už udělala, asi tak na 3 týdny, dneska se k tomu zase vrátila…před tím si aspon na nočník sedl, ted ani to ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
29.5.12 11:09

@Lady_KS
přesně takhle jsem to měla u staršího, jenže ten to zvládl i v noci do 23 měsíců, byl zlatíčko…on ale zase neuměl ve 3 letech smrkat, co mladší umí…
On je jako jinak na všechno moc šikovný, povídá pěkně, básničky umí, smrkat umí, jen to čůrání :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
29.5.12 11:11

My taky začínáme zkoušet 22měs. :oops: a zatím jen po spinkání,když mi hned nenahlásí,že bylo aa do plíny. Občas sedí a nic ,ale většinou se vyčůrá,o bobku si můžu nechat zdát hodně dlouho. Já bych asi nenutila,ale jak píšeš držáky má,uvědomuje si to také,tak to asi ne nehrotit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
29.5.12 11:13

Ještě mě napadlo,co mu tu plenku nastavit k nočníku nebo záchodu,jako takovou psychickou podporu,on se do ní vyčůrá ve stoje nad nočníkem a časem ji ani nebude potřebovat a bude čurat sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.5.12 11:18

Přestaň tlačit na pilu. Víš co je psychogenní zácpa? Tak to samé může dítě dělat i s čuráním. Tohle vědomé zadržování je celkem průser, syn to taky jednou zkusil a okamžitě měl plínu zpátky na prdeli, vím o případu psychogenní zácpy, kdy dítě než aby se vykadilo, tak drží stolici klidně 5dnů, nechtěla jsem, aby si zadržováním odrovnal močák…
Syn chodil na nočník od 15m, udělala jsem spoustu chyb (vysazování po půl hodině, nucení, aby kadil na nočník, když nechtěl) a nakonec jsem zjistila, že absolutně nemá smysl nad ním nadskakovat a nějak komentovat, při problémech jsem vrátila plínu, stačil jeden dva dny a už si začal sám říkat, aniž bych se o to já jakkoliv zapříčinila. Nekomentovala jsem, neschazovala jsem ho komentáři o čuňátkách, nenutila a odplínkoval se pak už celkem hladce, kadění se dořešilo ve 2,5letech též tím, že jsem se na to vybodla a vyřešil si to sám.
Takže za mě nenutit, nechat plínu, do 18 ji mít nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
29.5.12 11:25
@Gladys píše:
Přestaň tlačit na pilu. Víš co je psychogenní zácpa? Tak to samé může dítě dělat i s čuráním. Tohle vědomé zadržování je celkem průser, syn to taky jednou zkusil a okamžitě měl plínu zpátky na prdeli, vím o případu psychogenní zácpy, kdy dítě než aby se vykadilo, tak drží stolici klidně 5dnů, nechtěla jsem, aby si zadržováním odrovnal močák…

Tak to znám naprosto přesně u kadění se starší dcerkou. Od cca 3 roku se vykadila tak 1× za 14 dní. Byli jsme u dr.,ta nám posoudila jídelníček,v pořádku,u psycholožky nám bylo řečeno,že je to prostě v její hlavě. No a holce je 8 let a už teda asi rok kadí co 3 dny,ale má svůj rituál,kdy musí zásadně jen večer a musí hned do sprchy. Během dne nejde i za cenu mázlých kalhotek,co já jich už přepírala. No a o prosezených hodinách na WC,kdy vzteky kope do mísy,řve bolestí a výsledkem je totálně ucpaný záchod ani nemluvím :cert:
Jo a je únorová a odplenkovala se v létě po 3 narozeninách :oops:

Příspěvek upraven 29.05.12 v 11:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2814
29.5.12 11:26

Ahoj

U nás byl průběh takový, že Sel si nechtěla na nočník ani na záchod ani sednout...... vždy jsem to zkusila jen jeden den, když se nedařilo, tak jsem dala zase plíny.....
Ve 2,5 letech jsem jí navečer sundala plínku, že když se nám zahraje nočníček, že dostane bonbon (vždy jsem si říkala, že k tomuto nepřistoupím :lol: ). Tak první dva pokusy byly do kalhot, třetí jsme stihli do nočníku a začal hrát, tak byla velká sláva....... Druhý den si normálně říkala. Počůrá se naprosto minimálně i bobek si říká.
Holky mi vždy říkaly, že to dítě musí k tomu dozrát samo. Prostě mu to musí v té hlavě secvaknout… a jsem ráda, že jsem si počkala… bych se jinak uvytírala a nepřevlíkala k smrti…
Tak držím pěsti ;)
A to že byla v mokru v počůraných kalhotech to ji opravdu netrápilo..... :roll: ;)

Příspěvek upraven 29.05.12 v 11:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
29.5.12 11:26

@Gladys
jako je jasný, že zadržování je špatný, to je věc co se mi na tom líbí nejmín, ale jak ho převědčit :,( :,( :,( jako myslíš, že se mám na to zase uplně vykašlat a začít to řešit až…no snad v 18. letech bez plen bude, přeci ho do školy nebudu chodit přebalovat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
29.5.12 11:32

@sanuska1
uplatky u něho neplatí, už jsou ozkoušené :oops: :oops:

Jen jednou se mu podařilo se vyčůrat na záchod a to bylo po tom, co měl suchou plenku z noci a seděl tam hodinu…podařilo se, my s manželem radost a on se na nás podíval stylem, už jste spokojení a mě dáte konečně pokoj!!!! 8o 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.5.12 11:33

@kacabus jo, jako myslím úplně se na to vykašlat. Víš proč? Protože dítě cítí ten tlak, je ve věku, kdy si začíná budovat svou autonomitu, chce, aby rozhodnutí byla jeho. Podle mě pokud se dítě neodplínuje do cca 2let, kdy ještě tolik nevzdoruje a snaí se spíš vyhovět rodičům, tak pak už se musí nechat na něm, jak to bude, nátlakem se zkrátka zabejčí a na problém je zaděláno.
Jakmile jsem doopravdy přestala řešit bobek, přestala na to i myslet, tak to najednou krásně šlo… Jakmile jsem ho řešit začla, tak to najednou znovu přestávalo jít. Vím, že je to otrava a taky se mi nelíbí představa dítěte s plínkou na prdeli v létě, vím jak syn měl plínku jako pojistku do auta a i když ji nepočural, tak byla na vyhození, jak byla propocená :| Ale bude si na to muset přijít sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí