Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Já jsem tohle měla s dcerou. Věděla jsem, že to zvládne, že jen nechce. Nechala jsem jí bez plen, byla pořád počůraná. Ať jsem zkoušela, co zkoušela, nic nezabralo. Bylo to snad ještě horší. Nakonec jsem jí nechala, ať se rozhodne sama. Za pár měsíců jsme se šli podívat do MŠ, kam jsem chtěla, aby od září nastoupila. Moc se jí tam líbilo a doma jsme zavedli řeč na to, že ale do MŠ se smí jen bez plen. Do týdne byla bez nich a do měsíce i na noc. Od té doby byl klid. U druhého jsem to už nelámala, nechala jsem malému čas. Zhruba ve dvou a půl pleny odložil sám, do teď je má na noc, ale už se nám konečně daří, že ji máme tak třikrát do týdne suchou. Jsou mu teď čtyři, dcera s tím sekla ve dvou a půl. Příbuzní na mě koukají přez prsty, že má malej na noc plínu, ale když vidím, že jemu to takhle naprosto vyhovuje, tak chválím, když je suchá a on z toho má tak obrovskou radost…Čekám třetí a opět to nechám na dítěti. Jsou pak daleko víc v pohodě. Ať si okolí říká, co chce. Jinak jsem koupila tři noční pleny od bamboolika a od dvou a půl mu dávám ty, aby cítil to mokro. Plíny vyperu a nemusím kupovat papírovky.
Tak ja ho taky nenutim. Kdyz se pocura, jen si rekneme FUJ a spis vysvetluju. Na nocnik taky dlouho nechtel a pak si ho sam vyndal ze skrine a ze dne na den ho pouzival ![]()
Syn se taky naucil ve 2,5 skoro ze dne na den a zkouaeli jsme prubezne od 1,5.u dcery to bude asi podobny. sverac uz ji funguje ale jeate nepochopila ze to ma delat do nocniku ne vedle.
za 14 dnu ji budou 2 roky.