Jak odplenkovat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6895
29.5.12 11:38

@Gladys
jako je pravda že je to Aprílový Beranový dítě a tvrdohlavé po mamince :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
tak ho přestanu trápit i sebe a zase se vrátime k plenkám…ještě mě napadlo, že bych mu dala klasické latkovky, aby mu vadily… :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.5.12 11:41

@kacabus mám obě děti v látce - nevadilo :mrgreen: Jestli chceš zkoušet látku, tak naopak - přebaluj po každém vyčurání, bez emocí, bez komentářů, ať je co nejméně v mokrý plíně. U nás toto tenkrát dost zabralo, když ještě na nočník nechodil, tenkrát vlastně po několika dnech vytrvalého přebalování, kdy jsem ho udržovala neustále v suchu, tak na nočník začal chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
29.5.12 11:43

ja bych mozna zkusila aji ty trenovaci latkovy kalhotky..bude mit pocit ze je trochu vycpanej (zaplinovanej :-) )..ale kdyz se pocura tak bude mokrej a bude mu to vadit..u nas nocnik byl taky bojkotovan bavilo ji na nem tak si cist…poridila jsem redukci na zachod se schudkama kam mohla SAMA..to je jeji nejcasteji pouzivany slovo :mrgreen: a razem byla v roce a pul bez plin. jinak u nas funguje ze proste reknu ze uz pliny, dudlik apod. nejsou ze jsem to vyhodila..ze to je pro mimina..proste sem to schovala ze dne na den a vyhodila..a bylo. ale to u vsech asi nefunguje no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
29.5.12 11:49

@Gladys
já myslela aby byl právě v mokru aby mu to vadilo…takže přebalovat aby ho to vlastně pořád jako by otravovalo, že si nemůže hrát v klidu… :think: :think: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.5.12 12:59

@kacabus ne to ne, aby ho to otravovalo, zkrátka aby byl ve 100% suchu. Ona takto v podstatě funguje bezplenková metoda, dítě se neustále udržuje v suchu, ať už okamžitým přebalením nebo přímo vyčuráním a vykakáním na mističku, už děti do 6m jsou schopné pár vteřin vydržet mezi tím, co dají nějaký signál, že potřebují a vysvlečením a přidržením nad tou miskou. Čím víc je dítě v suchu, tím spíš se snží do té plíny si nenatento.
Otázkou je, co to udělá s dítětem, které už považuje plínu za jediné správné místo k vyměšování.
Počkala bych, až začne do tý plíny čurat v nějakých rozumných intervalech a pak bych vyzkoušela přebalování při každém čurání, samozřejmě látková plína je v tomto mnohem ekonomičtější, protože jednorázovky v těch větších velikostech už stojej celkem majlant, aby v nich člověk přebalil třeba 10× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
29.5.12 13:46

@kacabus to samé můj syn :zed: nepustil čůrek klidně 5 hodin, věděl že do tepáků ne, že čůrat má do nočníku, ale nechtěl na něm sedět.Pak už by i seděl asi po týdnu,pořád měl plenky ale nevěděl jak to tam pustit, tak to čůrání držel tak dlouho, tohle období trvalo asi týden, už jsem si předevčírem říkala že to vzdám, za prvé všude koberce, za druhé to že to tak dlouho držel, a ten jeho smutný výraz když už se to pustilo do tepláků :( no a včera ráno, jsem mu sundala plínku a on tak za půl hoďky přišel držel si pinďu, já ho posadila a on se vyčural 8o a tak to bylo celý den, a odpolko i hovňous 8o a dneska pokračuje :potlesk: nehoda 0, do teď tomu nemůžu uvěřit :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
20189
29.5.12 14:26

ahoj holky, já si sem jdu spíš pro radu :D malý krásně chodil na nočník od 14. měsíců, kdy si ho i sám nosil, bobek taky nebyl problém, ale pak měl střevní potíže na dost dlouho, takže jsme ho nočníkem ani neotravovali a od té doby nočník bojkotuje :nevim: má 20 měs., zkoušela jsem doma ho nechat lítat bez plínky, měl slipečky nebo byl prostě nahatý, ale mohla jsem jen pořád vytírat a ani mu nevadilo, že je v mokrém. Párkrát se to povedlo chytit do nočníku, ale dlouho na něm neposedí. Pořád pije a prostě to odpouští jak se mu chce, i po troškách. Vzdala jsem to, protože mě napadlo, že ještě ten svěrač nefunguje jak by měl :nevim: i když zase někdy pěkně drží než se vyčůrá, ale jakmile začne pít a vypije skoro celých 250ml, tak se počůrává. A buď je tak mazanej nebo nevím, když nemá slipečky, vždy se rozkročí a tím pádem není mokrý, leda, když do toho stoupne a to pak natahuje, protože mu podjíždí nožičky ;) když se ho zeptám,kde se dělá lulu, pěkně ukáže na nočník, ale aby to tam šel udělat to ne. Ptala jsem se, zda chce na nočníček, tak říká ne ne, když se zeptám, zda chce plínku, kývá hlavičkou, že jo jo :nevim: mám tedy ještě počkat? Uvažuju, že až budeme na chatě, že tam zkusíme zalévat stromečky apod. ale nevím nevím, zda se nám to povede :nevim: :nevim: a ani na záchod nechce chodit, i když ho lákáme, že si pak může spláchnout, to ho totiž baví :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonym11
29.5.12 16:58

Ahojky,necetla jsem vsechny prispevky,jen pisu moji zkusenost.Dcerce je dnes presne 17 mesicu a 14 dni jsme krome spanku uplne bez plenek.Trvalo nam to tak 14 dni nez se to naucila.Uz od 10 mesicu chodila na nocnik kakat a mezi prebalenim se tam vzdy i vycurala,dokazala tam sedet i pul hodiny.posazovala jsem ji cm dal castej,chapala hned co se tam dela,tak jsem to zkusila.prvni dny louzicky vsude a casto,pak jsem zacla posazovat na zachod a chvili trvalo nez pochopila,ze i tam se dela AAA,posazovala jsem ji kazdych 30 minut,kdyz nechtela,nenutila jsem ji,ale stalo se,ze se pocurala,pak casem doma uz zadne problemy,ale zas nechapala,ze se muze curat i ven na travicku,porad jsme ji to vseci ukazovali a i to casem pochopila.SEm tam se stane,ze se treba jednou za den v zapalu hry pocura,ale ne kazdy den.ted chodi curat tak po hodine,podle toho kolik pije,ale vetsinou se ji musim ptat a bud rekne jo nebo ne,sama si zavola jen na kakani,tak snad i to casem vypilejem. :)

• Citovat
  • Upravit
17472
3.6.12 13:33

hlavně netrestat! Kamarádka má klučinu (25 měsíců), co zatím ani nemluví, ale už asi měsíc ho zkouší dávat na nočník a když se počůrá, dostane na zadek.. a výsledek samozřejmě nula nula nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
18.6.12 11:34

Ahoj holky, tak jsem tu zase, ale ted ne pro radu, ale s výsledkem :mrgreen:
O víkendu bylo krásně byli jsme na chatě a on lítal v tričku, kratásky nechtěl, tak jsem mu řekla, zkusíme to jako velcí kluci u stromečku, on že jo, to už opt žadonil o plenku…a povedlo se, pak ještě před spikáním a bez nehody byl selý víkend…Tak jsem s ím šla dnes do města a vzala jsem s sebou náhradní šortky…výsledek, jedny počůraný, to spadl a pak to hned pustil, ale pak jsme byli v obchodě a to mě tahal za nohu, že chce čůrat a povedlo se, má z toho takovou radost, konečně, že sedí na záchodě a čůrá…takže venku na kluka, doma v sedě na záchodě, nočník uplně vynechal…

Přeji stejné štěstí a úspěchů ostatním maminkám :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lady_KS
18.6.12 12:21

@kacabus
Tak to je nádhera a moc gratuluji k úspěchu, :lol: Ono je vždy skutečně lepší nic nelámat přes koleno a oni na to ti naši drobečkové přijdou sami. Holt někdo dříve a někdo později. :mavam: Je to šikulka. :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
6895
18.6.12 12:29
@Lady_KS píše:
@kacabus
Tak to je nádhera a moc gratuluji k úspěchu, :lol: Ono je vždy skutečně lepší nic nelámat přes koleno a oni na to ti naši drobečkové přijdou sami. Holt někdo dříve a někdo později. :mavam: Je to šikulka. :potlesk:

Jj přesně tak, spíš než s ním, jsem měla problém s okolím, že ho musím nutit, ale ono s ním po zlým fakt nic nejde, jen jsem se vždy zeptala, nenutila jsem a super!!! Až jsem převědčila je, tak to pochopil i on, je to zlatíčko a to jsem mu i vzala léhev na mlíko, kterou si tak každé ráno a večer vychutnával :mrgreen: :mrgreen: dostal hrneček, protože jsem zjistila, že to umí a nepolije se…a tak už není miminko, ale velký kluk…na miminko si zase počkáme :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Všem fakt moc děkuji za rady a hlavně podporu :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
15.7.12 18:49

Dobrý den,

potřebovala bych nějakou radu jak na našeho synka. Teď oslavil 2 roky a stále na nočník sám neumí chodit. Já vím, že je to asi i moje vina, že jsem to nezkusili mnohem dříve, třeba už v 15 měsících kdy začal chodit, no doba je stresová, člověk má dost starosti, já ještě studuji dálkově, takže času opravdu mám docela málo. No nic méněteď je léto, já mám prázdniny a chtěla bych to Vojtíka naučit. ZA prvé pleny taky něco stojí a hlavně by mi to udělalo velkou radost.
Včera jsme začali chodit na nočník, on si tam sedne, je tam třeba půl hodiny a nic. ˇUspěch je jenom ráno nebo po obědě po spaní. Už jsme mu pořídili i prkénko na záchod. No jak kdy. S kakáním ani nemluvím, to radši někam zmizí a udělá to za dveřmi, to zatím vůbec neví, že asi má potřebu.
Moc prosím o radu jak ho to naučít. A to jsem si myslela, že kdyzž má staršího brášku, že to okouká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
15.7.12 19:35

@beruška1 nam se to ted castecne povedlo (jenom na spani, delsi cesty autem a dlouhe vychazky ven do mesta mame plenu, jinak bez), ale uz jsem to zkousela asi 4× predtim (v rozmezi tak 2 mesicu) a az ted (14 dni zpatky) zacal nocnik akceptovat a opravdu ho uz vyhledaval sam.

Podle me si k tomu musi dite dojit samo. Zkousej to a uvidis… Ale ja jednoho dne (rano) sebrala plenu (mela jsem dovolenou 14 dni, uz koncim) a rekla si, ze pres dovolenou odplenkujeme aspon castecne… No, skoro se povedlo, jenom slipy nam jeste delaji problem (malemu necurat do nich a me prat :D :D :D ), ale kdyz beha nahaty, tak pohodicka…

Drzim palce… :palec: :palec: :palec:

• Citovat
  • Upravit
14856
15.7.12 19:47

@beruška1 dcera ma za chvili taky dva roky a jsme ve fazi, kdy kdyz zminim nocnik, tak dela nene a jeste ho sune pryc. Kdyz ji necham bez pliny, tak jeci, leha si a hned chce plinu (saha si na prcku a rika pojd :mrgreen: :oops: )

pritom bylo obdobi kdy si tam sedla dobrovolne, jeste z toho mela bzundu, ale kdyz se nahodou povedlo hovinko, tak plakala, pac nechapala kde se vzalo.

uz to neresim, musi k tomu asi dojit sama :nevim:

taky me to stve, druhe dite na ceste, takze nas ceka dvojnasobne plenkovani - budu teda pouzivat latku, ale jen na jedno a taky nastupuje v srpnu do skolky. Toz to bude zajimave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí