Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Holky děkuju vám, tak jsme se konečně odhodlali a jeli do bazénu, předtím se teda nevyčůral tak jsem měla trošku nervy v mhd, pak se vyčůral v obchoďáku do nočníku co jsme měli sebou a pak čůral asi do bazénu, cestou domů se vyčůrat nechtěl ale po chvíli se počůral
ale za celý dnešek jsme neměli ani jednu plínu, jen na odpo spaní a ta byla po spaní suchá
takže od teď ven už bez plíny ![]()
Peto domča je šikovnej, dyt jste ted začali. mi začali cca před měsícem, doma nahatej v poho, oblečenej tak půl na půl a venku jak kdy někdy vydrží 3 hodky nečůrat a někdy ho 3 převlíkám na hřišti, takže mám v tašce tak 4 tepláky a ponožky, vetšinou to odnesou i boty ale ty náhradní netahám. mi máme problém že nechce venku čůrat a tahat pořád nočník se mi taky nechce, přitom když lítal v létě nahatej tak to šlo ale jak má kalhoty u nohou tak to nejde. jinak teda plínu nemá vůbec jen na spaní odpol a v noci sem zvědavá jestli ještě někdo něco poradí .asi jen vytrvat a převlíkat oni na to za chvíli přijdou ![]()
Chtěla jsem se poradit - dcera (25měsíců) už asi tři měsíce je bez plínek přes den. Čůrat chodí na záchod úplně v pohodě, ale máme problém s kakáním to provádí jen do kalhotek, nebo do plíny když jde spát. Ani to nebývá ve stejnou dobu. Myslíte, že to nemám hrotit a že k tomu „dozraje“? Nebo zkusit nějakou fintu/hru?
Ahojte, viem, ze to je uz milionkrat omielane, ale predsa len by som potrebovala trosku poradit, kedze som v tejto oblasti neskusena ![]()
maly ma 18 mesiacov. dnes bol treti bez plienky.
nehod vela. ale dost sa triafa aj do nocnika. ako uspech beriem, ze ked poviem cikaj a da sa mu,,tak cika. ked vidim, ze zacal cikat, tak poviem drz a on zastavi a pocka na nocnik.
problem je, ze po prvom rannom cikani vydrzi napr. 2 hodiny necikat, ale potom cika doslovne kazdych 10 minut. je to o nervy. myslite, ze sa to zlepsi? kedze zadrzat ocividne vie.
budem vdacna za kazdu radu ![]()
Ahoj, jdu si pro radu, nečetla jsem teda celou diskuzi, snad se najde někdo kdo poradí.
Dceři je 18 měsíců a od Nového roku chodí čůrat na nočník, buď si sama řekne, nebo ji co chvíli posadíme my (ale stále jí pak dám plenku). Od prosince pravidelně ráno po probuzení kaká do nočníku, pokud to ráno nejde, během dne si řekne a valíme kakat na nočník.
Nevím ale jak už se zbavit těch plenek přes den. Ví, že se čůrá do nočníku, pokud ji posadím a má na povel čůrat tak ikdyž se jí nechce tak je tam aspoň kapička, že jako zatlačila a snaží se. V pleně přes den trošku načůrané je ale myslím že se daří víceméně odchytávat čůrání do nočníku.
Jak se má mté pleny úplně zbavit? Doma máme sice lino, ale začínáme topit až kolem 15hod. a do té doby tu máme někdy i 18-19 stupňů, takže mí milion vrstev oblečení
A mám vyzkoušené, že když jí dám kalhotky a dávám ji klidně i co 15minut, tak se nevyčůrá, ale ucrbne do kalhotek. Když má plenku tak plenka zůstane klidně i celé dopo suchá při stejné frekvenci chození na nočník jao s kalhotkama.
A taky nevím co mám dělat, když jedem třeba autem na nákup, a ona buď v autě řekne aa, nebo třeba v Kaufu v košíku když sedí…A myslí to vážně že se jí hcce čůrat, chytá se mezi nožkama a furt opakuje aa…
Na jednu stranu ji chci odplenkovat, na druhou stranu ji ve výše popsané situaci řeknu, máš plenečku tak se vyčurej do ní
![]()
@miselka666 Tak pokud si takto říká, tak valit na WC. Já takto s malou obyčejně vyběhnu ven. Vyčůrá se někde za rohem do travičky. (I teď přes zimu). Utřu ji papírovým kapesníkem, který vyhodím do koše. Mám je stále v kapse, nejen pro tyto případy. Pokud je poblíž WC, tak WC. Ale rychlejší to obyčejně bývá ven.
Pokud se ptáš na košík, tak ten odstavím bokem a pak se k němu vracím.
Ta suchá plenka může být zrádná, poněvadž ty plenky skutečně neuvěřitelně dobře sají. Je normální, že si ty děti ucvrnknou.
Byla by škoda nechat ji čurat do plenky, když si tak hezky říká. Máš tedy šikovnou holčičku ![]()
@miselka666 Já vozila nočník sebou. Trvalo to asi dva měsíce. Čural v kufru u auta. Později už normálně venku. Čurej do plenek mně osobně se nelíbí říkat, když už si to dítě uvědomuje. ![]()
@boball píše:
@miselka666 Já vozila nočník sebou. Trvalo to asi dva měsíce. Čural v kufru u auta. Později už normálně venku. Čurej do plenek mně osobně se nelíbí říkat, když už si to dítě uvědomuje.
No mě právě taky ne
Mě to dycky úplně rozhodí a prostě nevím co mám dělat v té chvíli. Navcí mám docela obavy jestli v té chvíli to vydrží,než se vymotám z obchodu,vysvleču ji ze zimního oblečení,sundam plenku atd… Spíš mě napdá brát nočník s sebou na nákup,ale to je taky blbost,nemůžu ji mezi regálama posadit na hrnec
Kam bych to taky pak vylila ![]()
NO a jak doma,mám ji prostě na férovku sundat plenku a třeba když si ucrbne tak ju hned převléct nebo ju v tom nechat,pokud to je jen vsáklé v kalhotkách? Jakože pokud si pročůrá i šlapky a gatě tak ju převleču,ale když má jen ucrblé? Pomohlo byj i to třeba k pocitu že to není příjemné být v počůraném,aby si to začala hlídat?
@Trojlístek píše:
@miselka666 Byla by škoda nechat ji čurat do plenky, když si tak hezky říká. Máš tedy šikovnou holčičku
Jo to ona je v tomhle šikulenka ![]()
@miselka666 No,my když jsme přijeli k tomu Kauflandu posadili jsme na nočník v tom kufru, většinou se vyčural, když náhodou se stalo, že ne, nočník jsem měla v kabele, když si řekl, táta s ním letěl na záchod přes půl Kaufu, tam ho dal vyčurat a zase letěl zpátky. Zní to asi hloupě
ale bylo to tak. Stalo se nám tedy, že jednou nedojeli, protože jsme nevnímali hned co říká. Začínali jsme nějak v březnu, taky teplo úplně nebylo, měl džíny. Letní období je na to ideální. Zase odměnou nám bylo, že vloni v létě, je dubnovej, už potom chodil čurat sám venku a nikdo ho nemusel hlídat. Je to o nervy já vím ![]()
Jo, ale tu plenku samozřejmě neměl. To je jasné, že než tu sundáš, může být počuraná. Tohle chce rychlou akci, servat gatě a bum
Náhradní oblečení sebou
A doma jsem ho posazovala každou chvíli, když se počural, vzaly to gatě a říkala jsem mu fůj, pak se mu zalíbilo jak může důležitě chodit na záchod a no a bylo.
Ahoj všem, prosím zkušené maminky o radu.
Dceři je už 25 měsíců, dnes jsem poprvé zkusila na doma sundat plínku. Nesčetněkrát předtím jsem jí samozřejmě na nočník zkoušela posazovat, pak i na záchod, nikdy se nevyčůrala, natož bobek
Nevydrží ani sedět, hned se zvedá. Tak jsem si říkala, že jí plínku zkusím sebrat, dala jsem jí kalhotky a vysvětlovala.
Naše bilance po dnešku je však taková, že se nevyčůrala ani jednou do nočníku, ani na záchod, přitom jsem jí posazovala každou chvíli. Prostě to pustí na zem a je jí to jedno
Jinak je právě šikovná, hezky mluví…
Tak se chci tedy zeptat, jestli mám plínku opět dát a počkat, až k tomu dospěje, nebo vydržet a několikrát denně převlíkat?
Taky mame problem. Kdyz doma lita jen v tricku s nahou prdkou, na nocnik si dojde vzdy bez nehody od prvniho dne, co jsme to zkouseli. Ani mu nemusim rikat, odbehne si i od hracek nebo sam pred koupanim. Ale jakmile mu dam slipy nebo kalhoty, cura do nich. Asi to chvili trva, ne? Kdyz ma plenu, rekne si, ze ji chce sundat a jde radsi curat do nocniku, ale do kalhot cura ![]()
@koala123 mame přesne ten samy exemplář
ale všimla jsem si, ze se těsně před akci tahá za fifipíro, tak ho občas stihnu odlovit. Plus se ho porad ptám a připomínám mu, ze ma jen kalhotky. Snad časem uhlida i ty suchý trenky
Malého jsem odplenkovala letos začátkem června, měl 2,5 roku. Od roka a půl do dvou let si nechtěl na nočník ani sednout. Pak z ničeho nic už chtěl. Musel mít však holý zadeček. Bydlíme v bytě, v zimě bylo teplo, tak jsem ho nechala. Když jsem mu dala tepláky, tak se počůral, slipy ani nechtěl, párkrát jsem to ještě zkusila, ale bez úspěchu. Musím říct, že jsem na něj nijak netlačila, nekárala, jenom klidně vysvětlovala, že je už na plínky velký a bylo by fajn, kdyby byl už bez nich.
Dala jsem si termín, že až se oteplí ( nechtěla jsem ho trápit když byl chlad), tak půjdeme ven bez plíny a budu ho převlíkat a ptát se jestli nepotřebuje čůrat. Na první vycházce se mi 3× počůral, i když jsem se ho ptala jestli nepotřebuje. Druhý den už se venku nepočůral, zadržel to až domů. Třetí den se vyčůral už i venku a počůraní už nebylo nikdy
Plenu měl akorát na noc asi měsíc, pak už ji nechtěl. Kakat se naučil sám od sebe na nočník, v tom byl šikula ![]()
Akceptuje už i slipy, dlouho chodil jen v tepláčkách nebo kraťasech. Nehody byly během 3 měsíců pouze v noci asi 5×.
Skutečně, každé dítě se to naučí dřív nebo později, jenom jich tím nestresovat a v klidu k tomu dojdou
Hodně štěstí
@koala123 mám stejný problém, ale s holkou. Zakládala jsem diskuzi a tam všichni radili prostě počkat. Ono to taky asi jinak nejde. Ale teď jí zkusím doma nechat v kalhotkách aby si zvykla. Lepší aby se počurala doma než někde na cestě.