Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
ahoj vím že už tu je hodně diskusí na tohle téma ale vše co jsem našla je víc jak rok staré.Potřebovala bych poradit jaké značky se vám osvědčily při látkování…uvažuju že budu preferovat bambusové pleny ale nevím…jsem naprosto nezkušená(první byl v papírových plenách- s obyč. čtvercovkama nám to prostě nešlo(rep. mi
),protože pokusy pár týdnů se čtvercovkama neberu jako zkušenost.díky za váše názory a zkušenosti ![]()
zapoměla sem dodat že nej by byly právě jednovelikostní:-)
Příspěvek upraven 28.05.12 v 16:25
Tak za mě taky anavy jednovelikostní. Já mám ráda jak na patentky, tak na snapku…
Za mně taky Anavy, jednovelikostní na patentky, svrchní vlnáky. Přes den hodně používám i bambusové Kikko čtverce, dávám jen po jednom, často přebaluji a malá nemá na zadečku velkou kouli…ale mám už je hodně seprané, místo čtverců jsou to nudle se žmolkama, ale sajou pořád perfektně.
A na ven používám Anavy Easy, taky spokojenost, mám i Tots Bots( nemohla jsem odolat kytičkám a muchomůrkám:-))a Pop-in co jsem vzala na zkoušku. Ale pro mě je prostě Anavy jednička, kdybych znovu kupovala výbavu, nakoupím všechno Anavy a neřeším nic jiného…
@cizova taky jsem bloumala, hledala, zkoušela… až jsem se našla (zatím) ve čtvercovkách+flísová separačka a přes to Pop-inky a jsem spokojená já i malá. Otázka je, jak dlouho nám to vydrží, je mi jasné, že bude čůrat víc a víc.
Tak z kaklhotkovek anavy, sijemdetem, jednu mám z Fleru od Laufi a musím říct, že savost srovnatelná s anavy, možná malilinko „tužší“ dlouhá vkládačka, ale jinak velká spokojenost, taky bamboo extra od baby idea a bamboozle strech od tots bots.
Z vkládaček jednoznačně krátké bambusové od babyidea, univerzální vkládačka s malým objemem a velkým výkonem, používám i u tříleťáka na spaní.
Jinak druhorozenému dávám dost plínu na rovno, takže tam buď vícevrstvé nebělené kikko (bavlna), k tomu jednu tu bambusovou vkládačku nebo kikko bambusové čtverce, které se teda zdrcli do miniaturních rozměrů a jdou skládat fakt jen na rovno, ale poberou dost.
Pak ještě celkem dobré jsou vkládačky z kapsovek sijemdetem, kapsovky mám též ráda - vnitřní vstva s bambusového kasamitu a ne flísu, to se cení, jen ta velikost 2 je fakt obrovská a dítěti sedí prakticky až od nějakých 10kg, tříleťákovi zapínám na prostřední patent, nevím, jak by muselo vypadat dítě, co by zapínalo na krajní patentky
Takže ta velikost 1 se podle mě fakt vyplatí.
Jeden čas jsem měla celkem ráda itti bitti, systém mám ráda, vkládačky i něco poberou, bohužel všechny svrchní gaťky mi začli šustit při pouhém praní na 60 a využitelné pak už byly maximálně jako plína-pojistka při nácviku nočníku.
edit: ještě jsem zapomněla na pop in, líbí, ale bohužel svrchňáky mají na moje děti nevhodný střih, mám je jako nouzovky a zkrátka jim nesedí, nějak tam neštimuje poměr buclatých stehýnek a obvodu pasu.
Příspěvek upraven 28.05.12 v 16:56
jednoznacne jednovelikostni anavy a pak anavy vicevrstevne na spanku, bambusove, lehci jak novosklad.
pak bych jeste mohla pochvalit haipy daipy, ale ty tolik nesajim chce to bambusovou vkladacku, zase jsou ale levne…
ostatni co jsem mela nic moc na doporuceni.
@Gladys Mne se ty vkladacky z SD kapsovek silene sepraly, ale jako fakt hrozne
(tak ze to ma dle mne vliv i na funkcnost) a pritom tak moc jsem je netocila, nemam rada ten strih tech kapsovek ![]()
Nemam zkusenost, ale za dobrou cenu jsou lollipop, ale je to umelotina, na dalsiho prcka je urcite budu zkouset ![]()
Na jednoduchost bych asi už taky preferovala Anavy (ač s nimi moc zkušeností nemám, tak z toho co jsem měla v ruce byly nejměkčí), ale jinak mi nejvíc vyhovují disana zavazovačky a do nich čtverec s vkládačkou .) Nebo čtverec na novosklad s vkládačkou.
já mám výbornou zkušenost s Tots Bots. Jak kalhotkové jednovelikostní, vícevelikostní, AIO. Ale zkusím teď na malou nějaké Anavy, když je všichni tak chválí
Ahoj, budu se opatkovat. Za mě Anavy a z AIO Tots bots a Pop in.
@ceadynka04
děkuju, je to celý taťka,kámošky mi říkají že za pár roků budu chodit s brokovnicí kolem baráku a odhánět holky ![]()
děkuju všem za názory a zkušenosti a vidím že ve velkém opravdu vedou anavy:-) tak teda asi zkusím něco hlavně od nich a ještě páru co tu je zmiňovaných.
@Gladys týýýjo dík za vyčerpávající odpověď ![]()
@Anielkha tak já musím říct, že zatím vkládačky jsou v cajku, docpávám to vícevrstvou kikko vel.S, kapsovku jako takovou momentálně miluju, protože se krááásně zapíná na stojícím dítěti oproti čehokoliv zapínacího vpředu, vzhledem k tomu, že mám momentálně doma malýho staviče, který leh na zádech považuje za nejhorší možnou potupu a je v leže prakticky nepřebalitelný, tak díky bohu za jakékoliv přebalení bez řevu ![]()