Jak odplenkovat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
654
15.7.12 22:02

No zatím děkuji za rady. No nejhorší je, že Vojtík ví, že je Velikej kluk, ale nějak to chození na nočník nebo na prkénko se nedaří podle mých představ. Třeba teď večer, jdeme si čistit zoubky a najednou, že kaká a hovínko bylo ve vaničce :roll:, no tak jsem to uklidila a bylo. Tak zase na druhou stranu si říkám, že je to teprve druhý nebo třetí den.Snad bude lépe. Apoň, že na ten nočník si sedne a vydrží tam. Největší úspěch s čůráním je po spaní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
16.7.12 13:53

Ahoj, taky jsem to tady řešila a radila se a maminky mají pravdu, dítko k tomu tak nějak dospěje samo. Já vysazovala malého na nočník od 15 měsíců a dokonce si ho i sám nosil, ale pak se blokl kvůli dlouhodobému průjmu. Čekala jsem pak na to až se oteplí, to bylo malému něco kolem 20. měsíce, nechala jsem ho nahatého pobíhat, ale to jsem mohla pořád vytírat a jakmile viděl nočník začal hysterák. Takže jsem zase počkala. Chtěli jsme mu změnit postýlku za větší, protože už se fakt v ní docela mačkal, tak jsem si říkala, uděláme to naopak, prvně přechod na velkou postel a pak kolem 2 let odplenkujeme. A ono tím jak přešel na postel, to bylo teď ve 22 měsících, tak se v něm něco asi zlomilo, asi si myslí, že už je velký kluk, když má velkou postel :lol: a na zeptání, zda chce plenku, řekl ne ne, to mu jde nejlíp říkat :mrgreen: takže je to teď týden, kdy odplenkováváme přes den a jsou to dva dny, kdy jsme bez nehody, včera jsme zkusili i venek a taky bez nehody :potlesk: jen to kakání je horší, ale dnes se nám povedlo i to kakání :lol: no ale malý zásadně chodí jen na WC na redukci, nočník pořád nechce. Dva dny běhal nahatý a začal si i říkat. Pak jsem mu dala slipečky, měla jsem strach, aby je nebral jako plenky, ale musím říct, že nebral, dával vědět i tak, ale je fakt, že při hře nebo když se zapomene, tak ho preventivně na záchod dávám, intervaly vychytáš :palec: Po pití je to kratší doba ;) Pár dnů hlásil že chce až co si trochu ucvrnknul do gatí, ale vždy dočůral na WC, i to jsem chválila, jen řekla, že musí říkat trošku dřív a teď se to zatím daří ŤUK ŤUK. Takže je fakt, že si k tomu dospěl tak nějak sám a hlavně je vidět ten 2 měsíční rozdíl, že mu asi i ty svěrače fungují lépe, tehdy fakt čůral co chvíli :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
16.7.12 13:59

@Veryska81 a jak jsi docílila toho, že si říká dřív než si ucvrnkne do gatí? Malá mi tohle dělá už nějakej měsíc. Kakání má vychytaný bez nehody, odpo spaní je bez pleny. Přes den je taky bez plen, ale většinou řekne cí až když má ucíknuto. Pokud je bez gatí tak si dojde na nočník sama vůbec mě k tomu nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
16.7.12 14:07

@MarkyM já ti ani nevím, on ucvrnkával 2 dny do těch slipečků a teď prostě je vidět, že čeká než je opravdu plný a pak hlásí „kaka“ u nás to je na obojí a rychle utíkáme na záchod. Když ucvrnkával, tak se vždy chytil mezi nohy a tvářil se, že mu to i vadí a řekl „kaka“ a doděla to pak na WC, já mu fakt jen řekla, že je šikulka, že to hlásí, ale že to musí dřív hlásit než něco uteče…tak nějak to zatím funguje, třeba se to ještě stane i nám, ale prostě chválím každý úspěch a ne nijak přehnaně :nevim: tvoje malá je aspoňn šikovná, že si sama zajde na nočník, to u nás nehrozí, vysazujeme na záchod, ale i tak je to radost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2535
16.7.12 14:07

Tak náš malej bude mít za měsíc dva roky a do nočníku leda šlape nebo si tam dává flašku s čajem :lol:. Sedne si na něj, ale hned se zvedne :nevim:. Když chodí bez plínky, tak učůrává i několikrát během hodiny a jak mu řeknu na nočník nebo ho tam dám, tak nic. Sem tam i bobek upadne a je mu to celkem jedno :think:.
A jak píše @suik, už by se nám i hodilo aby byl bez, za tři měsíce budeme mít druhé. Asi ještě není jeho čas, ale doufám, za tu dobu se to snad změní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
16.7.12 14:12

Jo a zatím máme plenečku i na dopolední spinkání, takže jste taky v něčem šikovnější :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
16.7.12 14:14

@Veryska81 ale jo každej úspěch je radost to jo, jen mám strach aby jí to ucvrnkávání nezůstalo, ale to snad ne snad to brzo vychytá :mrgreen:

@Mijunkaa u dětí který k tomu furt nebyly tak pak byli odplenkovaný pomalu ze dne na den. Což je taky dobrý :potlesk: Jen budeš muset počkat až to přijde. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
16.7.12 14:15

@Mijunkaa přesně to mi dělal malý v těch 20 měsících a za další dva se to zlomilo, drží pěkně, asi fakt máte čas, i když vás to tlačí kvůli druhému mimi, ale i tak to třeba ještě stihnete, být tebou mu ještě plenku nechám a zkusím to za 14 dní nebo za měsíc a uvidíš, ono pak to jde docela rychle, podle toho jak budete šikovní, u nás nočník nemá šanci vůbec, tak pak zkus i redukci na záchod, malému se tam asi i líbí víc, protože si pak může spláchnout a vidí i nás, že tam chodíme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
16.7.12 14:17

@MarkyM určitě si na to přijde uvidíš, já tedy hlavně malého převlíkala, nenechávala jsem ho v tom, jen jsem mu to ukázala, že to má mokré, že dáme nové, mu se asi i líbí ty slipečky, když tam má auto a spidermana :lol: vždy se řehní a natahuje si je pomalu sám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
16.7.12 14:21

@Veryska81 jo to já taky převlíkám, kalhotek máme naštěstí zásobu. Hold na ně nesmíme moc tlačit aby se nám ještě nešprajcly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2535
16.7.12 14:23

@MarkyM - :mrgreen: na to tak trošku spoléhám, že by to pak mohl být fofr :lol:, ale uvidíme. Zkusím to zase ke konci týdne.

@Veryska81 - na WC se právě bojí, když jsem ho tam párkrát chtěla dát, tak strašně ječel a bránil se :nevim:. Přitom vidí, že tam my sedáváme :mrgreen:. On je takové trdlo :*, bojí se všeho nového, opatrně zkouší a na všechno si musí přijít sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
16.7.12 14:30

Přesně tak holky, ono když se na to netlačí a děti to vycítí, tak pak to jde tak nějak samo ;) Hlavně to mají každý fakt jinak nastavený :) Mijunko, my jsme ho asi na to splachování nalákali nebo já nevím :lol: On splachoval rád po nás, ale samozřejmě jen když jsme byli na malou a on chtěl vždy spláchnout a teď se ani nebojí tam sedět, jen nevím jak a kdy ho mám učit na schůdek, aby si tam vylezl, otočil se sám a posadil, to bude tvrdý oříšek, ale na to si myslím máme ještě čas :lol: A buď ráda, že je opatrný aspoň se nebude vrhat do všeho bezhlavě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2535
16.7.12 14:37
@Veryska81 píše:
Přesně tak holky, ono když se na to netlačí a děti to vycítí, tak pak to jde tak nějak samo ;) Hlavně to mají každý fakt jinak nastavený :) Mijunko, my jsme ho asi na to splachování nalákali nebo já nevím :lol: On splachoval rád po nás, ale samozřejmě jen když jsme byli na malou a on chtěl vždy spláchnout a teď se ani nebojí tam sedět, jen nevím jak a kdy ho mám učit na schůdek, aby si tam vylezl, otočil se sám a posadil, to bude tvrdý oříšek, ale na to si myslím máme ještě čas :lol: A buď ráda, že je opatrný aspoň se nebude vrhat do všeho bezhlavě ;)

Na to máte určitě ještě čas, to si sám najde způsob jak se tam dostat :D.
Hi :mrgreen:, spalchuje také rád. To si sám vyleze na zavřené WC a už slyším jak teče voda :pankac:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
16.7.12 17:02

Ahojte všichni v této diskuzi. No u nás je to věčný boj MAlý si sedne jak na nočníki na to prkénko, ale nic neudělá. Podle mě má svěrač dost dobrý, jelikž se mi stává, už druhý den, že za celé dopoledne se vyčůrá jenomm 1 a to ráno po spaní. prostě to nechápu. kakání to zatím taky nemáme vychytaný, udělá to radši do slipů a vyčůrá se taky radši do nich než do nočníků. :x No asi budu muset být hodně trpělivá :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
16.7.12 20:13

@beruška1 tak my dnes měli nakonec zase jedno ucvrnknutí do slipečků, malý se zapomněl na odrážedle, ale jinak bez :lol: Ono to opravdu přijde, pokud ti tak drží, tak je to i dobře, ale zase se mi to zdá i málo, jedno čůrání za dopoledne, tedy záleží i na tom, kolik toho vypije. Ale je fakt, že i já sleduju u malého, že se ty intervaly prodlužují a to pije pěkně :nevim: Holky, co máte už odplenkování za sebou, jsou ty intervaly pak delší a delší než se prďolka vyčůrá? Já totiž většinou posazuju, když už je to kolem 45-50 min. a malý se začíná rozčilovat na WC a buď neudělá nic nebo jen tak trochu kápne :nevim: Tak mám i docela strach ať se mi tím neblokne, mám to tedy už nechat na něm až zahlásí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí