Balet v těhotenství?

5436
8.11.12 17:29

Balet v těhotenství?

Ahoj holky, chci se zeptat na vaše názory. Jsem teď ve 30.tt. a od malička se věnuji tanci a baletu (už 24 let). Od července jsem neměla možnost nic moc dělat, ale teď se naskytla příležitost chodit jednou týdně na klasický tanec (myslím tím u tyče). Včera jsem to vyzkoušela, bylo mi fajn, samozřejmě jsem vynechala vysoké švihy a skoky. Břicho mi netvrdlo víc jak normálně. Naopak bych řekla, že jsem si hlavně psychicky odpočinula (manžel hlídal staršího syna - musím říct, že třeba procházka se synem mě vyčerpává mnohem víc, máme notorického neposlouchače, procházka leckdy skončí tak, že v jedné ruce nesu domů odrážedlo a ve druhé řvoucí dítě). Dnes mě teda bolí svaly na nohách, ale je to taková ta „zdravá“ bolest s dobrým pocitem, jak se svaly pěkně procvičily. Chtěla bych pokračovat ještě aspoň nějakou dobu, ale okolí mě od toho odrazuje, že můžu ublížit miminku. Co si o tom myslíte? Děkuji za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
nikol.ondrášovka
8.11.12 17:35

Co se poradít s lékařem?

• Citovat
  • Upravit
5436
8.11.12 17:38
@nikol.ondrášovka píše:
Co se poradít s lékařem?

No já mám právě takového dr., který by mi pro jistotu zakázal úplně všechno. Těhotenství bere jako stav, který huntuje tělo. Vždycky se strašně diví, když se mě v poradně ptá, jak mi je, že mu řeknu, že dobře. I sex by zakázal preventivně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
8.11.12 17:38

Pora´d se s dr. Ale myslím, že pokud jsi balet dělala a vynecháš některé prvky, tak proč bys ho nemohla dělat i teď? Já chodila tancovat orientální tance zhruba do 35tt - vynechávala jsem prudké pohyby, třes… ale bylo to odreagování, dostala jsem se mimo domov, bylo to prostě super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
8.11.12 17:39

@AliTad no jo, jenže si už ve vysokém stádiu těhotenství a sam víš asi nejlíp jak jsi zvládala to první, já už bych se nijak zbytečně nenatahovala a čerpala síly na porod :kytka:

• Citovat
  • Upravit
13119
8.11.12 17:40

@AliTad tak dej na sebe. Já svoje aktivity v těhotenstí s dr. nekonzultovala. Tedy - neměla jsem žádné problémy, kdybych je měla, tak bych to určitě probrala. Pokud jsi naprosto v pořádku a bez problémů, tak bych šla tancovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí