Balíček pro synka na tábor

259
24.7.17 22:03

Balíček pro synka na tábor

Ahoj :D
Syn je 2 tydny na tabore, chci mu poslat nejaky mensi balicek s dopisem. Co je dobry mu dat do toho balicku? Nejakou malou sladkost, ale co dal? Co je vhodny a co ne?
Diky Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4152
24.7.17 22:07

Nas vzdy nutili podelit se s ostatnimi v oddile, takze bych tam urcite dala neco, co rozda, co mu nebude vadit a zbyde mu to to co ma rad sam. Zalezi kolik mu je, jestli poslat maleho plysacka nebo jinou hracku, bublifuk, spinner?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.7.17 22:21

Určo něco dobrýho - to je jasný. A já osobně bych tam dala nějaký časopis, pokud rád čte. Je sice pravda, že dnešní děti radši internet, ale na táborech časopis před spaním vždycky bodnul ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
24.7.17 23:25

Já jako dlouholetý vedoucí doporučuju poslat opravdu jen něco drobného, co se vejde i třeba do větší obálky, např. ten časopis.

My jsme dokonce museli posílání balíčků zakázat (resp. směly se posílat jen balíčky typu „zapomenutá pláštěnka“ po předchozím telefonátu rodiče vedoucím, že to přijde), protože některé roky rodiče naprosto neznali míru, dětem posílali balíky sladkostí a sušenek, které si děti samozřejmě neumí rozložit na celý tábor, ale natláskají to během nejbližších dnů, pak nejedí normální jídlo, menším bylo i špatně nebo měli zácpy. A když ostatní vidí, že kamarádovi přišel balíček, píší si o ně taky, rodičům, babičkám, a tak se to roztáčí pořád dokola…

Ale vidím, že ty to bereš rozumně, drobná sladkost a pak něco, co by mohl třeba nějak sdílet s ostatními - pexeso, nějaká hračka, to určitě bude fajn. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
25.7.17 03:58
@kochaa píše:
Ahoj :D
Syn je 2 tydny na tabore, chci mu poslat nejaky mensi balicek s dopisem. Co je dobry mu dat do toho balicku? Nejakou malou sladkost, ale co dal? Co je vhodny a co ne?
Diky Monika

Jak malou sladkost, pořádně mu nabal :) dala bych Haribo bonbóny (několikery), žvejky, nějaké tyčinky - ne čokoládu, lízátka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
25.7.17 06:09

Syn jezdí na tábor, kde se žádné balíčky posílat nesmí, pouze dopisy buď v normální nebo elektronické podobě. Jídla je tam dostatek po celý den(dětem, kterým nestačí strava 6krát denně, je k dispozici pečivo s pomazánkou navíc i mezi jídly).
A je to fajn, vedoucí jsou spokojení, že jídlo do dětí padá jako „do krytů“,téměř nic nezbyde a mě se z tábora vždy vrací „vychované“ a způsobné dítě, které sní vše a nevyžaduje sladkosti.
Letos s ním poprvé pojede i dcera.

Ta byla vloni na jiném táboře, s dobrou známou, která tam vařila. Rodiče mohli dětem nechávat sladkosti neomezeně, mohli posílat balíčky a během tábora byly návštěvní dny, navíc vedle byl bufet. Hlavně známá si stěžovala, že ráno vstává jak blbá, chystá snídaně, celé dopoledne se otravuje s vařením jen proto, aby to ti fakani vyhodili(její slova). Ke konci to už řešili tak, že co se nedojedlo na snídani nebo na oběd, dostali k večeři, i když bylo oficiálně vypsáno něco jiného(neprošlo by to přes hygienu, i když jídlo bylo uskladněné v lednici a nic to nebylo).

Taky mě štvalo, že si dcera pořád něco vyžadovala a podle známé tam pořádně nejedla. Už jsem ji na ten tábor nedala, pojede se synem :pankac:

U syna na táboře dostávají jednu sladkost denně všichni(takže netrpí nikdo) a další si mohou přikoupit v obchodě přímo v táboře, musí si ale zasloužit zvláštní žetony(za pořádek, úklid, pomoc někomu navíc atd.). Jinak tam necháváme dětem kapesné, které si mohou utratit v rámci výletů podle svého uvážení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
25.7.17 06:11

K zakladatelce, pokud je ale na tom táboře zvykem posílání balíčků a nechávání vlastního jídla, poslala bych gumové bonbony a sušenky v přiměřeném množství. I to jsem vždy nechávala synovi při předání. První, druhý den se o to podělil s ostatními a potom neměli nikdo nic. Ale jak píšu, nic jim tam nechybělo. Jednu sladkost denně jako součást zaplacené stravy měli a dostatek jídla taky.
Letos to udělám stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
25.7.17 06:39

U nás na táboře je zákaz posílání jídla, což mi přijde rozumné. Do balíku dávám vždy novou knihu a mazlíka. I když mám děti už velké, pokaždé se na to velmi těší a pokaždé jim to udělá radost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
25.7.17 07:48
@Loll píše:
U nás na táboře je zákaz posílání jídla, což mi přijde rozumné. Do balíku dávám vždy novou knihu a mazlíka. I když mám děti už velké, pokaždé se na to velmi těší a pokaždé jim to udělá radost :)

Klobouk dolů, že jsi dokázala poslat něco pro radost svým dětem, aniž by ses musela předem zeptat na emiminu, co jim máš poslat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
25.7.17 07:58
@Loll píše:
U nás na táboře je zákaz posílání jídla, což mi přijde rozumné. Do balíku dávám vždy novou knihu a mazlíka. I když mám děti už velké, pokaždé se na to velmi těší a pokaždé jim to udělá radost :)

To je krasny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
25.7.17 08:05
@hanka.br. píše:
Klobouk dolů, že jsi dokázala poslat něco pro radost svým dětem, aniž by ses musela předem zeptat na emiminu, co jim máš poslat.
:palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
25.7.17 08:14

Syn jezdí každý rok na třítýdenní lesní tábor kde jsou opravdu sparťanské podmínky. Spí se ve stanových chatkách. WC suché, venkovní sprchy s vodou ohřátou pouze na slunci. Jídlo 6× denně, mimo podávání jídel mají k dispozici ještě ovoce a nějaké pomazánky s pečivem, sladkosti žádné.
V táboře jsou zakázány mobily a veškerá elektronika, ono si to ty děti stejně nemají ani kde nabít. V táboře mají mobily jen vedoucí a ti si nabíjí přes elektrocentrálu.
Balíček je možno poslat jedenkrát za pobyt, posílám většinou časopisy, něco sladkého, nejčastěji sušenky které se neroztékají a tvrdé bonbóny, ještě mu vždy posílám knížku s hlavolamy a rébusy adekvátní jeho věku, ať se po večerech nenudí.
Sem tam jdou děti na procházku do 5km vzdálené vesnice kde si můžou kupit co potřebují (baterky do svítilny, hygienické potřeby, sladkosti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
25.7.17 11:47

Já jsem letos synovi na tábor poslala kravinku z Kiku, ze sádry si vytesal dinosaura. Mělo to úspěch ;) Synovi bude 8.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová