Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dá se bez toho žít úplně normálně zachvilku ti to ani nepřijde facebook nemám už 5 let a žiju
a instagram? Sem ani neměla a nechybí mi to ![]()
Tak mě ti lidé, co to sjíždí několikrát za den přijdou uhozený… Včetně mě samého
.
Pauza je zdravá, protože si člověk uvědomí, že pokud má něco důležitého na sdělení světu, tak je dobré napsat knihu, ne se vyisovat o kravinách. Takže už to používám jen jako informační zdroj, protože tam odebírám oborové zpravodajství.
Jinak datový roaming je úplnej atentát na spokojené dovolené. To mají Češi za trest ![]()
A Japonci, ti to řeší tak, že na lékařský předpis chodí do lesů, před vstupem do léčebných lesů odevzdávají veškerou elektroniku a musí se dvě hodiny procházet mezi stromy. Taky zajímavej přístup.
Jo:) prvním krokem, když jsem se cítila přetížená a unavená bylo, že jsem vypnula všechny notifikace (zvukové i vizuální) na telefonu. Jediný zvuk, který můj mobil vydá, je příchozí hovor a sms
a ten kliiiiiid najednou
Přiznám se, že když vlezu doma na PC na FB nebo na emimino, častěji pročítám, co tam píší jiní, než že bych já něco dávala nebo někomu napsala… ale když si to uvědomím, tak je pro mě jednodušší vzít do ruky mobila domluvit si schůzku na živo
Jinak si myslím, že sociální média nás okrádají o schopnost naplno si užívat okamžiky a taky, v případě těch vždy připojených mobilů, to je docela zátěž, protože pak je člověk celou dobu víceméně ve střehu a myšlenky jsou roztěkanější, protože se na nás neustále valí informace. Někdy se musím donutit na 100% relaxovat - u mě je to při plavání pod vodou v bazénu, kde nic nepípá, nikdo nemluví a nehraje muzika…a ja konečně slyším vlastní myšlenky a můžu přemýšlet. ![]()
Tak já tuhle pauzu dělávám vždycky na dovolené, kde s tím nemám problém, ale v normálním životě jsem tu pauzu nikdy nezkoušela a vlastně ani nechtěla ![]()
Takhle - v pátek večer vypnu pc, zapnu až v pondělí. Internet v mobillu nemám a nepotřebuji jej. Takže pravidelně 2 dny, kdy se prakticky nic nestane.
Pokud mám dovolenou, tak pc s sebou zásadně neberu, nejsem online. A víš co se stane, když nejsem online? Nic.
Mno ja s tim mam docela problem, ziju v zahranici a internet je pro me spojeni s rodinou i kamarady…ale zjistila jsem, ze mi to jde, kdyz jsem mimo signalu, klidne i tyden…proste vim, ze nemuzu, a je klid…akorat mamka mi uz pak vypisuje, jestli zijeme…pak tam mam 20 zprav ![]()
Ale je to prijemne, tak nejak mi prijde, ze ten svet vic vnimam, vic si povidame s muzem apod. Loni jsme meli takove vypadky docela pravidelne a bylo to fajn.
Kdyz jsem v dosahu, tak po tom saham furt…a neustale se chystam na digitalni detox a nemuzu se k tomu dokopat.
Ahojky
A tak se chci zeptat, dali jste si nekdy jen tak ze zvedavosti pauzu? Odlozili jste mobil, notas, tablet a treba i nekolik dni v kuse jste zili realny a ne virtualni zivot? Co vam to dalo a jak reagovalo okoli? Je smutne, ze kdyz se v dnesni dobe clovek odhlasi z facebooku, okoli si automaticky mysli, ze jste umreli. 
Urcite je mezi nami spousta zaneprazdnenych maminek, nebo lidi, kteri socialni site jako je instagram ci facebook nevyhledavaji. Ale jiste je tady i spousta „zavislaku“, kteri si bez teto drogy nedokazou predstavit jediny den. A to bez prehaneni. Ja patrim mezi ne.