Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mamči,
do vody dávám malému Balneum Hermal (kdosi kdysi mi to poradil),
Napište prosím, jak to děláte s Balneum vy.
Díky moc,
Ahoj ![]()
Když dáváš Balneum,tak už mýdlo nee,miminka stejně nejsou špinavý a navíc se tím zbytečně vysušují.
Po koupeli bych mazala,výborná kosmetika je třeba Bioderma.
Timeaa, já ho už potom ani nemazala, jen pokud měl nějaký přímo suchý místo. Má AE,takže já excipialem. Kožní mi řekla, že pokud to není nutné, děti zbytečně nemazat ![]()
Abaja
Ahoj, pokud dáváš Balneum, rozhodně už mýdlo ne
A jestli miminko nemá ekzém, tak bych po koupání už ani nemazala, pokožka je po umytí v Balneu vláčná a hebká. Jinak moje zkušenost s Balneum Hermal pro dítko s ekzémem je taková (a kožní lékařka mi to potvrdila), že není dobré ho používat dlouhodobě, chce to občas vystřídat s podobnými přípravky nebo vynechat, jinak z léčebného hlediska působí kontraproduktivně - což byl náš případ.
Verča
Ja mela od Chicco t jejich kosmetiku Infinitte Dolcezze nebo jak a meli jsme myci olejovou emulzi ktera se pridala do vany a udelala se krasne mlecna koupel, nadherne to vonelo a mazat jsem ani nemusela. Je to take pro mimi s AE. Fakt muzu jen doporucit ![]()
Mna balneum dost sklamal, moc nam nezaberal
.
Pouzivame uz dlho A-dermu exomegu olej do kupela + potom natieram este A-derma kremom.
Vzdy nam uzasne pomoze, ked sa objavi nejake suchsie miesto, tak do par dni je zase na dlho klud.
Akakolvek snaha usetrit
napr. tym balneum hermal, bubchenom, niveou sa nestretla s uspechom ![]()
Takze kupujeme stale drahu exomegu a cakame, kedy sa pokozka stane menej chulostivou (snad sa raz aj dockame)
Takze je to asi individualne ja by som aj po Balneum mazala.
Ked sme to nerobili, tak to nebolo dobre.
Vsetky olejceky mu robili hrozne zle,
la nam prave az ta A-derma a pri tej sme dodnes. Predava sa v lekarni.
V ziadnom pripade po olejovom kupeli nemydlit!!
Prave tym by sa uplne zrusil ten efekt olejovej vrstvicky na pokozke.
Gothic: pokud mate AE tak musis zkusit vsechno, neni to o cene. Nekdy je nejlepsi i modra indulona.
Dík za odpovědi.
My zatím žádný problém s pokožkou nemáme. Jen jsem chtěla vědět, jestli na žínku mám ještě dávat nějaký dětský sprcháč (doma mám Altermed), mýdlo apod., když současně koupeme v tom Balneu.
Ahoj,
my koupeme v Balneu taky, ale jen 2× tydne (6mesicu) a pak jeste promazavam vitaminovou Vitellou nebo modrou indulonou. U nas v domacnosti by si mydlo vubec nenasla, s manzelem jsme oba AE, mala nastesti ne (tuk tuk na drevo). Oba pripravky mi doporucil kozar, mely jsme podezreni na AE i u male, ale nepotvrdilo se. Moje celozivotni zkusenost (30 let) s AE hovori rozhodne pro stridani pripravku, on si ten ekzem mrcha zvykne…a stava se rezistentnim. Akorat mame problem, abych to co naleju Sarce do vanicky nebo napalam na ni snesla ja, napr. mam aleregickou reakcu na Linolu Fet…takze mydlo rozhodne ne, ikdyz mimco pak pekne klouze v rukach
.
Aja
Ahoj holky, jaký je prosím vás rozdíl mezi těmito balney (kromě názvu a ceny)?
Chci koupit pro svoje tříměsíční miminko, doma už máme skoro dopotřebovaný ten „F“ a chystala jsem se objednat další a teď mě tohle zarazilo…
![]()