Tišení pláče

1983
14.7.06 08:57

Tišení pláče

Snad nejčastěji probíráné téma …

Máte nějaké zaručené recepty?

Co já znám (mám vyčteno z knih a již i vyzkoušeno):

• skákání na balónu
    (moc nezabírá a navíc z toho příšerně bolí záda)
  • dudlík
    (po chvíli ho vyplivne)
  • nošení a procházení po bytě
  • babyvak
    (přijde mi že v něm plave, je tam tak „usazený“ že se podle mě v té látce musí dusit)

Máte něco dalšího zaručeně zaručeného co na vaše děti působí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
461
14.7.06 09:12

Ahoj Evewolf,

gratuluji k miminku! Zaručené zabírá jízda v kočárku, ale nesmí být moc horko, to má potom opačný účinek. Existuje také přírodní prostředek Baby Calm- má to prý zklidňovat, ale nemám to vyzkoušené. Druhé mimčo je totiž úplný zlatíčko a na prvního nezabíralo skoro nic.

Možná je lepší pláči předcházet než utišovat :-) Může vadit tvrdá podložka na spaní (pomáhá na první týdny dát spát v zavinovačce na polštář), spaní na zádech (mladší si vydupal spaní na bříšku, na zádech neustále řve), vadí i froté prostěradlo (asi je to na pusinku drsný) atd…

Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
14.7.06 09:20

Sendy
Díky moc :-)
Kočárem začnem drandit jen co se trochu vzpamatuju po císaři.

Postýlku měkou mám - vystlanou peřinkou a ještě balím do rychlo zavinovačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
14.7.06 09:43

Evewolf, u nas jednoznacne zabiralo prilozeni k prsu :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
14.7.06 09:57

Evewolf - jediná pozice ve které malý přestal okamžitě plakat bylo klubíčko, nevím jestli znáš, tak se pokusím popsat- snad se to povede:-)
Hlavičku dítěte si opřeš mezi prsa či do důlku mezi prsem a ramenem jakoby k podpaží(píšu rovnou obě varianty) takže buď jedna či druhá, dítě se přitom kouká před sebe a ty chytneš rukou pokud je hlavička opřená jakoby v podpaží tak tou rukou na jaké straně ho máš takže pokud levé jakoby podpaží tak levou rukou pod zadečkem- dlaň a palec mezi nohy a 4 prsty kolem jeho nožky, pokud budeš držet mezi prsy tak ho prostě sklopíš do vajíčka tím, že ho chytneš obouma rukama pod zadkem a nemá kam spadnout:-) je to pozice jakoby ve vajíčku v autosedačce:-) pozor nikdy nesklapovat nožičky až úplně k hrudníčku to by už bylo pro dítě nepříjemné:-(
Další problémy můžou být s bříškem, proto kluci taky hodně a často brečí znám to, po 3 měsících byl klid, ale do té doby děs, takže pokud je to kvůli bříšku je nejlepší mít doma koupací kyblík Tummy Tub a při každém jeho záchvatu ho tam ponořit a vodičku tak 37-38st., aby se mu hezky prohřálo bříško a cvičit s nožičkama a pokládat hodně na bříško- pokud nemáš Nanny tak přitom hlídat - kvůli syndromu náhlého úmrtí:-(
Jízda v kočárku je OK, ale bacha dětičky jsou malý opičáčci a brzy si na vše zvyknou tak ať potom nemusíš pořád lítat venku:-)
Jinak náš tišící prostředek byl balon- skákání, malej byl na to zvyklej z bříška, ale jakmile jsem začala klubíčkovat tak bylo po problému a vše bylo OK, ono je to dobré jak na bříško tak i na odříhnutí- v této poloze se můžou nechat i odříhávat.-)
Tak snad jsem trošku poradila, kdyžtak mi písni SZ:-)
Pa Hana a LUkajda 9 měsíců

Tady je trošku vidět to držení v klubíčku, jinou fotku rychle nemůžu dohledat, ale jde o to, že hlavička by měla být více směrem k jamce, ale čím je dítě větší tím si může dát hlavičku tak jak je mu to nejvíc pohodlné:-)

http://img.mimibazar.cz/…ka221541.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
14.7.06 10:43

Ahojky Evewolf,

tak nám na utišování pláče zabíralo zavinování nebo se Berča uklidnila u spuštěné digestoře v kuchyni. Takhle malé miminko velmi ocení něco, co mu bude ještě připomínat dělohu - takže určo pevné zavinutí, houpání, taky zabírá do ucha velmi silné pšššš. Mně se osvědčily metody tišení pláče dle knížky Nejšťastnější miminko na světě od Dr. Karpa.
 Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jaa
1150
14.7.06 10:48

Ahojky Evewolf,
gratulujeme k miminku:O)
U nás 100% zabíralo houpání na míči ve vaku. Nosili jsme tam Sáru od příchodu z porodnice, dítka tam sice vypadají „ztraceně“, ale když jsou tam správně vložená, nic se jim nemůže stát a Sára vak milovala, vždycky ji to uklidnilo.
Pa, Jaa a Sára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3025
14.7.06 11:03

Evewolf, zkus malíček. Náš Adámek dudu taky nechtěl, zato můj malíček zbožňoval. Buď jsem ho držela v náručí anebo večer když byl čas spinkat jsem ho položila do postýlky a holt čtvrt hoďky stála u postýlky s malíčkem v jeho papule a když usnul, tak jsem ho vyndala. Časem se naučil dudat dudu a je klid. I když zrovna teď ne, sakryš, už se snažím podruhé uspat a nejde to a nejde, hračky nad postýlkou se už zase hejbou… Asi bříško…
U nás teda balon fungoval skvěle, ale to jsem pak trávila hodiny na baloně, děs, takže už tak 2 týdny balon vůbec nepoužívám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
14.7.06 12:13

HOlky díky moc, všechno vyzkouším.

Knížku Nejštěstnější miminko v okolí mám. Pokusila jsem se podle ní jednou zavinout, ale asi nejsem dost důrazná a tak měl za chvíli ručky venku - nejraději spí s ručičkama přes obličej …
Ale ještě nemám knihu podrobně prostudovanou (přišla včera) a až mi s tím pomůže manžel tak to třeba půjde lépe.

Klubíčko znám v té podobě v jaké je v knize Něžná náruč rodičů. Mám ten problém, že kdykoliv vezmu malého do náruče já, začně se natahovat po prsu a kroutí se jak žížala. Zatímco u manžela je v klidu. Je holt velmi chytrý, ví od koho to teče :twisted:

S babyvakem to budu muset nacvičit. Fakt mi přišlo že se tam snad udusí 8O ale taky jsme to zatím nezkoušeli moc podrobně. Jizva se mi ještě hojí a na nějaká velká tělocvičení to holt není :?

Digestoř je fajn, nám zabírá vysavač, jak jsme náhodou zjistili včera, jenže vysvětluj sousedům proč ve dvě ráno luxuješ :roll: :lol: :lol: i když až budu maximálně zoufalá, tak se na sousedy prostě vyprdnu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4097
14.7.06 12:15

Evewolf, u me jednoznacne zabiral satek a noseni v ruce nebo polozeni brichem na moje bricho a tak jsme spolecne spaly. Ze zacatku jsem toho doma moc neudelala, protoze Helenka byla na me skoro 24 hodin, ale ona nebrecela a ja si docela odpocinula.

Bara a Helenka 7m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
14.7.06 12:53

Ahojka, taky připojím chválu na babyvak, sice jsem vždycky byla na nervy, že je tam Matýsek poskládaný do nějaké krkolomné polohy, nicméně pokaždé hned usnul a chrněl tam celou dobu, co jsem ho nosila. Tak jsem s vakem žehlila, vařila atd:-)
Ještě nám zabírala jedna finta, ale tu dělal pouze manža, jelikož má ruce jak lopaty. Vzal si malého do dlaní, do jedné hlavičku a druhou dlaň pod prdelku a tou rukou pod prdelkou vrtěl a šejkroval zleva doprava, takže z mého pohledu vypadal Mates jako ležící břišní tanečník-nevím, jak to líp popsat, nicméně z toho byl pokaždé tak vykulený a zaujatý, že zapomněl řvát:-))
Já na to měla příliš malé ruce, ale u táty byl spokojený:-)
No a klubíčko taky velice pomáhalo.
A pak prostě vydržet a ono to jednou přejde:-) A občas potřebuje i náš jedenáctikilový buřtík pochovat, to už je pěkná posilka:-))

Jazzi a Matýsek skoro 15m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
14.7.06 13:05

Evewolf - u nás téměř vždy zabere nošení v šátku, ale začali jsme nosit až tak ve třech týdnech. Nosím ji v úvazu kříž, v kolíbce se jí nelíbilo. Mám ji v tom třeba i celý den. Sice moc toho v bytě neudělám, ale zato můžu sedět celý den u počítače, takže pracuju… Aspoň z toho pracovního procesu nevypadnu :D Už mě ale začly bolet záda, ale manžel naštěstí přišel na to, že když malou položíme na bříško, tak usne. Ona totiž jinak usne jenom když se nosí, ale v okamžiku, kdy ji položíme na záda, tak je vzhůru. Když jsme ji ale dali na bříško, usla hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
906
14.7.06 14:16

ahoj eve, gratuluju k miminku. :-)
u nas hodne zabiralo ho pevne zavinout. staci velka plena, aby se moc nepotilo. ruce k telu a omotat ho, aby nemelo moc prostoru a citilo se jako v brisku. vim - zni jak za dob matky terezy: hlavne to dite pevne uvazujte, aby rostlo rovne :lol: . Ale mam to z novodobe moudre knihy a nam to moc pomohlo.Mno a samo nosit aby mimi slyselo srdicko :?
Ten uvaz se dela tak, ze si das satek na koso, hlavu miminka k hornimu cipu, bocni cip das pres mimi a zasunes pod nozicku, a druhy prehodis a das jen tak pod telicko. Nevim jestli rozumis :oops: Zkus.
preju at mate brzo veselo. a ono brzo bude, neboj se nic :wink:

mandragora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
14.7.06 14:31

přiložení k prsu:) :roll:
proto jsme kojili nonstop…
kočárek nezabíral tak do 5 měsíců…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
14.7.06 16:10

zavinovacka, satek, balon
kocarek dotedka nefunguje jako uklidnovadlo
jo, a jeste rockova music nam pomaha - posloucham to furt, mala si to asi pamatuje z briska :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí