Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj zkušené maminky, chci Vás požádat o radu. Dcerka od narození trpí na vysušenou pokožku, vždy to byly hlavně nožičky a oblast dupky, ale teď se jí to rozlezlo na konečky prstíků, vysuší se jí to, ať dělám co dělám a nakonec praskne. Za ty dva roky jsme zkusili modrou indulony, lipobase krémy, excipialy apod. Konopnou mast jsem taky zkoušela, teď propolisovou a nic. Doktorka mi vždycky napíše ty kortikoidy pro děti, nějaké ty lehké, ale nechce se mi to furt do malé cpát. Snažím se to promazávat aby se to nezhoršovalo, ale nedaří se nedaří. Dneska jsem tady náhodou narazila na nějakou diskuzi, ve které jedna maminka pěla odu na téma bambucké máslo, dokonce pro novorozence, čekáme miminko v únoru tak bych byla vděčná, malá měla na Johnsna alergii jak běs. Ovšem na internetu jsem našla tolik bambuckých másel, že mi jde z toho hlava kolem, tak bych chtěla radu a tipy, které jsou dobré nebo jestli mi doporučíte na tu vysušenou kůži i něco jiného. Moc všem děkuji za rady a tipy.
Já používám bambucké na novoše. krásně se roztírá,narozdíl od olejů neteče. první jsem koupila od saloos. tedpoužžívám bambucké z hromadné objednávky na babycafe, ceny jsou daleko příznivější.
ale na vyslověně vysušená ložiska jsem musea dát Excipial, zabral líp, ted už zase po zlepšení jedu jen bambucké smíchané s mandovým olejem
Taky mám BM nerafinované, smíchané s mandlovým nebo jojobovým olejem. Ale na suchou pokožku netrpíme. Stačí ti ale obyčejné od Saloos si myslím, aspoň na zkoušku.
Používám tohle téměř na vše a naprostá spokojenost ![]()
http://www.saloos.cz/bio-karite
Ahoj,
můj syn je atopik. Když měl cca 4-5 měsíců, měl strašnou kůži-úplně suchou loupající se jako had. Nic mu nepomohlo tak jako modrá indulona. Zpočátku jsem ho mazala i několikrát denně, pak každý den a teď už jen 2× týdně (ale už je školák). Vyzkoušeli jsme vše možné, zůstal nám Excipial U Lipolotio po koupání a modrá indulona podle potřeby.
Masti s kortikoidy někdy používám taky, synovi jsem je nikdy neodpírala. Sama trpím na lupénku, takže dobře vím, jaké to je, když člověka svědí kůže tak, že si ji musí rozškrábat do krve. Sama jsem se od dětství mazala mastmi s kortikoidy, dokonce celý život na stejných místech a kůži zničenou nemám.
Míša