Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj maminky,
před pár dny jsem koupila na zkoušku bambusové plenky Kikko 70×70, dala jsem je malému a po 2hodinách byla plenka úplně stejně mokrá a pročůraná, jako klasická čtvercovka (mám Kikko Lux), tak nevím kde je ta úžasná savost
Zlepší se to třeba po víc vypráních? Před použitím jsem jí vyprala jednou na 60, nežehlila. Chtěla jsem jich dokoupit víc, ale teď nějak nevím,jestli má smysl do toho investovat (klasických čtverců mám dost, takže plenkovou nouzí rozhodně netrpím) ![]()
Bambuso oprat tak desetkrát, pak teprve začne pořádně sát
Někdy i po více vypráních.
Já mám bohužel z bambusek obdelníčky zhruba 30×60cm
Ale sajou fest, to jo
Ale srážejí se pekelně, já je kupovala v době, kdy se ještě normálně mohli prát na 60 a sušit v sušičce, pak myslím návod na údržbu změnili.
Já mám bambusky jen 3 a používám je spíše na kočárek a tak, prostě jako parádní pleny… nicméně mi přijde, že za 2 hodiny proteče jakákoliv čtvercovka… po 3 hodinách mám durch i kalhotkové anavy.
No jasně že je to tím že jsi ji prala jen jednou
..Já bambusky Kikko používala na novorozenecký sklad bez vkládačky - sajou úžasně a skvělé jsou i jako osuška pro mimino - od té doby co jsem je měla jsem jako osušku bavlněnou plínu použila minimálně, jen když byly všechny bambusky v prádle - jsou úžasně savé, jen je potřeba je vícekrát oprat - max. savosti dosáhnou jak píše Gladys po 10ti vypráních
..No a že by bambusovka čtvercovka sála stejně jako bavlněná?? Tak to tedy ani omylem - savostí je na tom o hooodně víc teda ![]()
Tak to me taky zajima, plenkovou vybavu mam jinak kompletni, ale premejslela jsem, ze na par novoskladu poridim bambusky, normalni bavlneny me teda nenadchly.
@suik píše:
Tak to me taky zajima, plenkovou vybavu mam jinak kompletni, ale premejslela jsem, ze na par novoskladu poridim bambusky, normalni bavlneny me teda nenadchly.
Jsou úžasné - za mě tedy na jedničku s hvězdičkou - jediné mínus je to, že když je budeš prát na 60st, tak fakt změní tvar
…A dokonce mám i zkušenost tu, že třeba žluté se mi srazily víc, než jiné barvy
![]()
@suik píše:
Tak já si teda poskládám novosklady maximálně na panenku
Srážej se hodně a srážej se i jen při praní v pračce a sušení na sušáku. Na novosklad bych řekla nějakou mušelínku a do toho bambusovou vkládačku (já nedám dopustit na ty krátké od Babyidea)
@Gladys píše:
Tak já si teda poskládám novosklady maximálně na panenkuSrážej se hodně a srážej se i jen při praní v pračce a sušení na sušáku. Na novosklad bych řekla nějakou mušelínku a do toho bambusovou vkládačku (já nedám dopustit na ty krátké od Babyidea)
No to je asi o tom jak má kdo velké dítě no…Malá měla v 6ti měsících 5,5kilo, takže tam byl ten novosklad bez problémů
…Mušelínka je zase hodně tenká a je to 80×80cm, což už mě nebavilo různě přehýbat, motat atd..
@zelazuzu píše:
No to je asi o tom jak má kdo velké dítě no…Malá měla v 6ti měsících 5,5kilo, takže tam byl ten novosklad bez problémů…Mušelínka je zase hodně tenká a je to 80×80cm, což už mě nebavilo různě přehýbat, motat atd..
ne s mýma vysráženýma 30×60 ![]()
Jinak mušelínky vyrábí například i tesco a mají 70×70, jsou tenoučké, to je jasné, ale když se přicpou právě hodně savou vkládačkou, tak nedělají velký zadeček, líp se dotahují kolem nožiček a na to malinký miminko zkrátka líp sednou
Hm, tak to se na to asi vybodnu. Tak to asi spis jeste dokoupim anavy vicevrstevne bambusove. Na ty zacatky mi to snad staci, kdyztak vytahnu normalni bavlnu, tam jsem stejne pak davala bambusovou vkladacku.
Já jsem anavy vícevrstvou měla jednu, nějak jsme si nesedli, mě ta plína přišla hrozně těžká
A na miminku mi přišla taky objemná.
@suik píše:
jestli umíš poskládat novosklad z obdélníku (cca 45×30cm)… ![]()
zakladatelko - po 2 hodinách by mi rostekly i 2 Kikko bambusky. Já tedy rozdíl v savosti vidím . klasické čč používám přes den. Kikka na noc, to čurá větší dávky, tak to klasický čč nepobere, Kikko jo. Ale řebaluji o každém čurání ve dne v noci, více čurání nepobere žádný čč.
@Gladys píše:
Já jsem anavy vícevrstvou měla jednu, nějak jsme si nesedli, mě ta plína přišla hrozně těžkáA na miminku mi přišla taky objemná.
jo? me se teda libily moc, jako neco mezi kalhotkama a ctvercem, hlavne se to nemuselo zehlit (jsem typ co to zehlit proste musel), az ted co pouzivam ctverce jen jidlo, tak je nezehlim.
nutkání žehlit plíny jsem měla asi 4× v životě. Naposled vícevrstvé kikko, ony lezou ze sušičky taková varhánkové. Všechny jsem je vyžehlila a pak jsem zjistia, že jsou vyžehlené moc dlouhé ![]()