Osvědčené tipy, jak být bez plenek

20189
12.3.12 21:58

Osvědčené tipy jak být bez plenek

Prosím prosím maminky, potřebuji poradit osvědčené tipy na odbourání plenek. Já vím, že se to tu řeší stále, ale chtěla bych jen bezva tipy :palec: Je to naše první mimi, tak zkušenosti žádné nemám ;) Malý je vysazován na nočník od 14. měsíců, to byl šikulka a dával pak i vědět, že se mu chce, nočník i nosil. Jenže pak měl zdravotní problémky, tak jsme nočník na tu dobu odložili. Jakmile pak byl fit, tak už nám to tak nejde :nevim: Má 18 měsíců, když to vychytám, tak nemá problém se i vykakat, ale už nenosí nočník ani to neoznamuje a někdy se i rozčiluje, že jdeme dělat EE :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s DharmaGaia Bez plenky?

Přidejte zkušenost s DharmaGaia Bez pl...
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1089
12.3.12 22:02

Osvědčený tip, vydržet a zkoušet dál, ono se to zlomí. Jsme na tom stejně a to je starší. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nová zde
12.3.12 22:04

Osvědčená rada : půl roku počkej :lol:
Jinak u nás se osvědčilo proste slipy a teplacky a nechat ho,tyden delal louzicky a po tydnu vse chapal a byl klid…ovsem ale az po 2.roce,driv ani nahodou,držim palce :mavam:
A za odměnu kdyz se to povedlo do wc dostal jednu lentilku a velký potlesk :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
1012
12.3.12 22:17

Jak píšete když to vychytám,ne on,ale vy a to je ten rozdíl. Zkuste měsíc počkat a zkusit znovu. Hodně kamarádek vyčkalo a kolem druhého roku byly děti bez plín ze dne na den. Prostě pochopily co se po nich chce.Já vysazuji co hodinu a zatím úspěšně pokud chce vyčůrá se hned když ne řekne že ne a už si i říká sám,chce to jen čas a neposlouchat babi a tchýně:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
12.3.12 22:38

Nelámej to přes koleno, já jsem synovi nočník málem znechutila, jak jsem ho horlivě vysazovala :roll:
Když nechtěl, vrátili jsme se k plínám a ať si v tom hoví. Rychle začal zase spolupracovat a i když si v té době neříkal, tak nedělal fóry, když jsem ho posadila.
Nicméně odkládání třeba na půl roku je zbytečné, stačí počkat pár dnů a pak zkusit znovu.A plně to můžete rozjet až se oteplí, s holou prdelkou spousta dětí sama dojde na nočník a nepočurá se, když mají slipy/kalhotky, tak to vnímají, jakoby byla plínka a spíš se počurají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
12.3.12 22:49

Moc vám děkuji za rady ;) Asi to na chvíli odložíme. Když se rozčiluje tak ho nenutím právě i proto, abych mu to neznechutila. Takže je lepší, aby byl úplně s holou dupkou? Já mu právě koupila slipky, že to pak zkusíme s něma jakmile se oteplí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
12.3.12 23:03

Se starším zaručené rady nefungovaly. prostě jednoho krásného dne dospěl k rozhodnutí … že plínu nechce. Od té doby šlus. Najednou a náhle. Bylo mu dva a půl. Čekám, kdy to napadne toho mladšího, páč nončík a záchod jsou sice kámoši, ale až „poté“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
13.3.12 07:00

Zaručený trik bych taky ráda znala!!
Bohužel asi neexistuje :nevim: . Naše dítě se vyčůrá do nočníku i záchodu, ale jen pokud si vzpomenu a vysadím já. Čůrání je mu ukradené úplně, kakání mi přijde oznámit, když je v plíně.
Už se taky těším, až bude bez plínky, nicméně jsem teď limitovaná pokročilým těhotentvím a nemám psychické ani fyzické síly na cokoli… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
13.3.12 08:14

Taky si pockam na rady, zatim jsem rozhodnuta v lete proste sebrat a nevratit, jinak snad bude na plinkach az do skoly :nevim:
Nasi Zuzi je 2 a 3 mesice a proste se do nocniku jeste nikdy nevycurala, ani do wc, desne se boji. Vi to predem, dokaze i ohlasit, posedi na nocniku, nic neudela, a tesne pred curanim nebo kakanim chytne hysterak a musim vratit plinku. Jinak breci a bojim se, ze ji zpusobim blok :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
13.3.12 11:02

Mně se osvědčilo na dítě netlačit a nechat to na něm. Nočník byl schovaný, ale malý věděl, kde je, často jsem se ho ptala, ale zdůrazňovala mu, že když nechce na nočník, nemusí, že to vůbec nevadí. Jednoho dne (22 měsíců mu bylo), přišel, že chce sundat plínu, vytáhl nočník a bylo to. Žádné trestání, žádné uplácení a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
13.3.12 13:05

To bych si ani nedovolila ho nějak trestat za to, že nechce dělat EE :) Mě jen zarazilo, že to tak pěkně dával vědět a jako by to i zadržoval, měl suchou plínu třeba i půl dne a vše bylo v nočníčku a po skoro dvou měsících, kdy jsme ho nenutili kvůli zdrav. problémům se to úplně otočilo…nočník má své místečko a prcek ví, kde je, tak to zkusím prostě nechat tak a uvidíme :D U nás platí, že když se mu něco povede tak máme z toho všichni radost, chválíme a tleskáme :potlesk: :D Malý už si tleská i sám, když se mu něco povede a koukne na nás, zda to tak opravdu je :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
13.3.12 14:10

:-), naše si taky tleská a pak svůj výtvor ukazuje tygrovi :lol:
Motivovala jsem jí piškotkama asi od roku a teď v roce a půl si v 90% případů řekne sama, samozřejmě se občas stane nehoda, ale beru to tak že je ještě malá a že se to časem zlepší:)

Veryska81 píše:
To bych si ani nedovolila ho nějak trestat za to, že nechce dělat EE :) Mě jen zarazilo, že to tak pěkně dával vědět a jako by to i zadržoval, měl suchou plínu třeba i půl dne a vše bylo v nočníčku a po skoro dvou měsících, kdy jsme ho nenutili kvůli zdrav. problémům se to úplně otočilo…nočník má své místečko a prcek ví, kde je, tak to zkusím prostě nechat tak a uvidíme :D U nás platí, že když se mu něco povede tak máme z toho všichni radost, chválíme a tleskáme :potlesk: :D Malý už si tleská i sám, když se mu něco povede a koukne na nás, zda to tak opravdu je :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
13.3.12 15:51

Tak dnes byl malý v jesličkách a ani tam se to tetám nedařilo, že prý prostě nechtěl na EE :nevim: Taky říkali, že se to poddá, že tomu máme dát čas, že to okouká i od dětí :palec: No ale důležitější je, že se mu tam zatím líbilo a nechtěl domů ;) Dokonce už tam má frajerku Lucinku, s kterou se pusinkovali :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí