Bandáž žaludku

77
7.2.10 22:25

Bandáž žaludku

Ahojky holky :mavam: ,
máte některá zkušenosti s bandáží žaludku? Jaké vyšetření jste před bandáží absolvovaly, jak proběhla bandáž a hlavně-pomohla vám? Za jak dlouho jste šly od první konzultace na bandáž? Zhubly jste nějaká kila dolů:?: :?: :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7.2.10 22:34

ahoj já osobně nemám zkušenost ale teta byla a shodila za rok 36kg a je jí kompletně líp…Jinak šla asi za tři měsíce co o tom začala mluvit. Víc nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
8.2.10 07:08

Spolužačka ze zdrávky má provedenou bandáž žaludku-zhubla docela dost,ale co jsem jí po delší době potkala,tak je opět „pěkně kulaťoučká“.A bývalá naše třídní má dospělé holky a obě si tento výkon nechaly provést-a oběma se podařilo žaludek opět roztáhnout.Určitě to své opodstatnění má,ale je důležitá disciplína,protože žaludek je sval a dá se zase opět roztáhnout na původní velikost.Takže pokud máš silnou vůli a problém je v tom,že žaludek je vytáhlý a je pořád hlad,tak do toho běž.Ale pokud o sobě víš,že se nedokážeš v jídle urdžet,že víceméně jsou to chutě,co nutí k dalšímu jídlu,tak je tento výkon zbytečný.Potom by bylo efektivnější hubnutí pod vedením dietologa,ve skupině,kde byste se vzájemně podporovali psychicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
8.2.10 07:13

ahoj, když jsem byla na odběru krve,tak jsem četla diabetologický časopis a dočetla jsem se, že bandáž žaludku hradí pojišťovna až od určitého BMI - myslím nad 35? tak jen jestli by jsi tam spadala. Paní, o které tam psali vydržela, je o hodně štíhlejší než před, ale nesmí si ten žaludek zase roztahovat, prostě určité oemzení tam bude doživotně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
8.2.10 09:27

Je to od BMI 40 a při větších zdravotních potížích od BMI 35

xxmxx - jestli chceš tak se podívej na tento klub , je tam i diskuzní forum :wink:
Vidím, že se snažíte o miminko - nevím jestli se to dá dělat i před těhu nebo ti doporučí aby jsi tu operaci „odložila“ až budeš mít mimčo, to fakt nevím, ale určitě se najde někdo kdo ti v tom klubu poradí!
Přeji hodně štěstíčka ve snažení i v hubnutí :hug:
Taky o bandáži uvažuju :wink:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.10 09:44

Zrovna dnes si jedu snad už pro termín právě na bandáž žaludku :dance: Na konci roku už neměla nemocnice peníze, takže jsem musela počkat. A ptáš se na vyšetření, takže: bandáž mi navrhnul internista/diabetolog po půl roce snažení zhubnout pod jejich dozorem + 2× hospitalizace, kde nasadí dietu „osmistovku“, aby viděli, jak člověk zvládá malé porce a jak se vyrovná s tím, že prostě víc jíst nemůže + nějaká vyšetření jako krev, moč atd. Pak mi dr. už přímo z poradny pro bandáž vysvětlil co a jak, dostala jsem brožuru na přečtení, napsal žádanky na gastroskopii, rentgen žaludku a psychologické vyšetření. Všechno jsem si oběhala a dopadlo dobře, no a dnes hurá pro termín :palec:

• Citovat
  • Upravit
9265
8.2.10 11:59

Já s tím osobní zkušenost nemám, s váhou jsem naštěstí nikdy neměla problém… Ale mám kamaráda, který to absolvoval. Nevím podrobnosti, ale co je důležité - opravdu zhubnul (a hodně). On se dřív doslova přežrával. A když mu žaludek zabandážovali, tak jedl jak vrabec, prostě neměl hlad. A na váze se to hned projevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
13.7.10 19:25

Neschopenka

Dobré odpoledne!Zítra mám předoperační vyšetření na bandáž žaludku a tak se chci zeptat jak dlouho jste čekali na samotný zákrok a taky jestli vám napsali neschopenku.Díky 8-o 8-o 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
13.7.10 19:30

Moje známá byla na bandáži před několika lety. Zhubla hrozně moc kil. Jenže pak to začla flákat. Jedla stále malé porce jídla, ale dojídala se šlehanými žloutky s cukrem. Takže většinu kil opět nabrala. Je to vše o disciplíně. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
evitanov
12.9.10 13:19

Ahoj sice jsi tady uz moc dlouho nebyla ale ja jsem spsolvovala operaci bandaz zaludku. Jsem po oeraci 18 mesicu a ubytek vahy je 26kg. jetli by te neco zajimalo rada ti odpovim Eva

• Citovat
  • Upravit
1
27.1.11 11:29

Reagujem na tvoj dotaz, nakoľko ja som pred 3 a pol mesiacmi podstúpila túto operáciu. Doterajší výsledok je úbytok 24 kg. O operácií som začala rozmýšľať v júli a v októbri ma operovali. Pred operáciou som podstúpila vyšetrenie na týchto ambulanciách: psychológia, interné, diabetologické, endokrinologické. Operácia prešla hladko,zároveň mi odstránili aj žlčníkový kameň. Počas pobytu v nemocnici som pila len vodu a potom kašovité jedlá. Odvtedy som bola 3 krát na kontrolu, rengénom, či je bandáž v poriadku. 2 krát mi ju ešte pritiahli(injekčou striekačkou do nej vstriekli nejakú tekutinu). Teraz sa neprejedám, lebo sa to ani nedá. Jem často, ale veľmi malé dávky (max. 150mg.)Dá sa to vydržať. Ja som sa rozhodla pre tento zákrok kvoli zdravotným problénom (kolená, chrbtica) a ľutujem, že som sa na to neodhodlala skôr. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rena19721
25.2.11 20:11

bandáž

S kým sa dá porozprávať o bandážimžalúdka :?: ? Kto ju prekonal? :?:

• Citovat
  • Upravit
rena19721
25.2.11 20:16

Ahoj! Písala si o bandáži, rada by som si s tebou vymenila skúsenosti i pocity po operácii. Ja som po operácii 3 dni a rada by som hlavne o stravovaní poptrebovala poradiť a možno/isto/ aj povzbudiť. Ak máš čas a chuť, tak sa ozvi. :-?

• Citovat
  • Upravit
marra
9.8.11 22:13

aHOJ CHTELA jsem se zeptat,co udelat proto abych mmohla podstoupit bandaz zaludku ,kde zacit?u obvodniho lekare?mam 121kg a 173cm,dekuj za odpovedi :-D

• Citovat
  • Upravit
578
10.8.11 00:26

Ahoj,mě bandáž doporučil diabetolog a praktická lékařka mi to rozmluvila tak sem nakonec nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí