Strach z těhotenství?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
x
2.2.10 10:14

Strach z těhu?

Poradíte, kdo má podobnou zkušenost? Bojím se všeho, co se týká mého těla, tzn. v případě těhotenství se nebojím bolesti při porodu, ale těhotenských pohybů. Jsem asi opravdu blázen, protože na jedné straně vím, že je těhotenství požehnáním a pohyby plodu jsou jedním z důkazů, že je mimi v pořádku, na straně druhé mám neuvěřitelný, úzkostný strach ze všeho, co se bude v mém těle odehrávat, včetně pohybů. Čím víc na to myslím, tím je to horší…Prosím, jestli máte někdo podobnou zkušenost a zná léčbu nebo cestu k odstranění, poraďte mi. Hlavně mě neodsuzujte :cry:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
2.2.10 10:31

Ahoj, než jsem cítila pohyby, tak jsem si říkala, ježiš to bude děsný, jako mít v těle nějakého Vetřelce, takovou ponravu, co se tam bude vrtat, no neměla jsem z toho nějaké panické pocity, ale příjemná mi ta představa nebyla.

A pak mě Mates poprvé okopal a rázem bylo po nepříjemné představě a já byla nadšená :-D Nebylo to hnusné, byl to úžasný pocit, teprve v tu chvíli mi opravdu došlo, že jsem těhotná, že tam někdo uvnitř je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
2.2.10 11:55

Já jsem si vždycky myslela, že těhotenství bude takový zvláštní stav…a pak mi při něm přišlo všechno takový normální - velké břicho, pohyby. Jako si teď neumím představit, jaké to bylo být těhotná, tak tehdy jsem si neuměla představit být netěhotná. Bylo to prostě naprosto normální, přirozený stav mého těla. Snad je to srozumitelné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
x
2.2.10 12:02

budu se muset začít asi věnovat nějakému koníčku, abych na takové strachy zapoměla… ale třeba fakt jak budu těhotná, bude všechno jinak … ale co když ne? 8-o

• Citovat
  • Upravit
24798
2.2.10 12:22

A snažíš se otěhotnět? Nebo v nejbližší době plánujete miminko? Jestli ne, tak bych se snažila takové myšlenky vytěsnit, je zbytečné se tím stresovat, když to není nějak aktuální…
Myslím si, že potom starost o miminko bude „silnější“ než strach z pohybů, i když třeba to nebudeš vnímat jako příjemné (a ono není příjemné, když ti „něco“ furt šťouchá do močáku!), těch 5 měsíců s pohyby v bříšku vydržíš…
Holky, co se třeba bojí porodu a bolesti, to „přetrpěly“, to miminko jim za to stálo.

Já jsem měla strašnou hrůzu z toho, že nebudu moct porodit normálně a bude císař. A pořád je mi z představy jakékoli operace až fyzicky nevolno. Věděla jsem, že možná tím císařem rodit budu, nikdo nemohl zaručit vaginální porod - a stejně jsem otěhotněla a „riskla“ to. Nakonec teda císař nebyl, uch=).
Těm pohybům se ale nevyhneš…
Pokud by to bylo nějak hodně ochromující, ten strach, asi bych zašla k psychologovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
x
2.2.10 12:32

Pipet: snažím se otěhotnět, je mi celkem i dost let (nebo spíše dnes normální věk), a máme problémy s otěhotněním, nemůžeme otěhotnět. A to jsem takové problémy neřešila před rokem … jsem se na miminko těšila strašně moc :srdce: a teď od podzimu se toho nemůžu zbavit :-?

• Citovat
  • Upravit
14046
2.2.10 12:39

hele ja se bala kojeni, pripadalo mi to nechutny a ono neni :lol: fakt budes mrkat ale my jsme na to staveny :dance:
zvladnem to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2466
2.2.10 13:13

Ahoj.
To je tím, že už na mimi nějakou dobu čekáte a ty jsi se v tom začala nimrat.. :-P
Když otěhotníš, stejně o miminku tak prvních pět měsíců nevíš (pokud teda nebl. jako amina :)
No a jak se nakupují všechny ty věci atp. začíná tvá láska a těšení, najednou cítíš první šťouchnutí a budeš moooc šťastná, budeš si s mimi povídat, a takové myšlenky budou pryč…každá máme strach :nevim:
Ale pak se ti to bude líbit a vlastně už nebudeš mít tolik možností, jen se mooc těšit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
x
2.2.10 13:16

Anetta: úplně si myslím, že jsi to vystihla :-? začala jsem se v tom mimrat …
No ale zahřálo mě to trošku u srdíčka, že se pak budu těšit … ale jak odehnat tyto hnusné pocity a myšlenky? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2466
2.2.10 13:26

Moc myslíš do předu :-D , až si uděláš první testík a budou tam // počkej jak povyskočíš! :mrgreen: mysli na to hezké ..na nákupy a to šťouchání je prima, až se ti bude břicho vlnit je to prostě náádhera!!! :mrgreen:
Netrap se, projdi si nějaké obchody s dětskejma věcma, jen tak pro motivaci :wink: a večer si udělej s partnerem hezkou chvíli.. (zvláštní já moc neřešila to potom, já spíš to abych otěhotněla a pak už to bude zase jiná věc :lol: ale ani pak mě nic netrápilo…Bude to prima…A to miminko, bude človíček kterýho budeš nejvíc na světě milovat!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
2.2.10 16:31

Já bych neřekla, že nemyšlení na něco, co vnímáš jako problém, je řešení. Spíš bych řekla, že je potřeba si přečíst hodně pozitivních příspěvků od maminek, které si tímto prošli.

Nechceš se přidat do nějaké skupiny snažilek? Budeš mít s kým toto rozebírat a spoustu jiných věcí, on to člověk často nemůže ventilovat tak, jak by si přál, protože by své fyzické okolí umořil, na to jsou nejlepší virtuální kamarádky, které procházejí tím samým :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.2.10 17:47

Já jsem to asi napsala moc negativisticky, to hopsání po močáku :mrgreen: Nejdřív uvidíš, jak sebou prcek mele na ultrazvuku - dělá úplná salta a není to cítit… Takže se hýbe, i když to necítíš. Jen potom vyroste a většinou se o slovo hlásí postupně, nejdřív jenom takové pohlazení, zašimrání - a bylo to fakt ono? Tak čekáš, jestli ucítíš to samé, hlídáš, a najednou JO! Pohladí tě zevnitř, je to krásné=) A pak postupně to jde cítit víc a častěji. Když náhodou ne, tak jsem hned stresovala a šťouchala se do břicha, jen ať ucítím nějakou vlnku, že je malá v pohodě…

Když už byla veliká, měla stabilní polohu hlavou dolů, tak se i dalo poznat, kde má nožku a ruku, mohla jsem ji pohladit „po ruce“… Je to fakt něco zvláštního. Nebo když chodíš, tak miminko ukolébáš a usne a nehýbe se - a když se uvelebíš v klidu, tak se probere a začne se hemžit.

A ještě z jiného soudku - jestli jsi měla někdy zažívací potíž, nebo ani ne potíž, ale občas cítím, jak mi střevem putuje nějaká bublina - pokud zvládneš tohle, pohyby miminka jsou vlastně stejný pocit.
A navíc je to časově ohraničené, nebude to napořád, jenom na pár měsíců.
Nechci tvůj problém nějak zlehčovat, ale fakt si myslím, že to zvládneš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
x
2.2.10 18:18

holky jsem moc ráda, že jste mě podpořili… já do diskuze chodím, ale nechtěla jsem to zveřejňovat nikde, jen tady a jen jako anonymní :oops: . Víte ono mě jednu dobu začalo být špatně i když jsem viděla miminka v kočárku, a těhulky, ale to nějak postupně přešlo. No a teď jsem si nakoupila i pár hadříčků pro mimíska, nějaké časopisy, ale musím na to pomalinku… a třeba to fakt půjde, jak zjistím, že jsu těhulka… budu moc ráda, když se sem někdy ještě kouknete a podpoříte :palec:

• Citovat
  • Upravit
2466
2.2.10 18:29

Jasan, zvládneš to!! Tak jako my. A opravdu, všechny jsme šly nebo jdeme do neznáma. Tak proč ty by jsi to nezládla??Napiš někdy, jak se vám daří :mrgreen:
Držím palečky ať jsi spokojená a brzy jezdíte s kočárkem :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.10 12:37

ahoj holky,
tak jsem tady … plánuji umělé oplodnění, a mám strach jak mi dají toho broučka do mého bříška … mám strach prostě,že se z toho zblázním :think:
Copak mám dělat?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí