Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky.. nejakou dobu si hlidam jidelnicek. Od te doby mi strasne usycha pokozka. Hlavne ruce a nohy. Manzel mi tvrdi ze mi chybi nejake vitaminy. Mazu se po kazdem sprchovani. A i presto ruce a nohy mi uplne praskaji. Prosim poradte co mam delat ![]()
No ono je to taky obdobím, je zima, pokožka nedýchá, je víc vysušená.
Já touhle dobou jsem vysušená jak treska
Mažu a mažu a mažu, nic jiného stejně nezabírá. Tak vydrž do jara ![]()
ja s tim pres zimu mivala tez vzdy problem a tuhle zimu je to horor/ale ted je to u me i tehotenstvim/… ted mam od lekarky krem, ale z domacich zdroju mi pomahal obycejny olej/slunecnicovy, pry i olivovy/…namazat na noc, nejake stare pyzamo/radeji/ a bylo lip…
Kvalitní olivový olej opravdu pěkně hydratuje.
Namažu jím občas i malého i sebe a ani po něm němám takový ten mastný ulepený pocit
Ahoj. Taky mi praská kůže na rukou. Nic mi nepomáhalo, ani olejové zábaly atd. Až jsem někde na netu vyčetla radu, že pomáhá Vazelína s měsíčkem Balea z DMka. Fakt mi zabrala a nemůžu si ji vynachválit!! Dokonce i pěkně voní. Tak to zkus, nevyjde draho - 150ml za asi 40Kč. Aki
Používala jsem ji, když jsem si vzpomněla, cca 2× denně. Namazat vrstvu, pěkně vmasírovat a nechat vstřebat. Netrvá to dlouho. Kdyby jo, tak to za 10-15 minut utři do ubrousku.Teď si ruky mažu jednou za týden a úplně to stačí.
A k tomu jídelníčku - nezapomínej na tuky (kvalitní, rostlinné). Zařaď semínka a ořechy. A.
Anquo piju dost..2,5 az 3l… normalne si to nehlidam ale ted ano..
Moc vam vsem dekuji za rady.. vyzkousim tu vazelinu. Protoze je to opravdu silne ![]()
a asi si taky udelam ten olejovy zabal aspon na ty nohy.Olej pouzivate normalne na vareni?
Ahoj. Olej používám olivový panenský. Ozvi se, jestli ti ta vazelína pomohla, celkem by mě to zajímalo.
Měj se. Aki
Používám bambucké máslo nebo olivový olej, bez něj jsem v zimě jako sušina ![]()
Ahojky tak jsem se konecne dostala do DM.. vazelina opravdu nevoni zle..koupila jsem s mesickem.. a myslim ze je opravdu dobra.. konecne se nelepim ke koberci jako suchy zips
Mazu zatim tak trikrat za den..i ruce…
Jsem ráda, že ti to pomáhá
.
Ještě k nohám - skoč si na pedikúru. Měla jsem v létě podobný problém. Na pedi jsem neměla čas, tak jsem si nohy každou chvilku šmirglovala speciálním brouskem. Ale určitě by bylo lepší odborné ošetření.
Tak ať se daří, Aki.