Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,hrozně se mi mastí vlasy.Tak strašně,že si je musím každý den mýt.A to mě fakt nebaví.
Vyzkoušela jsem všechno možné.Různé šampony,barvení vlasů,melír…Prostě nic nezabírá.Nemáte to některá taky tak?A jestli jo,tak co vám na to zabírá?
Taky mám takové hrozné vlasy, je to otrava, že?
Nesmím používát žádné kondicionéry, prostě nic dalšího na vlasy, žehlit bych si je taky neměla (ale bez žehlení ven nevyjdu, by se mě ještě někdo lekl
).
Nic nezabírá, tak si pořád dokola vlasy myju, mám je docela dost dlouhé a už mě to fakt nebaví.
Ještě zkusím přírodní prostředky, mám pár receptů na šampony, zkusím vyrobit sama doma, pak už na to kašlu a půjdu snad dohola ![]()
mám stejný problém
musim si denně mýt vlasy, jinak vypadam děsně. V těhu to byla paráda, to sem mohla klidně týden nemýt a vypadala sem supr, ale už se to vrací do starejch kolejí ![]()
Mě kadeřnice radila, ředit šampony půl na půl vodou. Nefénovat, a ničit je melírem, barvou… Ale to se mi fakt nechce ![]()
Tak já jsem někde vyčetla a myslím,že to opravdu funguje,že vlasy se mastí právě proto,že je myjeme každý den..Prostě si na mycí proces zvyknou..Je lepší to pár dní vydržet a mýt vlasy tak jednou za 3 dny.Vlasy se postupně přestanou tak mastit.
Opravdu to funguje a mám to vyzkoušeno.Taky jsem si jeden čas myla vlasy každý den a měla jsem pocit,že se stále víc mastí,pak jsem někde vyčetla tuto radu a myla jednou za 3-4 dny.
Jinak používám šampon i kondicioner na normální vlasy.Značky střídám,ale ne často spíš mám 2-3 vyzkoušené a osvědčené.
Jani, tak přesně takhle si vlasy taky myju - 1× / 3-4 dny. Ale je to k ničemu, vlasy mám taky mastné hned na druhý den po umytí.....
. Vlasy nefénuju, kondicionér používám tak 5× do roka, neničím žehličkou, nebarvím a ani nemelíruju. Takže u mně to nefunguje..
.
no to mi povídejte
tohle jsem řešila celý život
se mi vlasyska mastili taky často,jeden den ráno jsem je umyla a druhý den ráno byly už splihlé,pomastěné,jsem se cítila špatně,jako šmudla,dokud jsem je neumyla a pěkně mě to štvalo
užívala jsem Fructis-vlasy jemné,splihlé,bez objemu ![]()
Tak jsem si nechala udělat melír na celou hlavu a ono to pomohlo-ne jen pár proužků,ale fakt hooodně a v pohodě jsem si je myla co 3 den,jenže už mě ten blond přestal bavit a už týden mám zpět hnědou-ale radši mám odrůstající barvu-ta vysuší a naštěstí
dobrý,nemyju taky každý den,ale co 3,tak třeba by to pomohlo ![]()
Držím palce,vím,jaká je to otrava ![]()
jo a zjistila jsem,že když vlasy nefénuju,mám je rychlejc mastné,takže fénuju- mám 3 dny klid. ![]()
a když jsem je měla přírodní bez ničeho-hrůůůza!!!!
![]()
Znám, musím mýt každý den, pomohl melír (mám tříbarevný - přírodní odstíny, vypadá to o dost líp jak kdysi klasický melír) a vlasy fénuju, protože nefénované jsou splihlé a vydrží kratší dobu. S melírem a vyfénovanými vlasy myju obden. No já vím, nic moc, ale stojí to za to. ![]()
Mimochodem snadno poznám, že zas mám klusat ke kadeřnici na melír - mastí se tak, že myju opět každý den. ![]()
že bych teda šla do barvy
odbarvit už nechci, je to děsný jak se lidi koukaj na blondýnky ![]()
Chce to rozumnou kadeřnici, já se se svou znám leta, jsně jsem řekla, že celou hlavu mít obarvenou nechci a že potřebuju, aby nebylo tak šíleně znát, že mám zpoždění s barvením, takže mám melírovanou jen horní půlku hlavy, svoje vlasy mám světle hnědé, v létě lehce do blond horní vrtsvu, takže mi zvolila tři barvy do melíru - nějakou blond (ne tu do běla), oříškovou a tmavší hnědou, protože mi vysvětlila, že se mi po týdnu vymyje na těch mých vlasech a bude vypadat světlejší. A měla pravdu.
taky ty barvy lehce mění podle ročního období, podle stupně vymytí toho kterého odstínu, podle toho, abych nebyla úplně blond (nemám zájem, byla bych šílená bledule v obličeji). Fakt super. A ještě v té době hlídá manžel obě děti a s barvením je to hlídání o dost delší. ![]()
eviah-ten Tvůj melír zní dobře!!!!!!
máš dobrou kadeřnici teda!!
se přiznám,že ten blond melír jsem vydržela jen
4 měsíce,nebavilo mě furt lítat s odrosty
,prostě hnědá je hnědá,jsem to zas já ![]()
Alíku-neboooj,kadeřnice Ti určitě poradí,nepokazíš si tím vlasy,budou mít krásnou lesklou barvu a nebudeš se často mýt
pokud si necháš tu odrůstající-mě totiž nepomohly ty dlouhotrvající a smývatelné,vlasy se mastily stejně ![]()
Kadeřnice mi jednou řekla, že je to tím, že mám těžké vlasy a že potřebují zvednout a nebudou se mastit. Buď vyfoukat v předklonu, hlavně u hlavy a nebo sestříhat, aby se odlehčili. Používat šampon na jemné vlasy, ten malinko vlas zvedne od hlavy. U mě to zabralo. Používám šampon od Welly Lifetex na jemné vlasy.
Já si dřív vlasy umývala taky každý den, jinak jsem nevyšla ven. Začala jsem používat pouze velmi jemné šampony (jen přírodní, dobré jsou od Logony např. Sice jsou často dražší, ale zase spotřeba je menší)a od té doby si je umývám max 2× týdně. Momentálně používám docela levné od Alverde (z DM). Změna samozřejmně nenastane hned, spíš po pár měsících používání, až se pokožka pořádně uklidní. Vyzkoušelo to několik známých a taky jsou spokojení.
tiež mám s vlasmi rovnaký problém - umývam každý druhý deň - pomohol mi tiež taký farebný melír - zrejme ten vlas vysuší-fénujem v predklone.Prvý deň mám vlasy super, druhý deň už volajú po umytí- sú zplihlé a nedajú sa upraviť - viac dní bez umytia by som už nevydržala ![]()
ahoj, tak mě na mastící se vlasy zabralo nemytí si je ![]()
zkrátka i když jsou mastné až hrůza, tak sčesat do culíku, nekoukat se a nechat alespoň 3 dny, pak umýt trošinkou jemného šamponu rozředěného ve vodě a spíš délky, než hlavu jako takovou, vodu jen vlažnou, rozhodně ne horkou a nesnažit se pěnit, jen promnout tím zředěným a spláchnout. a pak zase 3 dny vydržet. Za nějakou dobu, cca 2-3týdny, se pokožka hlavy trochu uklidní a přestane mastit jak divá, protože to je její reakce na každodenní mytí. Je to takový začarovaný koloběh, jakmile často myješ, hodně pěníš šamponem a myješ hodně horkou vodou, tak se to spustí. Mě to pomohlo, a to jsem si jeden čas myla vlasy každý den, ráno umyla a v poledne už byly mastné. Nevím, jestli pomůže vlasy tvednout, mastnota je vzlínavá, takže umí šplhat i do kopečka.
A když už se kůže hlavy trochu umoudří, používej výrobky na suché vlasy, mě se to velmi osvědčilo, jsou nejjemnější.