Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, potřebovala bych poradit, už si nevím rady.Mám velmi suchou pokožku hlavy, vlastně jde o lupy, ale ve větší míře, žádné šampóny proti lupům nezabírají, na hlavě se mi dělají vrstvy suché kůže, na konturách hlavy i na ploše jsou silné vrstvy drolící se kůže, svědí to a někdy si to drápu až do krve, nevíte o nějakém speciálním šampónu, vitamínech nebo domácích maskách?doktorka mě posílá na kožní, ale tam mi stejně nacpou nějaký chemikálie a to já moc nechchi, tak se obracím na vás, jestli s tím nemáte některá zkušenosti???taky na obočí mám velmi suchou kůži a kolem nosu, ale jinde ne, tak nevim,díky Eva
Evulin, taky mě trápila suchá kůže a do toho ještě pupínky, ale neměla jsem to v takový míře jako ty. Měsíc používám jinou kosmetiku a výsledky jdou vážně znát. Bohužel je trochu drahá, ale za to přírodní. Znáš společnost Biologique Recherche?
clovece, to mi prijde na seborheu-nebo jak se to spravne pise, mala to ma od narozeni-zdedila po tatinkovi
, na koznim ti to prohlidnou a poradi jek osetrovat, aby se ti to nezhorsovalo. Da se to udrzovat bez chemie. Zhorsuje se to vzdy na podzim a v zime..
Ahoj Evulin,
já bych to kožní zase tak moc nezatracovala, můj manžel i švagr trpěli na to samé a oba dostali od dr. speciální šampón, který je jen na předpis a pomohlo to. Manžel se nakonec ostříhal na ježka a od té doby ani ten speciální šampón nepotřebuje, ale to u tebe asi neprojde
Když teď má občas suchou kůži, tak používá březovou vodu - za pár kaček seženeš v obchodáku nebo drogerii u šampónů.
Romana
to je určitě seborea…malý jí měl dost a přítel na to taky trpí a u obou zabral xérial capillaire od SVR laboratoires…je to balzám, který se nanáší přímo na kůži, na suché vlasy, nechá se působit a pak se smeje…obsahuje ureu…držím palce.
Ahoj Zuzuz, ne neznám, dá se to někde sehnat a kolik to asi stojí?díky
Ahoj Evulin,
vitej do klubu, me se presne to co popisujes udelala po porodu a nemuzu se toho zbavit. Kozni mi dala nejaky dve masti a nic nepomohlo, akorat jsou v tom kortikoidy, takze jsem je vyhodila z okna a bylo. Musela jsem prestat pouzivat veskerou kosmetiku a jediny co mi moc pomaha je mydlo s pridavkem koziho mleka, to je uzasna vec. Sice to po pouziti uplne oschne a pak se to krasne samo oloupe a je klid. Ze zacatku jsem to delala 2× denne a ted uz jen tak 1× tydne a je to pryc. Nekdy je to horsi, kdyz je zima nebo nevlidno, ale jinak na to mydlo nedam dopustit.
mrkni na www.mydlarnarubens.cz - tam jsem to kupovala ja ![]()
jo a jinak je to pry nejaky druh lupenky. (ja to mam v hlave, teda tam uz dlouho ne, ale v oboci, na nose, na cele a u usi)
snad ti moje rada pomuze aspon trochu ![]()
Manžel na tohle taky trpěl. Strašně. Pomohlo mu moře, což je trošku finančně náročnější
. Zkoušel šampony od mudrů, kopřivovou, březovou a jánevímjakou vodičku, Head&Shoulders… no prostě kdeco a pomohla mu kyslíková kúra od avonu. Dává se po umytí na vlhký vlasy, krásně to voní a neoplachuje se. Sháněla jsem přes kámošky.
Ahoj, ja tohle mela jen na ostruvku ve vlasech a promastovala jsem EXCIPIAL U LIPOLOTIO 1X200ML Emulze. Je vhodna i pro deti, tehotne apod. takze skodlive chemie bych se nebala…
ahojky,tak já teda připojím taky svou zkušenost-spíše manželovu-taky suchá,svědivá,červená kůže,přímo zarudlá na hlavě,spáncích,jsem ho dokopala ke kožnímu
a zjistili mu psoriázu-lupénku.
A já na suchou kůži kolem nosu a vlastně na obličeji si dělávám peeling,pomáhá mi ![]()
Když tak zkus taky lékaře,pokud nic nezabere ![]()
Evulin, ja mám presne taký istý problém. Mám 18 rokov. Vždy mi na to pomáhal Nizoral. Mne sa to vracia ale stále pred letom. A som zúfalá. Dnes teda idem kúpiť Nizoral. Dobrá je ešte lopúchová či brezová voda.
Ahoj mám stejný problém a řeším ho už tři roky. Trošku pomohl šampon z konopí, zkoušela jsem i šampony pro miminka, ale nejvíce mi pomáhají obyčejné březové nebo heřmánkové šampony ( litr seženeš do třiceti korun
) a v žádném případě si nesmím nechávat na vlhkých vlasech ručník. Hřívu je nutné okamžitě vyfoukat a kůži po obvodu kde se ti kůže loupe namazat krémem který se rychle vstřebá. Zapomenout můžu na jakákoliv tužidla, gely apod. Tohle všechno kůži dráždí. K česání používám široký kartáč, který má na koncích dřevěné kuličky, které kůži nerozškrábou. Sama vím jak je to nepříjemné a doufám, že ti některá rada pomůže ![]()
**ahoj, zajímalo by mě, jak ti to dopadlo…
moje malá má taky suchou kůži na hlavičce, vypadá to jako lupy, ale spíš stroupky a já nevim co s tím.. je to suchá kůže, a když jsem to chtěla odloupnout, šla i s vlasky…
![]()
Ahoj a děkuji všem za rady, zatím jsem zkoušela podle mojí kadeřnice dávat alespoň 2× šampón při mytí vlasů a hodně vymívat, ale stejně to neni úplně super, ty suché plošinky jsou tam pořád, možná zkusím něco z rad tady od vás, holky!!!Jinak mojí dceři se to udělalo letos na dovolené ve Španělsku, taky jsem nevěděla, co s tím, tak jsem zašla k doktorce a ona jí napsala nějaký šampón z lékárny, nevím, jak se to jmenuje, ale byla to bílá flaška s modrým víčkem, tak zkuste to, jinak neporadím, Eva