Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny co mají zkušenosti s barevnými čočkami- nedioptrickými. Chci se s vámi poradit. Objednala jsem si misty blue - středně krycí, mám svou barvu zeleno modrou. Ale po nasazení jsem zjistila ze mi čočka nepřekreje celou duhovku. Modrá čočka mi mou duhovku nepřekreje až k zornici, ale kolem zornice mám normální svou barvu. Jaké čočky si mám objednat aby to překrylo barvu až k mé zornici? Když jsem měla středně krycí tak si mám objednat krycí?
Nikdy ti barevná čočka nepřekryje celou duhovku, pak bys špatně viděla, musí v té čočce být vůle pro zvětšení/zmenšení zornice.
Já si myslím, že ten pruh tam máš jenom při pozorování z určitě vzdálenosti. Při „jiném pohledu“ může být ta plocha celá vyplněná čočkou, záleží jak zrovna ostříš…
@MSM20 píše:
Zdravím všechny co mají zkušenosti s barevnými čočkami- nedioptrickými. Chci se s vámi poradit. Objednala jsem si misty blue - středně krycí, mám svou barvu zeleno modrou. Ale po nasazení jsem zjistila ze mi čočka nepřekreje celou duhovku. Modrá čočka mi mou duhovku nepřekreje až k zornici, ale kolem zornice mám normální svou barvu. Jaké čočky si mám objednat aby to překrylo barvu až k mé zornici? Když jsem měla středně krycí tak si mám objednat krycí?
To ti nepřekryjí žádné takto, musíš tam mít vůli, aby jakmile se ti zornice rozšíří(ve tmě) jsi viděla.
Kdyby tam byla jen malá škvírka, tak ti tam ta namalovaná duhovka bude za nedostatku světla překážet a neuvidíš..To by se jedině ta namalovaná duhovka musela smršťovat nebo roztahovat společně s tou tvojí vlastní a takové barevné čočky zatím asi nikdo (bohužel) nevymyslel..
Vím to z vlastní zkušenosti, taky jsem jedny barevky dost dlouho nosila, byly fakt krásné a tohle mi také vadilo, ale dalo se to ![]()
Jéžda
Vykasli se na barevny cocky, akorat si tim vypestujes problem s ocima..