Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak já bych se to snažila vysvětlit telefonem.On psaný text může vyznít, že na to kašleš a je ti to jedno. ![]()
Taky záleží, komu to musíš vysvětlovat, co máš za kolegy atd. Pokud nadřízený či nadřízená má taky deti plus třeba kolegové, tak ví, o čem mluvíš a je to asi snažší. Každopádně já bych určitě volala než psala. A neupřesnovala bych, že prijdu např. už zítra, když si nejsi jistá. Radeji bych řekla, že to vypadá na týden-když přijdeš dřív, tím líp. A ubydou ti stresy, že musíš třikrat sdelovat, že zustaneš doma dýl. Každopádne ej to težké…já jsme po mateřské v práci 1.mesíc a zatím na dva dny sklátila viroza me. Taky se desím, co bude dál, malá se zatím drží, ale človek nidky neví..Hlavne si myslím, že u deti se nema nic uspechat, pravda, z nečeho se žít musí, ale hlavne aby se doléčily a byly v pohode.
Normálně bych v práci řekla, jak to je. Že dítě je první rok ve školce, tak chytí kde co, a že tobě je nepříjemné, jak pořád nejsi v práci. A zeptej se, jak to vidí oni. Jestli je to pro ně nějaký větší problém, nebo pro to mají pochopení. A budeš vědět na čem jsi. Teď nezbývá, než zůstat do konce týdne doma, o nemocný dítě ve školce určitě zájem mít nebudou a nedoléčené tak zas k tomu něco chytí a budeš doma zas.
Ahojky, taky jsem ve zkušebce a díky tomu jsem opustila i minulé zaměstnání, pokaždé nabídnu pomoc z domova ale holt jak se řiká, nedá se svítit…
Syn nastoupil v září ve třech letech do školky a já do (nové) práce. Jenže je pořád nemocný (vím, docela normální) a já už jsem vystresovaná z toho, jak nechodím do práce
Jsem s ním doma od půlky minulého týdne, nejdřív jsem psala, že už v úterý přijdu, pak se ukázalo, že bude muset v úterý ještě na ORL, tak jsem psala, že tedy ve středu, a dnes na kontrole mi řekli, že to není dobrý a že má být do konce týdne doma. A já tu sedím a nevím, jak jim to zase napsat, že teda zase nepřijdu…
Jinak to asi udělat nejde, přítel s ním byl na ošetřovačce taky už dostkrát a teď má v práci důležitý termín… babičky hlídací nemáme, jsou daleko a pracují. S chůvou bych se jednak nedoplatila (a ta naše by ani na tak dlouho nemohla, takže najít novou - cizí…), jednak jsem to od něj samozřejmě chytla, tak mi samotné není tak dobře, abych zvládala práci a nemocné dítě dohromady (a platila chůvě víc než co si vydělám)…
Jak to v práci sdělujete? Telefonem, mailem, osobně? Ptáte se, nebo oznamujete („nepřijdu do práce“)? Já mám problém už to i formulovat, jak mi to je nepříjemný
Kolegyně mají za mě spoustu práce navíc…