Pilates bez kurzu pro začátečníky?

14809
10.2.14 14:56

Pilates bez kurzu pro začátečníky?

Ráda bych se věnovala tomuto druhu cvičení, již jsem byla na první hodině a baví mě to (byť jsem tam byla nejnešikovnější, neboť se jedná již o rozjetý kurz). Teď mi ale bylo řečeno, že bych měla nejdřív projít jakýmsi začátečnickým kurzem, kde se člověk má naučit základy, dýchání atd., že prý to bez toho nemá smysl atd. Žádný začátečnický kurz ale momentálně není a mně se nechce pořád všechno odkládat na neurčito.
Cvičitelka mi řekla, ať chodím, že se do toho postupně dostanu, tak nevím, jiná zase právě tvrdí, že je nutný ten kurz, tak jsem z toho trochu jelen, a proto se jdu zeptat sem, nemá-li někdo s tímto druhem cvičení zkušenosti a samozřejmě budu ráda za názor nejen na můj primární dotaz, ale i na cvičení jako takové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
70
10.2.14 15:02

Ahoj, jsem v šestém měsíci a pilates cvičím doma, videa a různé povídání o cvičení jsem si našla na internetu, musím říct, že to není nic, co bys nezvládla bez kurzu.Je to zadarmo, máš klid, hudbu si pustím jakou chci a nyní po měsíci pravidelného cvičení se cítím velice dobře, věřím, že po porodu u toho zůstanu, vrátí se mi brzy má štíhlá postava :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sissi79
10.2.14 15:03

Zkus pohledat v Lidlu měli v lednu knihu s dvd pilates za 169 kč. Na DVD je cvičení a v knize popsaný jednotlivý cviky jak správně dělat. Jsou tam cviky na rozehřátí před cvičením i na protažení po cvičení.

• Citovat
  • Upravit
14809
10.2.14 15:04

Tak doma určitě je to dobré, ale já mám doma děti a ony mě moc nenechají cvičit.) Byla jsem právě ráda, že bych jednou týdně vypadla na hodinu a měla čas jen pro sebe.) Něco jsem si také stáhla na uložto a ještě jsem se k tomu prostě nedostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
10.2.14 15:05

To je pěkná blbost, jasně, je k tomu potřeba určité dýchání, určitý postoj se zpevněním svalů, ale tohle všechno si můžeš najít na internetu, choď klidně dál a na internetu se koukni po všem potřebném. Nebo si stáhni nějaké to cvičení pro začátečníky a doma můžeš trénovat. Taky na pilates chodím, dřív jsem ho cvičívala trochu doma a v prosinci jsem začla chodit taky do rozjetýho kurzu a žádný problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
10.2.14 15:05

@nuffin A hlavně já doma, když už nemůžu, tak se nedokážu tak dotlačit, jako v kurzu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
10.2.14 15:06

Jasně, ty základy by tě měl někdo naučit, ale nejsou zas tak složitý, aby na to byl potřeba celý kurz. Já jsem zatím vždycky byla tam kde se všechno vysvětlovalo i pro začátečníky. Hlavně se jedná o cvičitelku, některá je prostě lepší a některá míň vysvětluje. Jinak cvičení je to výborný, jde o to naučit se zapojovat správně břicho a vúbec různý svalový skupiny. Je to stejný jako u jiných cvičení, bez správnýho provádění to nemá účinek. No možná tak aerobic jde dělat jakkoli;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
10.2.14 15:06

@sissi79 jj, knihu zkusím sehnat. Jinak videa jsou dostupná jak na youtube, tak na ulozto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
10.2.14 15:08

Taky mám doma dvě děti a tohle je jediná možnost jak vypadnout, odreagovat se, nehledě na to, že bych se doma ani nepřinutila a děti by mě stejně cvičit nenechali. Určitě choď, já se po každé hodině cítím naprosto skvěle a odpočatě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
10.2.14 15:09

@eva valoi jsem lektorka pilates.. takže ti napíšu svůj pohled. K tomuhle cvičení je důležité se od začátku naučit správnou techniku a dýchání, jakmile si špatně osvojíš techniku tak se to už těžko odnaučuje.. Nejhorší jsou klienti kteří cvičí doma podle dvd a pak přijdou do kurzu.. cviky mají okoukaný z dvd, ale technika je jaksi někde jinde.. a přeučit je to celkem oříšek.. takže za sebe bych ti doporučovala spíš začátečníky, nebo se dohodnout s lektorkou na ár hodinách nad rámec rozchozeného kurzu, aby se ti věnovala a naučila tě co a jak.. taky záleží kolik vás na kurzu je, jak je kurz veden dopodrobna atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sissi79
10.2.14 15:10

@eva valoi já jsem s tímto maximálně spokojená.. pomalé, klidné, pěkně vysvětleno.. Až mě to překvapilo. Zkus pohledat, možná to bude i na netu někde. Taky mi malá pomáha :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
70
10.2.14 15:11

@eva valoi Jasně, doma na sebe nejseš tak přísná, navíc kurz když si zaplatíš, tak je ti líto to flákat co? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
10.2.14 15:13

@daniellle Já jsem totiž teď chodila na rehabilitaci (s ramenem) a dostaly jsem se i na další témata (pánevní dno, core, bříšní svaly). Zjistila jsem, že třeba břicho posiluji celý život úplně na ho-no - tahám to zády nebo krkem, takže užitek veskrze žádnej z toho není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
10.2.14 15:13

Je dobré byt ve skupině na stejné úrovni, to je pravda, ale na druhou stranu 2-3hodky na vysvětlenou stačí. Hodně záleží na lektorce, zda tě kontroluje. Cvičím už 4rokem s malými přestávkami pořád se stejnou skupinou, chytnout se dá, ale je taky pravda, že jen podle knihy nebo dvd bez docházení do tělocvičny není dobré, nemáš jistotu, že to děláš dobře a vzhledem k tomu, že cviky v obtížnosti na sebe navazují tak je lepší někde docházet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
10.2.14 15:18
@eva valoi píše:
@daniellle Já jsem totiž teď chodila na rehabilitaci (s ramenem) a dostaly jsem se i na další témata (pánevní dno, core, bříšní svaly). Zjistila jsem, že třeba břicho posiluji celý život úplně na ho-no - tahám to zády nebo krkem, takže užitek veskrze žádnej z toho není.

Přesně tak, k čemu mi bylo udělat sto sklapovaček, když jsem to dělala celé švihem a s povolenym břišní svalstvem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová