Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ráda bych znala Váš názor. Máme ve škole možnost požádat, aby děti, které se znají ze školky, chodili spolu do jedné třídy. A mě zajímá, zda byste o to žádaly, či to nechali na náhodě a nechali to na učitelích apod.
Tak záleží na okolnostech
Pokud tam bude ze školky víc dětí, asi bych to nechala náhodě, pokud jdou do školy z jěho školky např. jen 3 děti, se kterými se zná a v pohodě kamarádí, asi bych byla radši, kdyby byli spolu i ve škole ![]()
Tak já bych určitě chtěla. Bohužel u nás to nešlo, škola si děti rozhodila sama a rodiče se to dozvěděli až poslední týden v srpnu. Docela mě to štvalo, protože třeba holky kamarád od nás z vesnice, chodí do vedlejší třídy. Radši bych, aby chodili spolu kvůli úkolům a dojíždění.
Jsem zvědavá na září, to nastupuje do první třídy mladší dcera a ještě jedna její kamarádka ze školky, co bydlí taky u nás na vesnici. Tak doufám, že aspoń oni budou chodit spolu.
U nás ta možnost je taky. Dcera jde z nespádové školky do spádové školy, takže nikoho odsud nezná. Bohužel mě až pozdě napadlo, že kamarádky kluk jde do stejného ročníku, tak jsem mohla napsat alespoň jeho, kvůli úkolům a dopisování sešitů po nemoci ![]()
Bude tam tak 10-15 dětí ze školky, pochopitelně nemůžu říct, že chci, aby chodila se všemi, ale pokud má nějakého kamaráda, není to problém. Jenže dcera se kamárdí se všemi ze školky.
Příspěvek upraven 10.02.14 v 10:39
Když šla dcera k zápisu, řekli jsme, s kým chce být ve třídě (měla v MŠ jednu velkou kamarádku a chtěly být spolu) a pokud vím, snažili se dávat děti ze stejné třídy v MŠ i do stejné třídy v ZŠ
, takže dcera má ve třídě i další spolužáky ze své třídy z MŠ.
@jadviga píše:
Ráda bych znala Váš názor. Máme ve škole možnost požádat, aby děti, které se znají ze školky, chodili spolu do jedné třídy. A mě zajímá, zda byste o to žádaly, či to nechali na náhodě a nechali to na učitelích apod.
Já to udělala a jsem ráda, že to šlo. Dcera se těšila do školy i na ty kamarádky, přispělo to k jejímu dobrému pocitu ze školy.
@jadviga píše:
Bude tam tak 10-15 dětí ze školky
Tak nevypsala bych všech 15 dětí, ale nějakou kámošku ano. Také u nás byla tato možnost, ze školky jich jde víc, ale domluvily jsme se s jednou maminkou, že to vzájemně napíšeme, snad holkám kamarádství vydrží. Předpokládám, že i tak se jich ve třídě sejde známých víc.
@jadviga píše:
Pokud už škola tu možnost nabízí, proč ne. Spíš by záleželo na mém dítěti, jestli by chtělo…
Naše škola to neumožňuje a já jsem za to ráda - takto měli všichni prvňáčci stejnou startovní pozici. Nevytvořily se už od prvních dnů skupinky, do nichž se introvertnější děti špatně zařazují.
Příspěvek upraven 10.02.14 v 10:45
Dcera nemá jednu kamarádku, má jich několik, takže napíšu tři jména a s jednou z nich to určitě vyjde, díky za názory
@BohunkaP je pravda, že kdyby tato možnost nebyla, tak nad tím člověk nemusí tolik přemýšlet.. ale když ta možnost je.
Když ta možnost je, neváhali jsme. Doporučila nám to i moje teta - učitelka 1. stupně. Ten začátek je pak pro děti jednodušší, stejně nezůstávají jen u těch svých kamarádů z MŠ a jak se otrkají, navazují kamarádství i s dalšími. Dcera s tou svou kamarádkou z MŠ stále hodně kamarádí (je nyní ve 2. třídě), ale má ve třídě i kamarádky jiné. Je fakt, že ona není introvert a kamarádství navazuje celkem lehce. 4 roky závodně tancuje a z taneční školy je dost otrkaná ![]()
@jadviga nechala bych náhodě, protože s tím mám špatnou zkušenost.