Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ve středu mi volal na mobil pán z telefon. čísla 245 005 407. Prý jsem kdysi vyplnila nějakou anketu a jejich firma se rozhodla nabídnout zdarma (zaplatilo by se jen poštovné) jejich potravinové doplňky. Prý se k ničemu nezavazuju a pravidelné posílání (každých 20 dní) lze zrušit na jejich pevné lince. Lze i vitamíny poslat zpět, pokud nebudu spokojená. Byla jsem v časové tísni a z vlastní blbosti jsem zaslání přírodního doplňku na vlasy, nehty a pleť odsouhlasila. Teď se bojím, že jsem naletěla. Asi za 2 hod.jsem volala zpět na toto číslo, ale už bylo nedostupné. Měl by mi přijít během 14 dnů doporučený dopis s těma vitamínama. Já jsem rozhodnutá to nepřijmout. Neudělám chybu? Kdybych věděla název společnosti nebo tel. číslo tak zavolám a zkusím se s nima domluvit. Ale nic nevim. Jak byste to řešili vy a víte něco o té společnosti?
Mě se to celkem nedavno stalo taky, ale volala mi pani z kosmetiky vevay a tuhle kosmetiku mám velice ráda… taky jsem byla v časovem presu a nic se pak nedělo nic dělala jsem mrtveho brouka jelkož, když se mi to rozleželo v hlavě a spočitala si všecko, tak jsem usoudila, že jsem udělala blbost ![]()
Zkoušela a lidi toto číslo hodnotili jako neutrální. Čili ne nebezpečné, ale ani prospěšně. Ukázalo mi to, že to číslo patří Praha asi 6 ale nejsem si jistá.
Podobných telefonátů už jsem měla několik, nabízeli potravinové doplňky, spodní prádlo, holící strojek a nevím, co ještě.. jednou jsem jim taky na jejich nabídku kývla, mám pocit, že se zrovna jednalo o ten dámský holící strojek. Samozřejmě chvíli po ukončení hovoru jsem si vše rozmyslela. Počkala jsem, až mi přišlo zboží a v průvodním dopisu bylo uvedeno, že pokud chci zasílání zrušit, mám je kontaktovat. Samozřejmě upřednostňovali telefonické odhlášení z odběru a ze zkušenosti mojí mamky vím, že se takové odhlášení vždy někde ztratí a zboží opět přijde, takže se platí poštovné za zaslání zboží zpět atd., a to samozřejmě i několikrát. Alespoň v tomhle jsem byla chytřejší, odhlásila jsem se e-mailem a nechala si písemně potvrdit, že odhlášení skutečně proběhlo. Pak už bylo vše OK.
Tak mě toto číslo volalo včera, ale schválně jsem to nezvedla, protože jsem si myslela, že mě zase bude někdo něco nutit…nejsem z Prahy a jak vidím nějaké takové číslo, tak to už ani nezvedám…z Prahy mi opravdu nemá kdo volat…takže tak…asi bych zkusila je znovu kontaktovat příští týden a pokud budou opět nedostupní, tak bych si balíček nepřevzala a uvidíš, co bude ![]()
Na tvém místě bych nic nepřijala, žádnou zásilku, prostě bych dělala mrtvého brouka, akorát teda ještě záleží, co vše jsi po tom telefonu „odsouhlasila“, protože oni hovory nahrávají a dokážou klást tak chytře otázky, že s nima uzavřeš platnou smlouvu a jsi v háji, akorát mám dojem, že podle nového zákona by ti takto uzavřená smlouva měla přijít ještě poštou, aby jsi měla možnost on ní odstoupit. Každopádně vím o stejném případu a paní musela rok odebírat tyto zásilky a pokud by je vrátila či nevyzvedla, musela by to stejně zaplatit, ale to bylo uzavřený tak, že ona při první zásilce cosi podepsala, sranda byla, že měla tak 150 kg a chodilo jí např. spodní krajkové prádlo velikosti na puberťačku atd atd, prostě hrozný kraviny.
@pavlijna volalo. Odmítám jakékoliv nabídky - znáš to - podáš prst, ukousnou celou ruku. ![]()
Nic si na poště nepřebírej, pokud ti to strčí do schránky bez dodejky dělej mrtvého brouka..tyhle vysírače po telefonu úplně zbožňuji..hrozně mě baví jim odpovídat úplně na něco jiného než na co se ptají.. ![]()
Nemusíš nic převzít, maximálně tě budou pak ještě otravovat, ale nejsi povinna cokoli. Můj chlap si takhle jednou nechal po telefonu vnutit jakési holení, nakonec to nepřevzal samozřejmě, protože se mu to rozleželo. Oni využívají okamžik překvapení. Ještě mu volali, proč si to nepřevzal, tak řekl, že nemá zájem. Už nevolali…
@peggy.sl píše:
Nic si na poště nepřebírej, pokud ti to strčí do schránky bez dodejky dělej mrtvého brouka..tyhle vysírače po telefonu úplně zbožňuji..hrozně mě baví jim odpovídat úplně na něco jiného než na co se ptají..
Přesně!! Já z nich zase ráda mámím, co teda potřebujou. Pořád melou tak neurčitě, oblbujou a já do nich hustím, co-mi-te-da-chtě-jí, dokud mi to neřeknou, pak je odpálkuju. Když mi to říct nechtějí a pořád hovor protahují, tak zavěšuji rovnou. Mě už nepřekvapí ![]()
@KPKristy mi bohatě stačí, když se mi někdo představí, že dělá pro takovou a makovou firmu, a že by mi rád něco sdělil - jednoduchá otázka, o co jde. Jak začne žvanit - Děkuji, zablokujte si moje číslo pro další volání, nashledanou. Hotovo.. ![]()
Díky za rady. Dopis určitě nevyzvednu. My tady máme hodný pošťačky tak mi třeba dovolí opsat si adresu odesílatele a pak se mrknu na internet. Jen doufám že to vyjde a daji mi pokoj. Vždy jsem odolala, ale nyní ne. Zrovna jsem zatápěla do kotle a nahoře v bytě mi začali brečet děti, tak jsem to potřebovala rychle ukončit. Bohužel jsem slušně vychovaná a příčí se mi prásknout telefonem. Teď se to ale naučím. To mě vyškolilo.
@martina.se píše:
@KPKristy mi bohatě stačí, když se mi někdo představí, že dělá pro takovou a makovou firmu, a že by mi rád něco sdělil - jednoduchá otázka, o co jde. Jak začne žvanit - Děkuji, zablokujte si moje číslo pro další volání, nashledanou. Hotovo..
Taky nemám většinou čas poslouchat ty plky, tak je odpálkuji hned. Ale někdy je to sranda.
Jednou se na mě dokonce volající utrhl, když jsem vytrvale odmítala nějakou výhodnou nabídku
. Začal takovým až výhrůžným tónem, to jsem čuměla, co si kreténi dovolí. Tak jsem ho ujistila, že si hovor nahrávám, a jestli bude ještě chvíli prudit předávám ho policii. Samozřejmě jsem si nic nenahrávala, dokonce nevím, jestli se to smí, ale chlapík se stáhl…
@KPKristy píše:
Taky nemám většinou čas poslouchat ty plky, tak je odpálkuji hned. Ale někdy je to sranda.
Jednou se na mě dokonce volající utrhl, když jsem vytrvale odmítala nějakou výhodnou nabídku. Začal takovým až výhrůžným tónem, to jsem čuměla, co si kreténi dovolí. Tak jsem ho ujistila, že si hovor nahrávám, a jestli bude ještě chvíli prudit předávám ho policii. Samozřejmě jsem si nic nenahrávala, dokonce nevím, jestli se to smí, ale chlapík se stáhl…