Barevné jahody

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
393
22.3.17 20:25

Barevné jahody

Ahoj :)chtěla bych se zeptat, jestli jste některá někdy pěstovala barevné jahody? Poprve jsem se s tím setkala letos na „postovne zdarma“. Nabízeli tam jahody všech možných barev (modré, zelené, černé, fialové, žluté,…samé jedovaté barvy) 500 semínek stálo v akci 9 kč, tak jsem si koupila modré jahody jen ze zvědavosti. Samozřemě to nebudeme jíst, pokud něco vyroste :D Znáte to některá? vyrostlo vám něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
22.3.17 20:37

Jestli něco vyroste, tak podle mě normální jahody, ty fotky jsou fotošop jak sviňa :lol: Už jsem viděla i multibarevné rajče, duhové růže a podobné číčoviny, se vždycky směju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
22.3.17 20:37

Mě ze semínek nevyrostly ani normální jahody, tak pochybuju, že vyrostou tyhle :-) Zajímalo by mě, jak to dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
22.3.17 20:39

Jestli něco poroste a nesežere mě to, dám vědět, dnes jsem si je dala za okno :D jj, fotošop to je :) uvidíme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25092

@x.betty Aby to nebylo jako modrá orchidej. Tu mají něčím nabarvenou. První květy jsou modré, pak světlejsí a světlejší až je bílá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2751

Vypiplat jahody ze seminka neni jen tak, jednu sezonu vypestujete rostlinky kdyz se zadari a dalsi teprve sklizite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
22.3.17 20:43

@Lilikaspi „Měsíční“ stáleplodící jahody jdou ze semínek v pohodě. Minulý týden jsem vysévala, tak v květnu budu dávat na záhonek (až budou dost velké) a tak v červenci počítám s prvníma jahůdkama. Další sezony plodí už od pozdního jara snad až do října (záleží, kdy přijdou mrazíky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
22.3.17 20:47

Buď nevyroste nic nebo normální jahody, zrovna jsme to řešili v jedné skupince na FB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.3.17 20:55

@Aries6 Ty orchideje jsou zalévány modrou skalicí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
22.3.17 20:58

Ségra loni kupovala semínka bílých a nevyrostlo jí nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
22.3.17 21:02

@zrezlá plechovka Někde jsem tuším četla, že se přímo do toho stonku nějak injekčně vpravuje to barvivo, přece kdybys něčím barevným zalívala, bude barevná celá kytka… :think: (Jasně to tak nepůjde znát na listech jako na bílém květu.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
22.3.17 21:09

Já znám bílé jahody, babička je měla na zahradě, měly takovou medovou chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.3.17 21:25

@Pipet Tak je možné, že tu skalici vpravují jen do stonku. To jen, že je to barveno jí. Je to na první pohled hrozně umělé a nepřirozené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
22.3.17 21:32

Všimla jsem si, že modré orchideje mají rozpíchaný stonek, jak do nich barvivo vpravují. A růže stačí dát do ingoustové vody a taky zmodrají. tak jsem si říakala, jestli třeba ty semínka nejsou nějak upravené, napíchané, aby z nich něco barevného vyrostlo. Ale divila bych se i kdyby mi vyrosla obyčejná ředkvička :D nejsem moc dobrá zahradnice :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
22.3.17 21:50

Pokud si vypipláš jahody ze semínka, tak máš můj obdiv, to není jen tak :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie