Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj
chtěla bych se zeptat, jestli jste některá někdy pěstovala barevné jahody? Poprve jsem se s tím setkala letos na „postovne zdarma“. Nabízeli tam jahody všech možných barev (modré, zelené, černé, fialové, žluté,…samé jedovaté barvy) 500 semínek stálo v akci 9 kč, tak jsem si koupila modré jahody jen ze zvědavosti. Samozřemě to nebudeme jíst, pokud něco vyroste
Znáte to některá? vyrostlo vám něco?
Jestli něco vyroste, tak podle mě normální jahody, ty fotky jsou fotošop jak sviňa
Už jsem viděla i multibarevné rajče, duhové růže a podobné číčoviny, se vždycky směju.
Mě ze semínek nevyrostly ani normální jahody, tak pochybuju, že vyrostou tyhle
Zajímalo by mě, jak to dopadne.
Jestli něco poroste a nesežere mě to, dám vědět, dnes jsem si je dala za okno
jj, fotošop to je
uvidíme ![]()
@x.betty Aby to nebylo jako modrá orchidej. Tu mají něčím nabarvenou. První květy jsou modré, pak světlejsí a světlejší až je bílá.
Vypiplat jahody ze seminka neni jen tak, jednu sezonu vypestujete rostlinky kdyz se zadari a dalsi teprve sklizite
@Lilikaspi „Měsíční“ stáleplodící jahody jdou ze semínek v pohodě. Minulý týden jsem vysévala, tak v květnu budu dávat na záhonek (až budou dost velké) a tak v červenci počítám s prvníma jahůdkama. Další sezony plodí už od pozdního jara snad až do října (záleží, kdy přijdou mrazíky).
Buď nevyroste nic nebo normální jahody, zrovna jsme to řešili v jedné skupince na FB.
@zrezlá plechovka Někde jsem tuším četla, že se přímo do toho stonku nějak injekčně vpravuje to barvivo, přece kdybys něčím barevným zalívala, bude barevná celá kytka…
(Jasně to tak nepůjde znát na listech jako na bílém květu.)
Já znám bílé jahody, babička je měla na zahradě, měly takovou medovou chuť.
@Pipet Tak je možné, že tu skalici vpravují jen do stonku. To jen, že je to barveno jí. Je to na první pohled hrozně umělé a nepřirozené.
Všimla jsem si, že modré orchideje mají rozpíchaný stonek, jak do nich barvivo vpravují. A růže stačí dát do ingoustové vody a taky zmodrají. tak jsem si říakala, jestli třeba ty semínka nejsou nějak upravené, napíchané, aby z nich něco barevného vyrostlo. Ale divila bych se i kdyby mi vyrosla obyčejná ředkvička
nejsem moc dobrá zahradnice ![]()
Pokud si vypipláš jahody ze semínka, tak máš můj obdiv, to není jen tak ![]()