Hortenzie a jiné květiny

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
809
12.3.17 13:23

Hortenzie a jiné květiny

Ahoj :mavam: Hledám rady od zahradnic, jsem absolutní anti talent na pěstování kytek a vétšinou všechny zahubim. Letos jsem se ale hecla a chtěla bych si dát nějaký hezký kytky do květináčů ke vchodu, aby se to zutulnilo. A teď k věci, vchod je na jihozápad, od poledne tam do pozdního večera v létě praží slunce. Přežily by hortenzie? Po případně co jiného bych tam mohla dát? Myslela jsem nějaký buxus a pak něco kvetoucího, aby to bylo hezky veselý a barevný jako to mívají ve středozemí, poradíte???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12.3.17 13:33

Doporučuji levandule, ta přímé slunce miluje!:-)hortenzie mi loňské léto totálně oddělalo, mám jednu víc na slunci a nestíhala jsem jí dodávat vodu..obecně bych se zaměřila na středozemní rostliny.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
12.3.17 13:52

Levandule normálně přezimuje, alespoň ta v záhonu. Hortenzie klasické ne, latnaté možná. Nádoby budou rychle vysychat. Nemyslela jsi spíš oleandry? Ty se musí na zimu uklidit. Zmrzly by.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.17 15:05

Levandule přezimuje v klídku, ale v květináči bych jí dala do chladné místnosti, to by fakt nemusela dát

s tou hortenzií je to pravda- myslím ten polostín, ale zvládala mi v pohodě i přímé slunce.. nikdy mi nezmrzla, zvlášt, když se na zimu zakryje folií nebo chvojím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
12.3.17 18:46

Takže ty hortenzie na zimu necháváte normálně venku? Já mám jedinou možnost uklidit ty rostliny do nevytápěné garáže, myslíte že by vydržely?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
12.3.17 18:50

@Aenne agapanthe je super typ, díky moc, přesně takové květiny jsem měla na mysli.

A ještě k levanduli-tu jsem v květináči měla a vždycky mi uschla, sousedce taky, při tom jsem zalévala, nevíte čím to může být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
12.3.17 23:40
@beeerush píše:
Takže ty hortenzie na zimu necháváte normálně venku? Já mám jedinou možnost uklidit ty rostliny do nevytápěné garáže, myslíte že by vydržely?

Hortenzie nechávám přes zimu na záhoně a zatím mi vydržela. uvidím co letos, po kruté zimě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
13.3.17 14:52

Hortenzii určitě ne, chodím okolo jedné zahrádky kde jí v létě stíní slunečníkem :lol:
Hezké a na slunci mohou být různé druhy tavolníků, na fotce nízký 30cm.
Různé druhy brslenů, některé se dají hezky tvarovat.
Nízká weigela.
Různé nízké dřištály, mám červený Admiration a žlutý Tiny Gold (bacha mají malé trny).
Deutzia gracilis ‚Variegata‘ je hezká celý rok.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
14.3.17 21:04

@Reniii Děkuji za typ a ty variegaty jsou vhodné i do květníků??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
14.3.17 21:27

@beeerush Já je mám „na volno“ na zahradě…ale vše to jsou nízké, nenáročné keříky podle mě by neměl být problém je pěstovat v květináči. Samozřejmě ve větším květináči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
14.3.17 21:32

@Reniii Já je chci právě do květináčů, jak jsem psala v úvodu. A kde je možné je sehnat? Kupovala jste v zahradnictví nebo v hobbymarketu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
14.3.17 22:27

@beeerush Všechno mám z klasického zahradnictví (Parkon, Žižka, Hruška). Nic z toho co jsem psala není žádná vzácnost, mělo by to být v základním sortimentu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
15.3.17 19:25

@Reniii Bezva, díky za rady, jak jsem psala, jsem absolutní začátečník, můj muž tento úmysl s kytkama okomentoval hlasitým smíchem, což asi mluví za vše, tak v létě možná pošlu fotky úspěchů :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí