Rychlerostoucí popínavka do stínu

172
7.3.17 08:14

Rychlerostoucí popínavka do stínu

Ahoj holky, poraďte mi prosím nějakou rychlerostoucí popínavku do stínu (na místo za domem, kam svítí slunce jen navečer). Nemusí kvést, jde mi o zelenou plochu místo plotového dílce (2,5m vysokého) - ideálně už letos v létě. Existuje něco takového? Za všechny tipy moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13903
7.3.17 10:31

Tak to bych vysázela fazole, ačokču, malé kiwi nebo něco takového :-). Ale z trvalek - ve stínu mám podražec, ale je tam už tak 2 nebo 3 roky a pořád má 50 cm. Nějak se mu tam buď nedaří nebo nevím, každopádně čekala jsem, že poroste rychleji. Poměrně rychle mi roste akébie, ale mám ji na východ. ale začala pořádně růst až druhým rokem, asi potřebovala zakořenit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4458
7.3.17 10:33

Břečťan. A jako bonus je zelený i v zimě. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
7.3.17 14:28

Zkus tam zasadit psí víno - přísavník trojlistý nebo pětilistý. Za rok to asi nezvládne porůst, ale jinak roste rychle. Do stínu je nejlepší břečťan, ale ten roste hodně pomalu a je to energetická pijavice takže já osobně bych ho na dům nedávala.

• Citovat
  • Upravit
26270
7.3.17 14:30
@cverunka píše:
Břečťan. A jako bonus je zelený i v zimě. :)

břečťan roste pomalu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80030
13.3.17 18:13

Rychle roste psí víno, ale zase opadává

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
20.3.17 17:29

Mám podobný dotaz, máme malou zídku s plotem (viz fotka), a ráda bych to nechala něčím porůst, ideálně, aby to bylo s květy. Nevadí, pokud to bude jednoletka…Jenom nevím, jak to zasadit - buďto dát na zem truhlíky, aby se to pnulo nahoru, a nebo nahoru zavěsit květináče… vůbec se v tom nevyznám, nikdy jsem nic nepěstovala, můžete prosím poradit? (Líbil se mi hrachor, ale ty lusky jsou prý trochu jedovaté, a to nechci kvůli dětem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
21.3.17 00:02

@poppaea Nejlepší je na zem postavit květináče, každá popínavka se plazí nahoru. Podívej se na povijnici. Roste rychle a hezky kvete.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1